Lid worden

Word lid van Drs. Vijfje!

De KNVB vindt dat sport en bier niet samengaan; wij denken hier heel anders over!

Welkom bij Drs. Vijfje, waar zaalvoetbal, borrels en evenementen worden gemixt tot de ultieme cocktail voor je studententijd.


Bekijk hier onze video:Heren & dames
zaalvoetbal

Gezelligheid

Van kelderklasse
tot eredivisie


Over Vijfje

G.S.F.V. Drs. Vijfje is de grootste én gezelligste zaalvoetbalvereniging van Nederland. Wekelijks spelen meer dan 450 leden verdeeld over 50 teams hun wedstrijden. Heren 1 speelt in de eerste divisie en is daarmee een van de hoogst spelende studententeam van Nederland. De dames kunnen er echter ook wat van: vrouwen 1 komt uit in de eredivisie, het hoogst mogelijke niveau waar ze vorig jaar kampioen zijn geworden. De overige teams zijn verdeeld over de hoofd- tot en met de 4e klasse. Uiteraard is er voldoende mogelijkheid om te trainen en worden er regelmatig grote toernooien georganiseerd in de zaal. Het voordeel? Drs. Vijfje speelt haar wedstrijden doordeweeks, op woensdag en vrijdag!


Maar Vijfje is nog veel meer dan alleen zaalvoetbal: na de wekelijkse wedstrijden verenigen we ons op de vrijdagavond in onze stamkroeg, All Round. Ook op de woensdag opent All Round regelmatig haar deuren voor feestjes, pubquizzen, toernooien en andere mooie excuses om doordeweeks te escaleren. En daar blijft het niet bij: ieder jaar worden er grootse evenementen georganiseerd, waaronder een kerstdiner, gala, wintersport en een voetbaltoernooi in het zonnige zuiden. Drs. Vijfje kent dus een rijk verenigingsleven en met achttien commissies is er genoeg plek om je ook buiten het veld te profileren!


PAS-132.jpg


Zaalvoetbal_bij_Drs._Vijfje_Groningen.jpg

Voetballen bij Vijfje

39 herenteams en 11 damesteams spelen wekelijks hun wedstrijden op de woensdag en de vrijdagavond. De herenteams komen uit in de eerste divisie tot en met de derde klasse en de damesteams spelen in zowel de eredivisie als de hoofd-, eerste en tweede klasse. Bij G.S.F.V. Drs. Vijfje is er dus plek voor voetballers van alle niveaus: van selectie tot kelderklasse! Daarnaast is er ruime mogelijkheid om je voetbalkwaliteiten te verbeteren: alle Vijfjes kunnen wekelijks trainingen volgen.

Bovendien hebben alle teams de mogelijkheid om zichzelf te bewijzen buiten de reguliere competitie. Zo wordt er ieder jaar gestreden om de felbegeerde titel in de Vijfje Champions League, de enige echte interne competitie van Drs. Vijfje. Daarnaast is er mogelijkheid om je voetbalkwaliteiten te laten zien op het Vijfje Intern Toernooi (VIT), het Vijfje Extern Toernooi (VET) en vele andere legendarische evenementen in de zaal.


Gezelligheid bij Vijfje

Naast zaalvoetbal staat bij Drs. Vijfje ook gezelligheid centraal. Ieder team kan na de gewonnen wedstrijd een gratis pitcher ophalen in onze stamkroeg, Alll Round. De derde helft is namelijk minstens zo belangrijk: elke vrijdag wordt er flink geëscaleerd op de wekelijkse borrel. Ook op woensdagavond zijn de deuren van All Round regelmatig geopend. Verschillende commissies organiseren de leukste feesten en evenementen, waaronder beerpong, een 30-seconds toernooi of bieriokart. Ook helpen we V1 en VR1, de vlaggenschepen van onze vereniging, twee keer in het jaar naar de overwinning tijdens de altijd legendarische thuisspeelavond. Maar daar blijft het niet bij: ieder jaar gaat menig Vijfje mee op wintersport en het jaarlijkse voetbaltoernooi in het zonnige Spanje. Je bent dus niet alleen voor zaalvoetbal, maar ook voor een rijk verenigingsleven met heel veel gezelligheid bij Drs. Vijfje op de juiste plek!

DSC_0206.JPG


Meld je nu aan!


IMG_6054.jpg
IMG_8286.jpg
eb829cdce67747839e3dac24a32eca0b.jpeg