Vijfje 8

Vijfje 8 - Seizoen 2008-2009

Ewout Bastiaannet (2003) -
Harmen Jentsje Doevendans (2003) -
Richard Gerdes (2003) Keeper
Joram Kok (2008) -
Pieter Niemeijer (2008) -
Jelle Oosting (2008) -
Wybren Prins (2007) -
Derrik Snoeijer (2007) -
Alain Wolffenbuttel (2007) -

Het seizoen 2007-2008 is de boeken in gegaan als een rampseizoen voor het vlaggenschip van Drs. Vijfje. Met slechts een 6-tal spelers werd degradatie uit de 3e klasse ternauwernood voorkomen. Wat een contrast met het voorgaande jaar(o.a. uitgeroepen tot team van het jaar)! Gelukkig konden aan het begin van dit seizoen dankzij een flinke investering van de sponsor 3 nieuwe aanwinsten worden aangetrokken. En tot nu toe krijgt iedereen waar voor z’n geld want het 8e heeft inmiddels 7 punten uit 3 wedstrijden en staat bovenaan.  Maar goed, zoals onze ouwe bok uit t team meestal na de wedstrijd zegt: Genoeg over voetbal geluld (, tijd voor de derde helft).  Met deze leuke, doch nutteloze, statistieken schieten we niks op. Tijd om de helden voor te stellen.

Vijfje 8 bestaat uit:

Richard ‘Drankorgel/Adt-koning’ Gerdes: Voor zover ik weet de enige keeper in de zaal die nog met handschoenen keept. Ook op het vele aandringen van zijn teamgenoten houdt hij stug vol. Hij speelt ook al 3 seizoenen lang op Nike air max met ZWARTE zool. Het is wel duidelijk dat dit een jongen is die het allemaal niet zoveel interesseert en daarom ook gerust eens een balletje door z’n benen laat glippen. Het kampioenschap is immers toch maar een titel.

Jelle ‘weet-het-beter’ Oosting: een nieuweling die ervan geniet als er weer een pitcher op zijn bevel wordt volgegoten met bier. Helemaal als ze uit een gratis fust afkomstig zijn. Een gierige jongen dus, die ook graag alle lof opeist. Het is alleen niet te hopen dat hij zichzelf boven het teambelang gaat plaatsen. Dus Jelle: 2 goals maken is beter dan 2 man met 1 actie passeren!

Harmen-Jentsje ‘genoeg-over-voetbal-geluld’ Doevendans: Eindelijk weer volledig beschikbaar voor het 8e nadat hij 3 halve seizoenen de zaal moest delen met de zee. In het veld is wel te merken dat hij de zeevaartschool heeft afgerond aan het feit dat hij zichzelf telkens weer in de knoop weet te leggen(figuurlijk gesproken natuurlijk) plus het feit dat hij in het veld net zo zwerft als hij over de wereld heeft gedaan(maar dan in een boot).

Alain ‘daddy-DJ’ Wolfenbuttel: Onze enige echte house-DJ. Kijkt altijd eerst of er vrouwelijk schoon in de zaal zit die hij heeft ontmoet tijdens een van zijn ‘draai’avonden. Hij probeert zijn prooi vanuit de discotheek mee te krijgen naar de zaal om daar te laten zien dat hij ook daar voor spreekwoordelijke muziek kan zorgen. Helaas lukt dit vrijwel nooit.(Het gemiddelde toeschouwersaantal van ons team is 0,42)

Wybren ’50 cent’ Prins: Nog zo’n oudgediende die alleen wil voetballen als ‘er slett’n ben’n’.  Wil het liefst naar uitwedstrijden met een ’dope waggi’ onder z’n kont maar helaas moet ie t doen met de bus. Richard is z’n lievelingsteamgenoot. Dit is echter puur fysieke aantrekkingskracht en heeft niks met Richards kwaliteiten als voetballer of mens te maken. Wybren heeft het namelijk altijd over Richards mooie ‘been’. Details laat ik verder achterwege.

Derrik ‘Derrik poeier’ Snoeijer: Prima voetballer die de eerste en tweede helft op volle kracht speelt waardoor hij geen energie over lijkt te hebben voor de derde helft. Wilde nog geen captain worden maar het begint erop te lijken dat hij toch een gooi wil werpen naar de (binnen vijfje 8) befaamde titel van Captain Afhook. Aan hem de taak om te bewijzen dat hij deze titel niet waardig is en ik heb daar alle vertrouwen in!

Pieter ‘de buffel’ Niemeijer: Typisch zo’n ik-heb-al-jaren-niet-meer-gevoetbald-maar-zaalvoetbal-is-toch-niet-zo-zwaar geval. Liep de eerste wedstrijd te hijgen en te puffen als een zwangere vrouw in haar hoogtij dagen. Kwam nog net voor de transferdeadline binnen rollen. Een nieuwe verdedigende kracht binnen het team die er gelijk met de pokerpot vandoor ging. Hopen dat hij deze zogeheten ‘flow’  mee kan nemen naar de volgende wedstrijd(en).

Joram ‘breekijzer’ Kok: Eerste gedeelte van Pieter geldt ook voor deze jongeman. Hij krijgt nog het voordeel van de twijfel omdat ie vroeger keeper was maar zal zich snel moeten bewijzen als hij dit seizoen meer dan een breekijzer wil worden. Staat verder bekend om zijn befaamde smoesjes: Jongeee, het is dat….(en dan komt er weer een ontzettend slappe smoes voor zijn eigen tekortkoming(en)).

Ewout ‘het eeuwige talent’ Bastiaannet(C): Alweer zijn 3de jaar binnen vijfje maar de nog steeds jonge spits word gezien als een van de grootste talenten binnen de club. Met zijn acties en zijn Cristiano Ronaldo-achtige bewegingen is hij menig tegenstander vaak te snel af, alleen het vizier staat niet altijd op scherp en daardoor heeft hij de legende Berend Sangers nog niet  kunnen verdrijven van de eerste plek binnen vijfje 8. Scoren gaat Ewout beter af bij Jut en Jul aan het bier!

Kortom een schitterend team waar iedereen om zijn sterktes en zwaktes wordt gerespecteerd en geliefd. Dit team moet het kampioenschap binnen gaan slepen.

Tot slot wil ik nog met een mooi gezegde afsluiten: Acht is meer as doezend!

Door Ewout Bastiaannet en Richard Gerdes

Namens Vijfje8

Onze sponsoren