Vijfje 1

Vijfje 1 - Seizoen 2008-2009

LŸtzen Brink (2007) -
Willem Evers (2007) -
Rutger-Jan Buijs (2007) 1. Keeper
Christian Erkelens (2003) 4.
Moufid Cheikh (2015) 5.
Bas Groeneveld (2003) 7.
Johan Verburg (2003) 8.
Daniel Hoffer (2003) 9.
Ron Berfelo (2003) 10. Aanvoerder
Amir Zarza (2008) 11.

Drs. Vijfje 1: De Gouden Apenkooi

Zomer 2008. Het is weer komkommertijd en dus zijn er weinig hoogstandjes op de televisie. Sinds afgelopen zomer zijn er nog een paar komkommers aan toegevoegd. Sindsdien is de tot nu toe weinig succesvolle Gouden Apenkooi weer live te volgen via internet:

Sees 1 juli, 11:34u. beste heren, de trainert is op vkantie, gisteren net ff op de valreep mijn contract met jullie verlengd. 1 van de hoogte punten van dit jaar is dat iedereen blijft, dus ook de trainersstaf. dit geeft mij veel vertrouwen in aankomend seizoen. Ik ga er van uit dat jullie genoeg rondjes lopen zodat wij in augustus niet te veel loopwerk hoeven doen! we zien t wel, de MZZL

Bas 5 juli, 11:39u. Klasse Sees! Genoeg rondjes kopen? Komt goed. Ooooooo lopen, dus rennen hoeft niet eens.

Kluut 7 augustus, 4:06u. Iedereen al weer wat conditie opgebouwd met 3 keer sallen?

Bas 7 augustus, 9:42u. Conditie te over.

Ron 8 augustus, 17:32u. Nog mensen die een klein pilsje gaan drinken vanavond?

Kluut 8 augustus, 19:23u. Daar kan ik dus in pesiepe misschien eventueel wel even bei zijn.

Sees 11 augustus, 22:09u. zeg, als jullie je nu eens gaan inschrijfen aan de: loop mee met Drs. (het) Vijfje in de kei-parade op 12 Augustus, Morgen dus. dan hebben we waarschijnlijk woensdag meer tijd over voor partij! ik dacht in het begin van het jaar mats ik ze met een tip. Gr. sees

In het begin van de Gouden Apenkooi is het nog een beetje aftasten. Dan ben je nog aardig voor elkaar of je doet je anders voor dan je daadwerkelijk bent. Je zoekt je plek in de groep en analyseert de anderen. Sees heeft zich al snel geprofileerd als baas van het hele zwikkie. Om iedereen mee te krijgen, kregen we zelfs een gratis tip. Wel een gouden tip zo bleek achteraf, want er is die dag geen partij gespeeld.

Terrorrrrrrr!

Het moet anders binnen Vijfje 1. Beter, sneller, slimmer, meer meer meer. De spelers, onderdanen, slaven, figuranten zijn het er roerend mee eens. Pieter-Jan van café Kut&Kul (zoals Sees het liefkozend noemt) doet er al in de eerste de beste 3de helft zijn voordeel mee. Strateeg Sees uit de Gouden Apenkooi (vergelijkbaar met Huub uit de Gouden Kooi, afgezien van al zijn seksuele uitspatting ga ik dan maar van uit) ziet de ‘macht’ door zijn vingers glippen. Welke tactiek zal dan wel aanslaan? Analfabetische hersenspinsels at work. Eureka! Hoe slim is het om een boeman te creëren voor het ophangen van de vuile was (de letterlijke vuile was durft Sees dan nog wel zelf aan). Keepers zijn over het algemeen buitenbeentjes, lees rare mensen, die toch al in het verdomhoekje zitten. Keeperstrainers des te meer, een soort opper rare mensen. Er werd dus handig gebruik gemaakt van Klaas. Terror Klaas. Rennen, achteruit rennen, voorwaarts rennen, zijwaarts rennen, buitenaards rennen, buitenadem rennen, inhalen, slalommen, bokje staan, bokje springen oftewel het bokje zijn. Onze rust konden we pakken in het rennen met de bal. Links, rechts, passen, rennen, terug, lopen, lopen, dat moet sneller, harder en beter! En nog twee terrorsessies er achteraan. Het lijkt wel apekooi. Gelukkig sluiten we altijd af met gewoon lekker ballen, partijtje dus. Ook fanatiek, maar tenminste leuk. Al krijg je het ene been niet meer voor, naast of achter het andere, al zie je de bal niet meer door zuurstofgebrek, partij is altijd leuk. Maar helaas. ,,Zo, goed gewerkt. Tot volgende week”, aldus de terroristen. Wat, geen partij??? Een aanslag op ons plezier!

Sees keek bij de start van de voorbereiding al uit naar Sinterklaas, hij zal ons terugpakken, de lat moet hoger. De verloedering van de maatschappij bereikt ook de hogere kringen. Het moet harder. Zou Sees Gouda’s glorie ook naar Groningen willen halen? De Marokkanen hebben we al. ,,Joa, dat liekt mie wel Goudja.” De eerste klap is een daalder waard. Lei(d)er Edwin werd er al direct uit gestemd wegens gebrek aan beleving en inzet. Om deze vroege uittocht op te vangen en nieuwe verhaallijnen en ontwikkelingen te stimuleren is er een nieuweling in de kooi gestopt:

aMiR 25 augustus, 20:30u. mooie gastenboek jaaa :P

Ron 28 augustus, 17:06u. Kijk, Amir heeft het gastenboek gevonden, mooi! Hier wordt dus superdom geblaat, maar soms ook heel belangrijk geblaat!

aMiR 28 augustus, 21:44u. haha, ja ik merk het indd.. we zullen nog zien of serieuze zaken hier besproken worden :P

aMiR 30 augustus, 23:45u. …..en trouwens ik heb hekel aan al die coachen :P

Ron 2 september, 17:01u. Kijk Amir, met dat soort uitspraken ben je hier dus meer dan welkom!

aMiR 3 september, 20:38u. "je mag niet schieten" zegt die... pff wat een coachh

Sees 3 september, 22:44u. Amir: voor de duidelijkheid, je mag wel schieten, ....(ff tijd om in te werken)....... , maar niet op doel.

