Vijfje 10

Vijfje 10 - Seizoen 2009-2010

Rob Bos (2009) -
Danny van Dissel (2003) -
Sander de Hond (2007) Keeper
Alexander Landers (2006) Aanvoerder
Robbin van der Linde (2008) -
Patrick Lubbers (2008) -
Huug Meijer (2008) -
Chris Nieuwenhuizen (2003) -
Robbert Schluter (2008) -
Bart Sinnige (2009) -
vijfje10_01.jpg

De Tijgers van 10

Robbin “Poesje” van der Linden, grootste aankoop dit seizoen van Vijfje 10. Was al actief voor Vijfje en is overgekomen van het 21e om zijn geluk in de 3e klasse te komen beproeven. In het veld zeker geen poesje, als een ware Mark van Bommel schakelt deze jongen de tegenstander uit. Met zijn korte sokjes loopt deze jongen als een hinde over het veld, schopt de bal en af en toe een tegenstander. Heeft zijn waarde in de kroeg inmiddels al bewezen, ondanks zijn korte aanwezigheid maar kan nog wel een stoomcursus ‘pikken’ gebruiken. Daarnaast heeft deze nieuwe tiener een prima trainingsinstelling die voor het kampioenschap dit jaar net misschien de doorslag zal geven!

Bart “Abe” Sinnige: Deze echte goalgetter is, naast het feit dat hij tot één der jongsten van de club behoort, een ware halve laider adter! Hij is altijd uit te dagen voor adtwedstrijdtje op de bar en voor een breezer is hij van jou dames! Als fervent Heereveenfan kun je met Abe ook heel gemakkelijke weddenschappen aan gaan. Abe en de vrouwen: tja, dat is een verhaal opzich. Zijn uiterst Fries nuchtere vertoon doet ons misschien anders denken, maar in de stad is deze hunter altijd on fire. Menig tienermeisje heeft zijn kop af mogen kluiven. Abe, our hero!

Rob “Alejandro” Bos(ingwa) is één van de nieuwe aanwinsten van V10. “Een buitenkansje”, aldus scout Alexander Landers. “Wij volgen Rob al langer, voornamelijk op de late uurtjes in de binnenstad van Groningen. Via bronnen binnen VV Ezinge kregen we te horen dat hij het pezen in de provincie zat was en interesse had in een plekje binnen V10. Daarna was het ook snel rond.”
Alejandro staat bekend als een speler met een Zuid-Europees karakter. Hij heeft een aardige techniek en scorend vermogen binnen en buiten het veld, maar ook een behoorlijk temperament. (http://www.youtube.com/watch?v=l-IVYXWU0pY voor beelden gebruikt door de technische commissie) Blijft hij koel en wordt hij de verrassing van het seizoen, of zal hij zijn beheersing verliezen en de miskoop van het jaar worden?

Robbert, Benji of Schluter. Hij is vrijwel altijd het meesterlijke brein achter de ´´totaal voetbal´´ goals die V10 wekelijks op de spreekwoordelijke mat legt. Genoeg futsal nu. Robbert is verder namelijk ook erg actief, in de smerigste zin van het woord. Hij heeft oog voor potentieel, om het toch nog maar een positieve draai te geven. Als kroegtijger neemt hij menig potentieeltje mee naar casa del Schluter, aldaar de kroeg van de tijger wordt gescheiden… Verder is Robbert een hele fijne vent!

Patrick “Conjo van het kabinet Lubbers III”, is de Emile Ratelband van het 10e. Deze fulltime arbeider is onze motivator en eet liefst elk weekend in Duitse plaatsje Meppen, voor de enige echte Bombaburger! Minstens één keer in het seizoen gaat Opa Conjo op een verre vakantie en zoals hij dat zelf zo mooi kan zeggen, ‘dan lig ik lekker met mijn snikkel in de champagne op ’t strand.’ Onder het motto ‘what happens in Cuba, stays on Cuba’, zal hij ook dit jaar weer ver weg gaan. De VrijMiBo doet hem nog wel eens wat langzamer voorkomen dan hij werkelijk is, maar het verdedigen heeft hij goed in de smiezen! Don’t come back with Herpes!

