Vijfje 2

Vijfje 2 - Seizoen 2008-2009

Ufuk Albayrak (2003) -
Sander Benjamins (2008) -
Thijs van Dongen (2003) -
Ignas van den Einde (2003) -
Bas Heun (2008) -
Paul Heun (2008) -
Thijs van Hittersum (2007) -
Lennart Hofstra (2003) -
Sybrand Jissink (2003) -
Emre Sönmez (2016) -
Jeroen Vos (2007) 1. Keeper

Recept: kampioenstaart in de hoofdklasse I

Ingrediënten:

  • 1 Ondoordringbare doelverdediger, genaamd Jeroen Vos
  • 2 ongerijpte vruchten, zijnde de Gebroeders Heun
  • 2 exotische vruchten in de vorm van Ufuk en Emre
  • Een deeg-lijke bodem met Ignas, Sop en Lennart
  • Sprankelende Thijs-vulling bestaande uit een combinatie van: Hitman en van Dongen.

Verhit allereerst de degelijke bodem op de training zodanig dat zij conditioneel klaar zijn voor de volledige 50 minuten op vrijdagavond. Dit vergt iets meer moeite dan het op het eerste gezicht lijkt, aangezien degelijkheid gepaard lijkt te gaan met afwezigheid. Maandagavonden valt het Lennart gedeelte van de degelijke bodem niet klaar te stomen, en het Ignas deel schijnt het beter te doen op het oostelijk halfrond te doen. Sop zal als, zoals dat in kookjargon aangeduid word, als speler/(interim)coach de zware taak hebben om van alle losgeslagen ingrediënten een samenhangende en smaakvolle taart te bakken. Wanneer de drie bestanddelen echter samengebracht kunnen worden leidt dit tot een stevige ervaren bodem voor de rest van de taart.

Boven op deze bodem dient de Thijs-vulling aangebracht te worden. In de vorm van Hitman en van Dongen levert dit een appetijtelijke smakencombinatie op. De van Dongen-vulling gaat graag aan de haal met het voorstellingsvermogen van de fijnproever waardoor menig fijnproever verstelt zal staan, en het Hitman gedeelte weet de meest bedachtzamen onder ons te treffen zonder dat nu helemaal duidelijk is waar dat allemaal vandaan komt. Al wordt de Hitman-vulling overigens niet aangeraden in combinatie met alcoholische versnaperingen, waar het de smaak in de verlegenheid kan brengen bij Bul-partijen.

De exotische vruchten Ufuk en Emre geven de taart extra flair en zorgen ervoor dat elke hap van de taart weer een unieke smaak heeft. IJzersterk in combinatie met de rest van de taart, zijn deze vruchten ook afzonderlijk te genieten. Echter in harmonie met de rest van de taart werken deze vruchten toch optimaal op de smaakpapillen.

De ongerijpte vruchten vormen een nieuwe toepassing op de traditionele kampioenstaart. Doch niet dominant de smaakpapillen aanvallend, hebben deze ongerijpte vruchten uit de Heun-tuinen wel degelijk een (nader te specificeren) functie binnen het geheel. Niet altijd in harmonie met de traditionele smaakpatronen, is het waarschijnlijk wennen bij de eerste happen aan de overwinningstaart. Langzaamaan zullen deze jonge vruchten toch op een lijn met de rest van de taart gaan zitten. Waarmee een samenhangend geheel wordt gesmede.

Bovenstaande taart dient geserveerd te worden met de ondoordringbare intenties van Jeroen Vos (best koel geserveerd). Gezegd dient te worden dat deze taart optimaal tot zijn recht komt in combinatie met deze even krachtige als onvoorspellende alcoholisch aperitief. Met deze laatste lijn van defensie zal er geen verrassing bestaan over de succesvolle afloop van deze unieke overwinningstaart.

Serveertip: Voor variatie met de overwinningstaart, wordt het aangeraden om zo nu en dan de taart te besprenkelen met Bjorn Boes-kruimels. Dit zorgt voor extra variatie en aanvulling op de overwinningstaart. Elke keer weer een andere structuur en de moeite waard om te proberen.

Onze sponsoren