Vijfje 10

Vijfje 10 - Seizoen 2008-2009

Danny van Dissel (2003) -
Sander de Hond (2007) Keeper
Dennis Koerselman (2003) -
Nestor Landers (2003) -
Alexander Landers (2006) Aanvoerder
Patrick Lubbers (2008) -
Huug Meijer (2008) -
Chris Nieuwenhuizen (2003) -
Anne Postma (2003) -
Robbert Schluter (2008) -

Vijfje 10 – Wekelijks afzien?

Als dit nu al het tiende teamstukje is wat je achtereenvolgens hebt gelezen, begin je overeenkomsten te zien. De superlatieven zullen je waarschijnlijk nog tot in je dromen achtervolgen en als je het allemaal moet geloven zal elk team van Drs. Vijfje dit seizoen kampioen worden.

Het is alweer mijn zesde jaar bij Vijfje 10. Ik heb ook al menig teamstukje over ons gelezen, maar wie denkt dat alles dan toch wel een beetje geschreven is over het tiende, heeft het verkeerd. Dit seizoen is er weer flink wat veranderd in de samenstelling van Vijfje 10. Hoewel dat de vorige jaren altijd prachtig uitpakte, brengt het dit seizoen allerlei kleine oorlogen binnen het team teweeg.

Allereerst is er een flinke tweedeling vanwege de studies. Enerzijds heb je het “blokje” juridisch opgeleiden, met eeuwige student Sander, afgestudeerd strafjurist Anne, ikzelf als beroeps-student en Dennis. Laatstgenoemde ex-wedstrijdsecretaris is inmiddels advocaat in opleiding en is weer teruggekeerd bij de club na een tijdje afwezig te zijn geweest. Dan heb je het blokje economie. Nieuwkomers Robbert en Patrick (ook alweer afgestudeerd!), kersverse aanvoerder Alex, en Duurloop Danny, tevens bekend als De Disselman. Als Zwitserland fungeert de rustige Christiaan, die met zijn neutrale studie Technische Planologie als een soort buffer fungeert.

Komt ook meteen de tweede pijnzone in ons team aan het licht: afgestudeerd versus studerend. Met Dennis, Patrick en Anne is één derde van ons team klaar met de studie. Als je je daarbij bedenkt dat Anne door zijn baan bij de universiteit ook nog eens professioneel is opgeleid om studenten minderwaardig te vinden, kan je op je vingers uit tellen dat de sfeer niet te harden is in de kleedkamer.

Probleem drie is een futsaltechnisch probleem (ja, die hebben we ook nog!). Onze selectie bestaat op papier uit één keeper (Sander), twee aanvallers (Anne en Robbert) en zes verdedigers. Prachtig doorwisselen dus bij wedstrijden. Hoewel Danny en ik vrolijk meeroteren met de aanval is het geen ideale samenstelling.

Ten slotte is er die enorme leeftijdskloof. Om de gemiddelde leeftijd omlaag te halen, hebben we Robbert erbij gehaald. Met Robbert zitten we nu op een gemiddelde leeftijd van 23,44 jaar. Neemt niet weg dat we een oude garde van 7 man hebben een tweetal heren van de jumpstyle-generatie.

Al met al meer brandhaarden dan Georgië. Er moet nog maar eens gekeken worden of een knaap als Alexander Landers daadwerkelijk een gesmeerd team kan maken van deze selectie. Als jonge aanvoerder in een ouder team moet je wel van héél goeden huizen komen. Oh, maar dat komt ‘ie ook.

Sebastiaan Landers

Onze sponsoren