Vijfje 7

Vijfje 7 - Seizoen 2009-2010

Alrik Baltus (2003) -
Tjitte Bouma (2009) -
Roderik Derksen (2003) -
RenŽ Drent (2009) -
Paul Eertink (2003) -
Thijs de Jonge (2008) -
Sierd-Jan Jongsma (2005) Aanvoerder
Dennis Leeftink (2007) -
Kerst Visser (2003) -

V7

“Tjeerd, wat heb ik nou weer gehoord? Tweede klasse komend seizoen? Zijn die lui niet goed wijs ofzo, dat kunnen wij toch helemaal niet”

Bovenstaand lijkt een passende inleiding voor het inmiddels begonnen seizoen van Vijfje 7. Vanwege een kleine overschatting op tactisch, technisch, mentaal en fysiek vlak van het afgeslankte sterrenteam van Vijfje 7 kwamen wij op miraculeuze wijze aan het begin van het seizoen in de 2e klasse terecht. Na het afgelopen seizoen, een teleurstellende 8e plaats of iets dergelijks in de 3e klasse, leek het de absolute meerderheid van de overgebleven Vijfje 7 spelers geen goed idee om te promoveren. Na enig onderhoud met het bestuur werd besloten om uiteindelijk in de 4e klasse aan te vangen. Een niveautje lager dan de afgelopen jaren, maar gezien het verlies van spelbepaler en mental coach Generaalbers geen slecht plan.

Ondanks enkele wijzigingen in de samenstelling van het team gingen wij toch op oude voet verder. Zonder sentimenteel te worden, toch een fijn gevoel. De teruggekeerde Al(cohol)rik Baltus (die vanwege baangebrek nog een paar jaartjes aan zijn studententijd heeft vastgeknoopt door het ambiteuze plan van het studeren van econometrie uit te voeren en zo in de voetsporen van oud-Vijfje 15 speler en legende T. van D. te treden) heeft tegenswoordigs een auto en zou ons dus richting het nieuwe thuisspeeloord van Beatrix rijden. Ik zeg hier met nadruk rijden, want van navigeren was in geen geval sprake. Dit werd natuurlijk weer in alle vertrouwen overgelaten aan ondergetekende die dit vertrouwen natuurlijk op geen enkele manier wist te beschamen. Na het oppikken van laatkomer Kerst en het bijna rammen van een auto die geen voorrang had kwamen wij netjes optijd 10 minuten voor aanvang van de wedstrijd in de sporthal aan. Nieuwkomers Tjitte (die dit seizoen het doel zal verdedigen in een onbeschrijflijk retroshirt) en Rene (naar eigen zeggen een veldvoetballer die geen enkele ervaring in de zaal kon overleggen) waren logischerwijs nog niet op de hoogte van de belangrijke tradities en dus al een tijdje aanwezig.

Na de eerste kennismaking kon er gebald worden. Onder de strenge doch rechtvaardige leiding van dhr. Eduard van der Z. speelde Vijfje 7 als vanouds: veel kansen (iedereen), veel gepingel (Eertink), veel tegengoals (iedereen z’n schulde behalve de keeper eigenlijk), veel verbale confrontaties (Alrik B.), schwalbes (Eertink), veel goals (Rene, ondergetekende natuurlijk), gebikkel (Cem), hakjes (Kerst) enzovoort, wat resulteerde in een 9-8 overwinning in de laatste minuut.

Er kan gesteld worden dat de verdedigende inbreng van de geblesseerden Dennis en Thijs wederom met node gemist werd, maar dat dit uiteindelijk precies voldoende gecorrigeerd werd met scorende vermogen.

Ieder jaar weer wat andere spelers, bijna ieder jaar een andere klasse, elke zomer dezelfde kampioensaspiraties zonder resultaat. Wat verandert er elk seizoen eigenlijk weinig...

Onze sponsoren