Informatie

De Groninger Studenten Futsal Vereniging Drs. Vijfje is een jonge vereniging waarbij futsal (zaalvoetbal) in competitie verband gespeeld wordt in het district Noord van de KNVB. De vereniging is bestemd voor studenten van de Rijksuniversiteit en Hanzehogeschool Groningen en is aangesloten bij de ACLO. Bij Drs. Vijfje gaan prestatief en recreatief sporten perfect samen, dit alles in een zeer gezellige studentikoze sfeer.

Meer dan 450 leden

Drs. Vijfje is opgericht op 27 maart 2003 en heeft ruim 450 leden. Meer informatie over de historie staat bij de link Geschiedenis. In het seizoen 2018/2019 heeft Drs. Vijfje 41 herenteams en 9 damesteams, waarmee Vijfje de grootste futsalvereniging is van Noord-Nederland. Vijfje is tevens de grootste studentenfutsalvereniging van Nederland. De selectieteams van Vijfje zijn de eerste twee heren- en damesteams. V1 staat onder begeleiding van Sees Bergman en Rutger-Jan Buijs, V2 onder begeleiding van Sybrand Jissink. Vrouwen 1 staat onder begeleiding van Teuny Bosma en Frank Vermeulen. Rinie Jurna verzorgt de trainingen voor Heren V-Laag. Johan Burgers verzorgt de trainingen voor Vrouwen V-laag.

Vijfje 1 speelt in de Topklasse en Vijfje 2 speelt in de 1e klasse. De overige herenteams zijn als een piramide verdeeld over de Hoofd-, 1e, 2e, 3e en 4e klasse. De dames selectieteams komen uit in de eredisie (VR1) en in de 1e klasse (VR2). De overige damesteams spelen in de 2e klasse. Alle teams spelen hun thuiswedstrijden op woensdag of vrijdag. De selectieteams spelen allen op vrijdag.

Ook voor de derde helft

De stamkroeg van Drs. Vijfje is Jut en Jul. Hier wordt iedere vrijdag en elke laatste woensdag van de maand na de wedstrijden gedronken. Verder worden er door de commissies evenementen en feesten georganiseerd, zoals het Bieriokart toernooi, Klaverjastoernooi en running dinners. Drs. Vijfje organiseert ook diverse interne toernooien (o.a. Vijfje Intern toernooi, het Commissietoernooi), externe toernooien (TOP Toernooi en Vijfje Extern Toernooi). Uiteraard worden er ook diverse externe (internationale) toernooien bezocht, zoals de Copa Morado in Nijmegen.

Drs. Vijfje is een zeer levendige vereniging die in een paar seizoenen tijd erg veel bekendheid heeft gekregen in vooral Noord-Nederland én ook ver daar buiten.

Onze sponsoren