Vijfje 4

Vijfje 4 - Seizoen 2006-2007

Tom de Haas (2003) -
Remko de Jong (2003) Aanvoerder
Luc Kampman (2003) -
Frank Noteboom (2003) -
Thije Schaap (2003) -
Jan Smit (2003) -
Krijn de Vries (2003) Keeper
Eduard van der Zwaag (2003) -

Na vorig jaar met een aan arrogantie grenzende achteloosheid gepromoveerd te zijn, gaat vijfje 4 het dit jaar .proberen. in de 1e klasse. De spelers die dit jaar het publiek zullen gaan vermaken zijn, uiteraard in strikt willekeurige volgorde, Krijn de Vries, Remko de Jong, Frank Noteboom, Thije Schaap, Luc Kampman, Eduard van der Zwaag, Jan Smit en Tom de Haas. Waarschijnlijk kennen jullie bovengenoemde spelers al van tv, internet, de krant of gewoon van de straat, maar hierbij toch nog even wat meer informatie over deze galacticos.

Krijn de Vries

Onze degelijke doelman. Pakt regelmatig punten voor het team, wat nou eenmaal niet uitblinkt in gedisciplineerd verdedigen. Heeft dit jaar al een paar keer kunnen oefenen in de drie-tegen-een situatie, waarbij de .een. helaas bestond uit Krijn. Kent geen angst voor de tegenstander, slechts voor zijn eigen teamgenoten. Hier is iets voor te zeggen, aangezien de warming up van dit team bestaat uit bikkelhard rossen op de keeper, het liefst van zo dichtbij mogelijk. Menig tegenstander heeft al met open mond staan staren naar dit ritueel. Krijn heeft, behalve katachtige reflexen en stijlvolle duiken, per seizoen ook ? .momentje.. Een bal die van een meter of 25 met een laf boogje aankomt is op zo.n moment dan toch wel lastig. Gelukkig is het momentje dit jaar alweer achter de rug, Dus we kunnen uitzien naar een seizoen vol schitterende reddingen en heldhaftige duiken.

Remko de Jong

Is sinds januari van afgelopen jaar de aanvoerder van dit sterrenteam, toen hij de felbegeerde band overnam van de plots vertrekkende Joris Kampman. Of dit allemaal op een nette manier gegaan is, is tot op de dag van vandaag de grote vraag. Verhalen over grove intimidatie, pesterijen of zelfs een ordinaire machtsgreep binnen vijfje 4 doen nog steeds de ronde in de catacomben van de ALO. Hoe dan ook, Remko heeft de ondankbare taak om aanvoerder te zijn van een team met acht aanvoerders. Dat dit resulteert in een schrikbarend gebrek aan gezag moge dan ook geen verbazing wekken. Toch compenseert Remko dit door zijn prestaties in de zaal. Voert op dit moment alweer de topscorerslijst aan van het 4e en dwingt op die manier dan toch wel weer een klein beetje respect af. Is specialist in het kappen en draaien op de vierkante meter. Het gevolg is dat zowel menig tegenstander als teamgenoot wordt dolgedraaid, wat uiteraard fantastisch is voor het publiek.

Frank Noteboom

Aanvaller met een voorbeeldige mentaliteit. Dit bleek wel toen Frank vertelde dat hij zijn voetbalschoenen bij het alom gerespecteerde SVI uit Zwolle aan de wilgen had gehangen, om zich voor meer dan 100% te kunnen focussen op het seizoen met vijfje 4. Dit nieuws werd door de gehele ontroerde spelersgroep met tranen in de ogen aangehoord, en is er waarschijnlijk ook de oorzaak van dat de aanzwellende kritiek op Franks kledingstijl (binnen de lijnen, welteverstaan) weer wat afgenomen is. Waar de overige vijfjes zich hullen in, behalve het prachtige Drs. Vijfje shirt, bijpassende witte broek en blauwe sokken, houdt Frank er van om zich aan het publiek te presenteren in een bruine Hawai-zwembroek maatje XXL, keurig afgemaakt met kanariegele sokken. Dit dit zeker niet ten koste gaat van zijn prestaties in de zaal, bleek vorig seizoen wel toen hij verantwoordelijk was voor een behoorlijk aantal doelpunten en assists. Uiteraard rekenen wij erop dat Frank dat aantal dit seizoen minimaal overtreft, daar hij zich volledig kan concentreren op zijn carriere als artiest in dit sterrenteam.

