Vijfje 5

Vijfje 5 - Seizoen 2006-2007

Jan Baltink (2003) -
Jacob Poortinga (2003) Keeper
Roy Tjan (2003) -
Jan van Twillert (2003) Aanvoerder
Bram Veenvliet (2003) -
Peter Voskuil (2003) -

Vijfje 5, groeibriljant met vallen en opstaan

Het seizoen is weer begonnen en vijfje 5 heeft wederom een totale metamorfose ondergaan wat betreft het spelersmateriaal. Zo is Balou, het icoon van vijfje 5, getransfereerd naar vijfje 13 om daar in aller rust de herfstdagen van zijn carri? te slijten. Zodoende mocht ondergetekende de aanvoerdersband overnemen wat hem vervulde met blijdschap en toch ook droefheid door het verlies van onze aanvoerder. Balou!, V5 wenst je veel speelvreugde in V13! Aangezien Vijfje 5 aan het eind van het seizoen niet meer over veel spelersmateriaal beschikte zijn er naast Lars geen spelers weggegaan. De spelers die er naast ondergetekende nog wel zijn:

Jacob Panninga verdedigt het doel voor vijfje 5. Nu niet alleen op papier maar ook daadwerkelijk tussen de palen. Door zijn overwichtige persoonlijkheid geeft hij sturing aan de toch niet altijd maar zeer solide wordende verdediging. De ballen die met een hoge frequentie maar in een lagere frequentie wordende op hem afkomen redt hij bekwaam of ze zijn uiteraard onhoudbaar.[Red.:???]

De oudgediende van V5, die er overigens niet bepaald oud uit ziet, Bram Veenvliet ist auch noch immer dabei. Deze lichtvoetige multifunctionele linkspoot zal wederom zijn talenten tentoon spreiden en zich laten gelden als een van de dragers (zolang het maar geen water is!?) van Vijfje 5. Hoewel hij als een alzheimer pati? “straatjes” wel eens vergeet op te merken zullen zijn voetbaldaden nooit tot de vergetelheid raken.

Verder hebben we een viertal nieuwe talentvolle spelers mogen ontvangen.

Ten eerste: Ufuk Albayrak, deze balvirtuoos met een granieten schot zal Vijfje 5 van de nodige creativiteit en doelpunten moeten voorzien. Hopen dat de ramadan geen invloed heeft op zijn spel.

Ten tweede: Peter voskuil, deze voortreffelijke balvaste speler (hoewel hij zich nog wel eens wil laten vastlopen in een woud van spelers) zal o.a. naast Ufuk de aanval leiden.

Als derde is daar Jan Baltink, ook wel Sjon genoemd vanwege de verwarrende omstandigheid dat er dus nog een Jan is, is een meer controlerende speler. Hoewel het zijn eerste zaalvoetbalseizoen is loopt hij als een ervaren rot over het veld om zodoende de gaten dicht te lopen van zijn soms na?e maar een stuk minder na?er wordende teamgenoten.

Last but not least is Roy Tjan er nog. Deze door botbreuken geplaagde speler heeft zich van het gips ontdaan en heeft afgelopen vrijdag zijn debuut mogen maken als speler van V5. Aangezien bij deze wedstrijd iedereen ver onder zijn normaal toch zeer hoge niveau zat kan over Roy nog niet veel gezegd worden, al was het ontluikende talent wel heel duidelijk zichtbaar.

Dit met ondergetekende aan het roer, die af en toe de bal ook wel eens goed raakt, kan het een heel mooi seizoen worden. Vijfje 5 is groeiende, en dat gaat soms met vallen en opstaan (waarvan het val-effect duidelijk merkbaar was afgelopen vrijdag), en heeft een keur aan spelers die daadwerkelijk als team willen spelen. Tel hierbij op de uitzonderlijke individuele kwaliteiten en een succesformatie is geboren.


Jan van Twillert 
Aanvoerder Drs. Vijfje 5

Onze sponsoren