De Mind Games 2008 te Groningen. Sees gaat hierbij duidelijk voor goud. Psychologisch prikkelen en denksport met touwtjes en vakken. De lage moeilijkheidsgraad ervan wordt echter slecht gewaardeerd door de jury en dat zorgt voor veel puntenaftrek. Op de Paralympische Mind Games breng je de Van Mesdag boefjes van Klaas of de moeilijk opvoedbare jongeren van Sees misschien wel in de problemen, maar ons niet. Don’t underestimate the power of monkeys. Praatsessies van halve trainingen worden nog net niet bijgewoond door Mevrouw Theelepeltje, wel door Kletskoppen overigens.

Geïnspireerd door Sees zijn strategie beginnen de spelers elkaar onderling ook al te terroriseren.

Lútzen bluft arrogant door te zeggen dat hij van iedereen wint met Pro Evolution Soccer 2008 (PES). Je speelt zoals je traint en je PESt zoals je voetbalt. Hij dribbelt tot je niet meer kan dribbelen. Dat gaat goed, dat gaat fout, maar met Chelsea kan je nooit verliezen. Met gebalde vuisten viert hij zijn overwinning op Johan, 4-0 tegen 8 man. Chapeau. Johan heeft zich de laatste tijd toegelegd op fysieke manipulatie. Zowel met PES als in real life glijdt ie iedereen om de oren zoals de kaarten om zijn oren. Na Kuuk’n was er Chris en nu is er Johan! Willem leek Lútzen te gaan PESten door achter het standbeen te scoren. Doelpunten stelen kan ie, ‘pikken’ nog niet. Kluut stelt iedereen op de proef door lang na te denken tijdens het pikken. Kluut’s kwartiertje is inmiddels berucht, maar daar is absoluut niks academisch aan. Ron denkt op academisch niveau een top ‘Coach van het Jaar’-team te hebben samengesteld aangezien hij nu bovenaan in de subpoule staat. Dat de rest door overmacht hooguit 5 deelnemende spelers in hun team heeft, zeggen we maar niet tegen hem. Je kan mensen echt alles laten geloven wat je wilt, als je maar overtuigend bent. En uiteindelijk geloof je wat je wilt geloven. Ach, zo lang het geluk maar zegeviert. Mo is iets minder gelukkig met zijn geloof. De ramadan heeft hem in zijn greep. Hij probeert ons nu ook van het eten en drinken te houden door zich te beroepen op het solidariteitsprincipe. Tja… we laten ons niet door iedereen beïnvloeden, zo solidair zijn we dan weer wel. Ook Amir denkt alle Nederlanders te kunnen bespelen en dreigt er met de spelersbus vandoor te gaan. Het zal iedereen een worst zijn (na zonsondergang hoor Mo). Rutger krijgt een enorme worst van zijn zelfmanipulatie door zichzelf te laten denken dat ie de Paus is. De speciaal door en voor hem gemaakte Pauselijke schoenen (kleurenpracht met zijn eigen naam erop) lagen al jaren in de winkel, totdat hij ze eindelijk een keer kocht. Andere nieuweling Sander oefent het manipuleren liever eerst op alle voorbij komende jonge onschuldige vrouwen in de kroeg. Ziet hij een gat in de vleesmarkt en wordt hij op lange termijn de opvolger van veteraan Sop?

Jan de Vlagger dreigde zijn baan te verliezen aan een 2de scheidsrechter, die in de Eredivisie verplicht is. Als groep hebben we direct hierop gereageerd door op de valreep het seizoen vakkundig om zeep te helpen, of kwam het toch door de borrelglaasjes bier die we voor de wedstrijd mochten adten. Desondanks heeft dit de technische staf vast doen besluiten de studenten professioneler te gaan begeleiden. Het grootste speerpunt voor dit seizoen is, terror, conditie. Lopen, lopen en nog eens lopen en dan loopt het ook nog eens niet goed. Als reactie liepen Sees en Klaas uit onvrede hard weg tijdens een training. Het is vechten tegen de bierkaai, dweilen met de tap open, what goes around, comes around. Zo zie je maar, hardlopers zijn…….pesies! Tja, het blijven kutstudenten. Volgende keer gewoon weer eindigen met partij hè.

De toon is gezet. Resultaat: 3 wedstrijden gespeeld en 2 verloren. Heb ik, Bas, nu iedereen een beetje geprikkeld? Ik kan niet wachten op Sinterklaas….

Terrorrrrrr!!!!

Wilt u ook aapjes kijken? Volg dan De Gouden Apenkooi. Elke thuisaflevering op vrijdag 21.00 uur, live in de Struikhal. Daarnaast toeren ze regelmatig door het land. Op internet zijn de apen dagelijks te volgen via http://oud.vijfje.nl/1.

Groenezaal Media Productions ©

Onze sponsoren