Vijfje 7

Vijfje 7 - Seizoen 2008-2009

Johan Aalbers (2003) -
Roderik Derksen (2003) -
Wouter Dijkema (2003) Keeper
Paul Eertink (2003) -
Thijs de Jonge (2008) -
Sierd-Jan Jongsma (2005) Aanvoerder
Cem Kekik (2003) -
Dennis Leeftink (2007) -
Kerst Visser (2003) -

Na enkele jaren met een vrijwel ongewijzigd gezelschap de futsalhemel te hebben bestormd kwam er voor sommige Vijfje 13 (voorheen Vijfje 15) spelers een einde aan hun loopbaan op zaalvoetbalgebied. Ons team heeft afscheid moeten nemen van Jan-Willem ‘galbak’ Bloemen, die zijn studie voorzet in het westen van ons land. Zijn Bombarda-draai gevolgd door een daverend schot zal met node gemist worden. Tevens keerde ook Alrik ‘Al(cohol)rik’ Baltus Vijfje 13 de rug toe, na zijn afstuderen. Wij zullen het voortaan zonder zijn fanatisme – eventueel uitmondend in gevloek – moeten stellen. Daarnaast keerde ook Martijn ‘Reuser’ de Jonge na de vakantie niet meer terug bij het sterrenensemble. De verdedigende acties en eigen goals zullen voortaan van iemand anders moeten komen. Uiteindelijk moest er ook een nieuwe keeper gevonden worden, omdat Guus ‘de Kanarie’ Roeloffzen vertrok richting Den Haag. Hij heeft de broek met het gat in het kruis meegenomen. Gelukkig slaagde de technische staf er in om voor komend seizoen adequate vervanging te regelen, zodat in een ietwat gewijzigde samenstelling wederom een gooi kan worden gedaan naar het kampioenschap in de derde klasse, ditmaal onder teamnaam V7. Tevens moet men met dit team in staat zijn wederom een wedstrijd te winnen tegen de heren van oud-Vijfje 21 (nu Vijfje 16).

De volgende spelers zullen de eer, net als vaak de bal, hoog houden in het seizoen 2008-2009:

Cem ‘Sem’ Kekik: werd door oud-keeper Guus ook regelmatig Djemba-Djemba genoemd, dan wel toegezongen onder de wedstrijd. Zijn speelstijl komt dan ook enigszins overeen met de oud-speler van Manchester United en Aston Villa (* quizvraag: waar hangt de beste man tegenwoordig uit? Het antwoord is te vinden aan het einde van dit stuk). Cem speelt altijd op het scherpst van de snede of bij voorkeur nog iets scherper. Dat dit bij uitzondering leidt tot een kleine confrontatie met de arbitrale leiding of de tegenstander lijkt evident. Gelukkig is de advocaat van het gezelschap allesbehalve op zijn mondje gevallen, zodat hij uitermate goed van zichzelf op kan komen. Weet echter wel dat zijn teamgenoten altijd voor hem klaarstaan, mocht het nodig zijn.

Wouter ‘Pijpema’ Dijkema: Deze bierdrinkkoning uit het voormalig Vijfje 6 degradeerde zichzelf van de tweede naar de derde klasse om Vijfje 7 dit seizoen van de keeperszorgen af te helpen. Wouter heeft van zijn voorganger de Kanarie een zware erfenis meegekregen, maar zal er gezien zijn kwaliteiten binnen èn buiten de lijnen geen problemen mee hebben hier een goede invulling aan te geven. Zolang hij zijn motto ‘Schijt aan die kinderen, er moet geadt worden!’ na zal leven kan het weer een bijzonder gezellig jaar worden. Daarnaast keepte hij al vaker voor toenmalig Vijfje 15, waarbij één wedstrijd zelfs in 16-0 eindigde en Dijkema het grootste gedeelte als vliegende keep in de cirkel van de tegenstander doorbracht.

Roderik ‘Rody’ Derksen: Deze robuuste spits wist net als enkele teamgenoten vorig jaar een eind aan zijn studie te breien en gaat sindsdien als loonslaaf door het leven. Woont tegenwoordig ook samen met zijn vriendin en gebruikt de woensdag- of vrijdagavond logischerwijs om zich even te ontrrekken aan de sleur van het dagenlijks bestaan. Dat dergelijke avonden worden afgesloten met een fijn potje poker spreekt voor zich. Men zou toch vermoeden dat Rody als ervaren lid van de kascommissie van Vijfje redelijk op zijn geld zou zijn. In de persoonlijke sfeer houdt deze maker van soms onvoorstelbare doelpunten echter regelmatig van een gokje.

