Vijfje 9

Vijfje 9 - Seizoen 2005-2006

Jean-Pierre Amorij (2003) -
Jan Willem van Dijk (2003) -
Bart Jonge Poerink (2003) -
Pieter Odink (2005) -
Riko Ooijevaar (2003) -
Jelle Reijenga (2003) Keeper
Merijn Tillema (2003) Aanvoerder
Jan Willem Veldman (2003) -

Drs. Vijfje 9, in voetbaljargon ook wel ‘neuf’ genoemd. Was altijd een team waarbij plezier voorop stond maar af en toe akelig fanatiek werd gedaan. Dit jaar zou alles anders zijn. Mijn eerste aanraking met het Vijfje was dit jaar het telefoongesprek met Merijn, onze ‘inval’aanvoerder. Een barbeque was het idee en dit zou voor de teamgeest worden gedaan. Zoals iedereen wist was dit gewoon een excuus om weer eens een goudgele meneer te nuttigen (ons motto!) en het werd een geslaagde avond op de Eendrachtskade in het wellustere Groningen. Niet iedereen was aanwezig helaas, maar dit kon de pret niet drukken. De ‘harde kern’ was volgens de neufjes alweer vastgesteld. ‘Neuf’ werd in december teruggezet naar de 4e klasse, omdat de 3e klasse wat lastig was voor deze onervaren mannen. In de nieuwe klasse gaat ’t uitstekend! Hier de ‘Neufjes’ met hun bijnamen op een rijtje:


Keeper:

vijfje9_02_jelle.jpg

Jelle Rijenga
Bijnaam: Ronald Waterreus, de nieuw aangekochte keeper. Gelijkenis is duidelijk, een keeper met donkere krullenbos! Mist nog wat ervaring, maar hoge verwachtingen zijn er zeker van deze man, hij pakt namelijk alles wat ie pakken kan. Duikt op alles dat beweegt, als ie tenminste zijn lange broek mee heeft!


Verdedigers:

vijfje9_03_merijn.jpg

Merijn Tillema
Bijnaam: Mark van Bommel, de aanvoerder. De man die regelt en regelt. De gelijkenis met de middenvelder van PSV zit hem in de krullen en de positie die hij inneemt tussen de lijnen. Verdedigend ijzersterk, maar ook aanvallende impulsen stralen van zijn schoentjes. Het is de man die het team gestalte geeft, de gifkikker. Gaat voor de topscorerstitel, goals&eigen goals, kostte wat kost.

vijfje9_04_bart.jpg

Bart Jonge Poerink
Bijnaam: Michel Salgado. Verdediger met een goede pass naar voren, rustig in balbezit, maar een tijger bij balverlies. Zelfs ijzeren hekken zijn niet altijd veilig voor deze man. Staat vaak op de goede plek. Ook hakjes op de goal zijn niet uitgesloten. Emotionele voetballer, wat wel eens leidt tot blauwe oogjes her en der.

Jean-Pierre (JP) Amorij
Bijnaam: J-P van Gastel. Verdediger die sterk in zijn schoenen staat. Zijn robuuste uitstraling en zijn kille ogen doen de tegenstanders smelten. Kan net zoals zijn bijnaam prima vrije trappen nemen. Tevens de bezitter van onze onopvallende gele spelersbus, waarvoor dank.

Aanvallers:

vijfje9_07_jantje.jpg
Jan-Willem (Jantje) van Dijk
Bijnaam: Georgios Samaras. De gelijkenis is duidelijk, lang zwart haar en een spits. Sterkt zijn team in deze barre dagen langs de kant, omdat hij geplaagd is door een serieuze blessure, daardoor lijkt hij dit seizoen wel te kunnen vergeten. Casanova kan zijn 2e bijnaam worden, vanwege zijn affaires in de Rumba.
vijfje9_08_riko.jpg

Riko Ooijevaar
Bijnaam: Lars Ricken, de gedwongen spits. Gelijkenis is normaal gesproken zijn grotere bos blonde krullen. Zet zijn mannen het liefst alleen voor de keeper ook al kost hem dat de eervolle titel van topscorer. Maakt zijn acties altijd en overal, zelfs op de achterlijn. Wisselvallige futsaller en soms te geduldig bij vrije trappen. (Houd wel van een cup a soupje!)

vijfje9_09_pieter.jpg

Pieter Odink
Bijnaam: Rafael van der Vaart. Gelijkenis is eigenlijk nergens anders te bekennen dan in zijn spel en linkerpoot. Showvoetballer pur sang, gevreesd en geliefd door zijn panna’s, het liefst 3 achter elkaar. Zit nog wel in zijn Ajax tijd. Bij knullig balverlies niet de grootste vriend van Matterazzi. Tegenwoordig ook wel ‘Rode Elvis” vanwege zijn foto.

vijfje9_10_jw.jpg

Jan Willem Veldman
Bijnaam: Peter van Vossen. Prima spits, gevreesd voor zijn enorme linkerschot. Is weer terug op de futsalvelden. Kan ook fungeren als invalkeeper bij nood. Serieuze kandidaat voor de topscorerstitel zo bleek tegen Roden!

​Met dit nog onervaren team in de zaal gingen deze sterren aan de slag. In de nieuwe klasse bleek dat Neuf veel kwaliteit bezat. Nadat 2x werd gewonnen van Vijfje 12 ging ook ONR de bietenbrug op. Er werd al stiekem gesproken over het kampioenschap, maar vorige week bleek dat dat misschien te hoog is gegrepen. De uitslagen spreken voor zich en het wordt nog een enerverend seizoen. Als u de Neufjes wil ontmoeten moet u maar een keertje naar de Grote Griet op woensdagavond!

Onze sponsoren