Vijfje 5

Vijfje 5 - Seizoen 2005-2006

Ufuk Albayrak (2003) -
Tim Eggen (2003) -
Hans Haselhorst (2003) Aanvoerder
Sjoerd Huisman (2003) -
Wietse Karkdijk (2003) -
Lars Nickolson (2003) -
Jacob Poortinga (2003) Keeper
Rik Smit (2003) -
Jan van Twillert (2003) -
Bram Veenvliet (2003) -
Eduard van der Zwaag (2003) -

Het multifunctionele, veelzijdige, veranderlijke en studentikoze Vijfje 5.

Een studentensportvereniging kenmerkt zich door het snelle verloop van haar leden. Het gemiddelde lidmaatschap ligt rond de drie jaar. Er zijn natuurlijk uitzonderingen, zoals de eeuwige studenten.

Bovengenoemd kenmerk is erg van toepassing op Vijfje 5. Eigenlijk is ondergetekende de enige die nu voor het derde jaar speelt in Vijfje 5. Natuurlijk kan je dan je conclusies trekken, echter dit doe ik niet ;-). Ik zie het team meer als een kweekvijver. Zo zijn er meerdere jongens via Vijfje 5 richting de top van het futsal gegaan. Bijvoorbeeld uit het eerste jaargang 2003-2004: Zo heeft Rik Smit een half jaar in Engeland bij Futsalia Club de Nottingham in de hoogste afdeling gespeeld. Na een half jaar kwamen de Engelsen er toch achter dat hij een andere hobby heeft die hij belangrijker vind. Daarnaast pakt Kroonluchter (red. Bas Kroon) inmiddels in Cura? op het hoogste futsalniveau zijn potjes mee. Hij meldde onlangs dat hij het wel erg warm vind in de Cura?se zaal (hij beroept zich op dit moment voor een eventuele terugkeer). Verder zijn er legio voorbeelden, deze bespaar ik u.

Het tweede jaargang van Vijfje 5 heeft vooral slachtoffers opgeleverd. Het tweede jaargang verliep een stuk stroever dan het eerste jaargang. We zijn geëindigd in de middenmoot, terwijl we in 2003-2004 nog tweede werden. Ik zag afgelopen seizoen daarom ook als een overbruggingsjaar om in 2005-2006 te gaan vlammen. Daarom moesten een aantal jongens vertrekken. Criest de Wilde heeft zichzelf kapot gespeeld (te fanatiek gewoon). Hij blesseerde zijn enkels en kan helaas alleen nog maar door het leven als coach en heeft zijn futsalkicksen aan de wilgen gehangen. Verder is Sander Bijwaard met de noorderzon vertrokken. Hij kon het spel niet meer aanzien en heeft gekozen voor een andere carrière. De sporthalbouwers hebben hier verheugd op gereageerd, omdat de muren tijdens de wedstrijden met Bijwaard in de gelederen niet veilig waren.

Van afgelopen seizoen hebben nog twee toppers het overleefd. Bram Veenvliet en Ronald Schotanus (keeper) maken dit seizoen ook deel uit van het gouden ensemble. Verder hebben wij ervoor kunnen zorgen een vijftal toppers binnen te halen. Ik zal ze voorstellen:

1. Lars Nickolson
2. Pieter Zuidhof
3. Jan van Twillert
4. Wietse Karkdijk
5. Wouter Splinter

Dit zijn vijf nieuwelingen voor onze vereniging. Wouter Splinter speelde vorig seizoen in Vijfje 4. Naar verluid komt daar nog ? topspeler bij. De laatste wedstrijd hebben wij voor het eerst met deze spelers gespeeld. En ik moet eerlijk zeggen dat wij u dit seizoen niet gaan teleurstellen, we hebben een talentvolle groep. Al met al maakt dat Vijfje 5 multifunctioneel, veelzijdig, veranderlijk en natuurlijk studentikoos.

Als aanvoerder wens ik iedereen binnen Vijfje een sportief seizoen en hoop ik veel mensen te begroeten dan wel in de zaal of in Café Style!!

Onze sponsoren