Kerst Visser: De psycholoog van het team die zowel op het veld als buiten de lijnen graag op de man speelt. Is een bikkelharde pokeraar wat hem niet altijd vriendelijke woorden, maar hem wel een hoop geld van zijn teamgenoten oplevert. Bracht in het kader van teambuilding echter wel boxen voor zijn ipod mee naar wedstrijden, zodat in de kleedkamer onder het genot van een kleintje Outblast of Angerfist in alle rust kon worden toegewerkt naar de confrontatie met de tegenstander. Daarnaast is Kerst in een grijs verleden benoemd tot beste schrijver van de vereniging, zodat er nog steeds kleine hoop is bij zijn teamgenoten dat hij, eventueel samen met ‘runner-up’ Karel, weer eens in de pen klimt voor een mooi verslag.

Paul ‘Meneertink’ Eertink: De immer slippers dragende, pingelende, zelfbenoemde vedette van de groep is Paul. Wonder boven wonder mogen wij dit seizoen zijn kunsten in de zaal nog aanschouwen. Na een kleine charge van een tegenstander op het veld, waarna zijn onderbeen niet meer functioneerde zoals bij de gemiddelde medemens, was hij een tijd uit de roulatie. Wij zijn blij dat hij überhaupt weer loopt en en zeer content mee dat hij dit seizoen weer volop mee kan ballen. Waar hij echter vroeger lichtvoetig menig tegenstander uitkapte, heeft hij op dit moment nog de draaicirkel van een vrachtwagen. Desondanks zal hij weer voor doelpunten en technische hoogstandjes moeten zorgen. Intimideert overigens graag tegenstanders door tijdens de warming-up in de middencirkel te gaan zitten.

Thijs de Jonge: Nieuw in ons team de huisgenoot van ondergetekende. Thijs is van harte welkom geheten in Vijfje 7 en niet alleen omdat hij de beschikking heeft over een auto. Met deze Mini crossed hij overigens graag de hele stad door, bij voorkeur net geen ongeluk verzakend. Rijkhalzend wordt uitgekeken naar de toevoeging die deze pianospelende coureur in vooral verdedigend opzicht voor het team kan betekenen. Hij zal echter zijn voetbal stijl wel enigszins moeten aanpassen, omdat de meesten weten dat Thijs op het veld graag andermans fouten corrigeert met fysieke duels, als het even kan afgerond met een sliding. Gaat in zijn vrije tijd graag samen met Paul ‘intern’ om geld te verdienen.

Dennis Leeftink: De alleskunner van Vijfje 7 is Dennis. Zowel verdediging als aanvallend een absolute toevoeging gebleken tijdens het vorige seizoen. Zal ook dit seizoen moeten proberen zijn stempel weer op het spel te drukken. Voorwaarde hieraan is wel dat hij tegen zijn gewoonte in niet de helft van de jaargang geblesseerd is. Hardloper Dennis (hij liep namens Vijfje de langste afstand tijdens de laatste Batavierenrace) staat namelijk nog al eens met een blessure langs de zijlijn. We hopen voor het team dat we dit jaar wel regelmatig van zijn uitschuifbare benen gebruik te kunnen maken.

Johan ‘Karel’ Aalbers: Wordt vaak Generaalbers genoemd, omdat hij een leidende rol in het veld heeft, wordt vaak Geniaalbers genoemd, omdat hij mooie proza schrijft, wordt vaak Straalbers genoemd, omdat hij soms ‘zeikt’, wordt vaak Pontificaalbers genoemd, omdat hij vaak in overvloed aanwezig is, wordt vaak Kwaalbers genoemd als hij geblesseerd is, wordt vaak Liniaalbers genoemd, omdat hij niet zo dik is, wordt vaak Paalbers genoemd, omdat hij wel eens wat regelt, wordt vaak Anaalbers genoemd, omdat hij er niet vies van is.

Sierd-Jan ‘Tjeerd’ Jongsma: Als laatste moet nog de aanvoerder van dit zooitje geregeld en tevens schrijver van dit stukje genoemd worden. Deze kleine dribbelaar doet veel moeite om enig overwicht te krijgen bij zijn teamgenoten. Het enige dat hij heeft weten te creeeren is volgens zijn teamgenoten overgewicht. Toch is deze oud-voorzitter erin geslaagd ook dit jaar weer een representatief team op de been te brengen dat moet gaan meedoen om een plaats aan de top van de ranglijst. Hiervoor wil hij zichzelf graag een welverdiend schouderklopje geven.

Groeten,

Namens de spelers van Vijfje 7 (13, 15),

Sierd-Jan Jongsma

Aanvoerder

* Eric Djemba-Djemba komt tegenwoordig uit voor het Deense Odense BK

Onze sponsoren