Chris, deze sociale jongeman heeft besloten om uiteindelijk toch nog niet het zinkende schip van Vijfje 10 te verlaten. Na al het geweld op de transfermarkt, met als dieptepunt onze aanvoerder die vertrekt, kwam het bijtekenen van Chris als een aangename verrassing. Zodoende kan de machtsgreep door de jonge garde nog enigszins een halt worden toegeroepen. Chris speelt alweer een aantal jaar in het tiende en laat zich het beste typeren als een degelijke mandekker die zich niet snel van de wijs laat brengen. Daarnaast weet hij met al zijn routine de juiste momenten te kiezen om naar voren te gaan en zijn doelpuntjes mee te pikken. Hopelijk geven de nieuwe impulsen binnen het team hem de motivatie om nog 1 jaar alles op zij te zetten om Vijfje 10 kampioen te maken. Dat zou een mooie afsluiter in wellicht definitief zijn laatste jaar.

Danny van Dissel / Disselman / Disselmeister: kan volgens de dikke Van Dale worden omschreven als “0.1 (kleine bijl) 0.2 (verbindingsstang)” en doet, in het ensemble van vijfje 10,  zijn naam meer dan eer aan. Met zijn onmiskenbare verdedigende kwaliteiten is der Dissel de spreekwoordelijke rots in de branding in een achterhoede die nog al eens de gaten moet dichten van een soms wat overenthousiaste voorhoede. Daarnaast heeft onze Disselinho in het verleden menig toeschouwer en medespeler verbaast met aanvallende impulsen en schoten vanuit de tweede, linie waar zijn kenmerkende onverzetbaarheid vanaf spatte. Kortom... één van de steunpilaren in het team waar dit seizoen vele ogen op gericht zullen zijn.

Huug is geen hoopje spuug, nee Huug is een echte vent. Als onder controle zowel in als buiten het veld, verwacht van Huug daarom geen superheld. Wilde verhalen over avontuurtjes met gewillige chicks je hoort het niet, een potje PES is wat zijn voorkeur geniet. En toch het zal er een keer van komen, onze kleine Hoes die gaat voor de poes. Plantsoenstraat Groningen, daar woont 1 van onze koningen. Dus dames vergeet Jan, Piet, Klaas of Bart en ga voor Huug zijn hart!

De selectie van V10 mag zich verheugen op de inzet van de flamboyante keeper Sander, wiens keepertalent en elegante showduiken menig dameshart sneller doet kloppen, die de eigenaardige eigenschap heeft om world class reddingen zonder blikken en blozen af te wisselen met een onnavolgbare actie waarmee hij de bal vakkundig via een carambole in eigen doel weet te verwerken. Als oudgediende binnen V10 met daarbij zijn jaar bestuurservaring als waardig voorzitter van Drs. Vijfje weet hij zich op een slinkse manier te manoeuvreren dat hij iedereen behalve zichzelf de schuld geeft van een dergelijke tegentreffer. Zoals je kunt lezen zijn wij als V10 vereerd dat een man met zoveel talenten als Sander ons doel wil verdedigen.

Alexi “Lalas” Landers is de jongste telg uit de Groningse Landers-dynastie. Totaalvoetballer Landers jr. is zowel in de verdediging als de aanval inzetbaar en daarom van onschatbare waarde voor Vijfje 10. Met zijn afgetrainde lichaam zet hij menig tegenstander middels goed getimede schijnbeweging op het verkeerde been. Na jaren van intensieve onderdrukking door broerlief is Alexi sinds vorig jaar daarnaast benoemd tot coach, technisch directeur en woordvoerder van het 10e, taken die hij met toewijding uitvoert. Een klaplong hield deze sterspeler vorig jaar een aantal weken van het veld, maar na vakkundige verwijdering van de boze pepernoot is Alexi gelukkig weer volledig inzetbaar.

Onze sponsoren