Vijfje 1

Vijfje 1 - Seizoen 2009-2010

Ignas van den Einde (2003) -
Liban Mohamed (2009) -
Rutger-Jan Buijs (2007) 1. Keeper
Christian Erkelens (2003) 4.
Moufid Cheikh (2015) 5.
Paul Heun (2008) 6.
Bas Groeneveld (2003) 7.
Johan Verburg (2003) 8.
Daniel Hoffer (2003) 9. Aanvoerder
Amir Zarza (2008) -
Thije Schaap (2003) -

V1:Uitgaan (en) van eigen kracht

In twee opeenvolgende jaren in de laatste play-off wedstrijd promotie mislopen. De eerste keer door voor de wedstrijd bier te adten, de tweede keer door ons aan te passen aan de tegenstander. Welke keer erger was? Tja... bij de eerste keer gingen we op zijn minst met enige plezier de wedstrijd in...
De doelstellingen dit jaar zijn talrijk, zowel op individueel vlak als in teamverband. Kampioenschap, minstens 6 punten in de eerste 5 wedstrijden (1 meer dan vorig seizoen), de beker, toernooiwinsten, pikmeistertitel, meer teamborrels en de 3de helft. Oftewel: uitgaan van eigen kracht en op eigen kracht uitgaan.

Maar wiens krachten moet je in Allahsnaam van uitgaan? Uiteindelijk ben je zo sterk als je zwakste schakel, dus daar moeten we dan maar niet van uitgaan. Tja wie is dan de zwakste schakel? Dan kom je al gauw bij de technische staf terecht. Ze hangen als een blok aan ons been. Zowel aan het linker als het rechterbeen en af en toe ook voelbaar in armen en hersenpan. Nu is dat ook hun professie. Sees hangt, trekt en zeurt met zijn bolle lijf aan moeilijk opvoedbare kindjes en Klaas aan niet, dan wel slecht, opgevoede en ontspoorde volwassenen. Bovendien weet de trainert nooit tegen wie we spelen, waar en hoe laat, waar de bidons zijn, wie de shirtjes heeft, in welke kleur we spelen, welke corners we al jaren hebben en hoe ook alweer onze 2-maal-per-week=100.000-per-jaar-wie-legt-het-even-uit-warming-up-oefening op de training gaat. Ik kan nog uren doorgaan, maar Sinterklaas moet ook nog wat te zeiken hebben...

Onze aanvoerdersband heeft een nieuwe inhoud. Een Kluut is erin gekropen en dreigt niet meer los te geraken. Boobytrap. Zijn leven verandert drastisch, dagelijks rond etenstijd callcenter Sees aan de lijn. De enige telemarketeer in dienst zal hem keer op keer louche spelwijzen proberen aan te smeren. Trap er niet in! Oplichterij! Hoorn op de spreekwoordelijk haak! Wegdrukken die handel! Of de rollen omdraaien zoals Ron dat uitstekend beheerste (paar cruciale uitzonderingen daar gelaten). Liever 3de klasse dan aanpassen zal hij gedacht hebben. Ron, als ware leider met voorbeeldfunctie voor de rest, was altijd als eerste klaar met douchen. De buitenkant was nog niet afgedroogd of de binnenkant werd alweer vochtig gehouden met zijn favoriete ‘sport’drank. Kluut is áltijd de laatste. Traag als dikke stront. Net als met pikken. Of is hij als laatste uit de kleedkamer om samen met de trainert die dikke stront te anaalyseren. Een speelwijze met pikken in dikke stront... hmmm...,niet alvast al mijn kruid verschieten, Sinterklaas is met zijn staf nog diep in het achterland van Spanje.
Maar Kluutje... laat je niet mentaal verkrachten hè. Van eigen verkrachting moeten we dus zeker niet uitgaan.

