Vijfje 4

Vijfje 4 - Seizoen 2009-2010

Youssef Azriouil (2010) -
Jouke Janze (2009) -
Luc Kampman (2003) -
Jukka Peltola (2010) -
Jan Smit (2003) -
Krijn de Vries (2003) Keeper
Jop Wieffer (2008) -
Eduard van der Zwaag (2003) -

V4

Na een lange zomerstop van enkele maanden waarin nog met enige regelmaat werd teruggedacht aan het geweldige afgelopen seizoen, is het dan eindelijk weer zover. Vijfje 4 mag weer met een schone lei beginnen aan een nieuw jaar.

Het vierde team van Vijfje zal ook dit jaar weer uit een aantal oudgedienden bestaan aangevuld met een aantal nieuwe spelers. De eerste oudgediende is Jan Smit, sinds de oprichting van Vijfje is hij aanwezig in het vierde team. Hopende zijn doelsaldo langzaam maar zeker op te krikken, heeft hij zijn studie een aantal jaartjes weten te rekken om vorig jaar dan toch ook met zijn doelsaldo dik in de plus te eindigen. Inmiddels afgestudeerd hopen we dat Jan toch ook dit jaar weer goed is voor minimaal een doelpuntje of twee.

De volgende oudgediende is Eduard van der Zwaag, als vaste opkomende verdediger altijd gevaarlijk met een verwoestend schot vanaf de linker kant van het veld. Als specialist van de steekpass, waar hij bij het ontbreken van onze vaste spits bij de tweede paal van afgelopen jaar, Remko, dit jaar waarschijnlijk zelf achteraan moet, zal Eduard ook dit jaar voor iedere tegenstander een gevaar blijven.

Ook Luc Kampman mag zich al een aantal jaartjes speler van Vijfje 4 noemen, als vaste waarde achterin vrijwel altijd een zekerheidje. Hij heeft 'brak zijn' tot een kunst verheven zoals enkel een nuchtere tukker dit kan. Dit jaar wordt de uitspraak 'Joa joa' dan ook weer regelmatig verwacht. Om toch maar bij de tukkers te blijven, dit jaar mogen we weer een nieuwe tukker verwelkomen in ons team. Dit in de vorm van Jop Wieffer, met zijn 20 jaar toch al snel 5 jaar jonger dan het team gemiddelde. Vorig jaar nog spelend voor het twaalfde, is hij dit jaar verhuisd richting Vijfje 4 om in de eerste wedstrijd al direct zijn doelpuntje mee te pikken.

Een andere nieuwe aanwinst is Jouke Janze, als nieuw lid van Vijfje zal hij zijn kunsten aankomend seizoen mogen tonen. De verwachtingen zijn hoog, hij wordt dan ook beschouwd als de vervanger van de nog immer legendarische Bertwin Dijk. Berwin Dijk, de man die is geboren met de wereldcup, deze afgelopen jaar naar Vijfje 4 heeft gebracht en inmiddels op hoogtestage zich aan het voorbereiden is op het aankomende WK in Zuid-Afrika, maar dat terzijde.

Verder zijn er nog de oudgedienden Jelmer de Jong en Thije Schaap, Jelmer zal niet het volledige seizoen beschikbaar zijn. We hopen echter dat hij met enige regelmaat mag terugkeren in het tenue van Stoffeerbedrijf J.F. Van der Wiel en een aantal doelpuntjes mag meepikken. Thije is nog geblesseerd en zal het team zeer waarschijnlijk verlaten. Inmiddels wel als vaste toeschouwer aanwezig hopen we toch dat hij ook dit jaar als voormalig topscorer van Vijfje 4 nog een aantal wedstrijdjes zal meepikken in de loop van het seizoen.

Kortom, Vijfje 4 zal ook dit jaar weer proberen het nodige spektakel te leveren. Ikzelf, ik zal persoonlijk proberen ter compensatie van Frank een wedstrijd in Hawaï broek en knalgele sokken te keepen en het doel zo goed mogelijk schoon te houden.

Onze sponsoren