Thije Schaap

Na vorig jaar al even aan het grote werk geroken te hebben, is hij dit jaar definitief vast onderdeel van het 4e. De uitnodiging om zich vorig jaar te mogen mengen met de groten der aarde als vervanger van Joris Kampman werd door Thije beantwoord met een blessure de dag voor zijn debuut, hetgeen tot gevolg had dat Thije vorig jaar maar liefst ? wedstrijd (de laatste) furore mocht maken. Zijn immer overeind staand kraagje en haat/liefde verhouding met Molukkers maken Thije uitermate geschikt voor het uit de hand laten lopen van vreedzame wedstrijden. Had in Vijfje 1 kunnen spelen, maar koos terecht voor het beste team. Thijes specialiteit is het van zo dichtbij mogelijk ongericht genadeloos hard uithalen op doel, daarbij proberend zowel keeper als bal in het doel te krijgen. Een van de voornaamste redenen voor zijn keuze voor het 4e schijnt dan ook de warming up te zijn.

Luc Kampman

Broertje-van de inmiddels om nog steeds onduidelijke redenen en alom gehate vertrokken ex-aanvoerder van het 4e. Gaat standaard de avond voor de wedstrijd total loss zodat hij de volgende avond ral op het veld kan staan. Luc weet er daarnaast een sport van te maken om .terwijl er 3 uur van te voren verzameld is- nog te laat te komen. Op elke vraag waarbij er iets van Luc wordt verwacht is het antwoord "joa joa" oftewel een Twents "nee". Luc is de enige verdediger die af en toe ook daadwerkelijk achterin is te vinden. Scoren doet hij alleen op weergaloze wijze of in eigen doel. Dit laatste schijnt een familietraditie te zijn.

Jan Smit

Verdediger die de pirouette zijn glans heeft weten terug te geven in tijd waarin voetbal steeds zakelijker wordt. Draait echter zo vaak om zijn as dat het bij ? op ? situaties altijd gokken is aan welke kant de bal dit keer naast rolt. Naast draaien op het veld draait Jan ook plaatjes onder de pakkende naam DJ Timsja. Naar verluid heeft Ti?o zijn skills nog opgedaan bij deze grootheid. Jan zou hebben gedraaid tijdens de olympische spelen ware het niet dat hij moest voetballen met het 4e. Sinds het verscheiden van Joris .iedereen haat jou. Kampman heeft Jan de illustere eer teamoudste te zijn.

Tom de Haas

Is eigenlijk een neger gevangen in een inferieur blank lichaam. Opgegroeid in een achterstandswijk in Rio de Janeiro voetbalt hij tegenwoordig volgens de wetten van de straat. Hoewel geboren in Nederland gaat het gerucht dat zijn ouders hem daar met opzet achtergelaten hebben om zijn niet te miskennen talenten te ontplooien. Dolde zijn teddybeer reeds in zijn wiegje en zijn eerste stapjes waren meteen vette stappen. Ondanks zijn imposante gestalte vernedert hij zijn tegenstanders nog in een telefooncel. De vertegenwoordiger van gallery play in het 4e. Combineert zijn fantastische techniek en gangster uitstraling echter immer met diverse pijntjes en schijnt nog nooit helemaal fit te zijn geweest. Dit ook uit bescherming voor de tegenstander. Een fitte Tom wordt in zijn eentje kampioen van de eredivisie. In Spanje.

Eduard van der Zwaag

Dit ex-bestuurslid had zijn lidmaatschap reeds opgezegd, maar kon eenvoudig geen weerstand bieden aan een aanbod van bovengenoemd sterrenensemble. Deze door vier man en een paardenkop tot lekkerste speler van Vijfje verkozen nette jongen tracht zijn voetbalcarrière te combineren met het voorzitterschap van de Navigators. Een opmerkelijke prestatie voor iemand met slechts LTS Zwakstroom. Staat binnen Vijfje bekend om het .Eduardje., een sierlijk met links geschoten ongecontroleerde hoge bal die afgevuurd wordt met een snelheid van zo.n 200 km/h. Die is dan bedoeld als pass.

Maarten Schunselaar

Return of The Legend. Met hoofdletters. Het gerucht gaat dat Hij eindelijk terugkomt. Een beschrijving van Maarten heeft geen zin, daar aardse woorden tekort schieten om Goden te beschrijven. Mocht Hij terugkeren, dan is het kampioenschap slechts een formaliteit.

Onze sponsoren