Ondanks dat Ren je Rot! presentator Klaas deze voorbereiding wel van onze krachten uitging en dus niet van meet af aan onze conditie zo snel mogelijk wilde  opkrikken tot ver buiten ons bereik, heeft Johan deze periode niet overleefd. Zijn hamstring sneed in zijn bilnaad. Deze zelfmoordaanslag nam, helaas voor ons, Klaas niet mee. En zoals het zo vaak gaat na aanslagen, werd de controle verscherpt. Niemand kon nog ontsnappen en verslappen.
Ignas is niet eens meer bol, eerder hol. Met een vedergewicht de ring in, dan worden we bij de aftrap al omver gefloten. Eigen kracht heeft geen enkele betekenis meer. Holle bolle Bas is conditioneel en fysiek sterker dan ooit. Zelfs bijna net zo sterk als de rest. Dit biedt dus ook weinig hoop.
Chris heeft de volledige voorbereiding gemist. Dit door zijn stressvolle nieuwe baan, hij is aangenomen als fulltime vakantievierder. New York, Colombia, Panama, Puerto Rico of Costa Rica, Marokko, de Voghezen, op eigen kracht erop uitgaan. Hij heeft het dus duidelijk niet begrepen. Binnenkort neemt hij een paar werkdagen op om even bij te komen. Dan sluit hij weer aan bij de groep.
Paus doet zijn naam eer aan als schijnheilige met bovennatuurlijke eigen krachten. Hij kan de bal op de doellijn nog naast kijken, naast beide binnenkanten van de paal. Hij heeft dus blijkbaar geen doel meer in zijn leven. Zonder ramadan toch licht in zijn hoofd. Ho Pause, stop. Eerst even op krachten komen. Have a break, have a kitkat.

In een consumptiemaatschappij als de onze, waarin de dikkertjes als meteorieten uit de bolle buiken dwars door de baarmoederlijke dampkring schieten en grote kraters in de maatschappij achterlaten, denken de moslims een steentje bij te dragen door met daglicht helemaal niks te eten en te drinken. Dat ze zich daarna in de duisternis als vampieren tegoed doen aan alle geneugten van het aardse bestaan hebben we het maar niet over. De ramadan slaat hard om ons heen. Mo en Emre zijn nauwelijks vooruit te branden. Evenals nieuwkomer Liban, die zelfs mét Honda Civic over de grond kruipt. Je zou toch zeggen dat ze de tegenstanders met huid en haar opvreten. Integendeel. Zelfs als ze in de rust alweer mogen kanen, passen ze hiervoor. Is dit dan onze standaard? Onze eigen kracht? Ze zijn allemaal gammeldan, geen vijand verwacht een pak rammeldan, you are the weakest link jammerdan, wat een dramadan, ga toch naar mamadan. Ik vind het allemaal raarmaardan. En bier drinken ze ook al niet, stelletje adtheïsten. Moslim, Mo slim, Mo nait zo slim. Amirslim, die eet tenminste wat de pot schaft. Inburgeren heet dat. Conditioneel legt Amir het desondanks toch weer af tegen de niet-etende mo-nait-slims. Gaat het wèl in de mond, dan zit het weer tussen de oren.
Heun. Heun. Heun. Heun of Heun of andersom. Paul, Bas of Bas of Paul. Van wie moeten we in hemelsnaam uitgaan? Niemand weet wie wie is. Ze houden zichzelf amper uit elkaar.
Jaap lost zijn goede vriend Sander af bij Vijfje. Een op het oog normale Hollandse jongen uit Hoogeveen. Edoch in Thailand achterna gezeten door loverboys en tijdens trainingen laat hij Klose bij hem achterop zitten. Een Nederlander die ongedwongen zijn ledematen in de textielen huid van een Duitser drukt en waarbij tevens die Ganze Mannschaft zijn rug op kan, daar win je de oorlog niet mee. In die tijd werd je hiervoor kaalgeschoren...

Sees zijn laatste haren zijn geteld. D-year voor de coach. Dit seizoen wordt hij definitief afgerekend. Minstens 2 van de 4 prijzen. A, de beker hebben we in pesiepe al gewonnen, dat is zijn geluk alweer. Hij kan hem nog wel verliezen, dat wel. Ook B, het kampioenschap is een intikkertje. Hoewel de trainert zelf zegt een scorende ‘speler’ te zijn geweest, moeten we helaas zijn voetbalcapaciteiten niet overschatten. Intikken is ook een kunst, vraag dat maar aan Inzaghi en Ignas. Midwintercupje C en Supercup DD zijn ook mooi, maar niet alleen om naar te kijken Sees. Als we echt zo sterk zijn als de zwakste schakel, houd ik mijn hart met vijf vingers vast. In principe hebben wij altijd de wind in de rug. We moeten alleen wel zelf blazen.
De nieuwe Daniyell van dit seizoen: "Sees, laaaaat ons nou eens speeeeluuuhh!"
Dan komt het allemaal wel goed trainert, daar kun je met een gerust hard van uitgaan. Op eigen power naar happy hour!

BG

Onze sponsoren