Vijfje 4

Vijfje 4 - Seizoen 2005-2006

Tom de Haas (2003) -
Remko de Jong (2003) -
Joris Kampman (2003) Aanvoerder
Luc Kampman (2003) -
Leon Nicolai (2003) -
Frank Noteboom (2003) -
Thije Schaap (2003) -
Jan Smit (2003) -
Krijn de Vries (2003) Keeper

Nadat het bestuur het briljante kampioenschap van Vijfje 3 in het vorige seizoen beloonde met het eruit schoppen van alle oudgedienden en het verplaatsen van thuisspeeldag van woensdag naar vrijdag gingen oudgedienden Krijn, Remko en Joris naar Vijfje 4. Bart zette z’n sociale leven tegelijk met z’n voetballeven op nul na in de ‘samenwoonval’ te zijn gelokt. De V4’ers zijn:

Jan – voormalig aanvoerder van Vijfje 4 – bleef uiteraard ‘zijn’ team trouw, zij het dat de aanvoerdersband zijn rechterbovenarm niet meer zal knellen op eigen verzoek. Deze op papier verdediger paart hoogstaand technisch voetbal aan hoogstaand gevaarlijk uitverdedigen middels hakjes, scharen, panna’s en akka’s (dat is toch ook iets voetballig’s?). Het vrijwillig spannend houden van wedstrijden kunnen we dan ook aan hem overlaten. Maar hij is technisch sterk met scorend vermogen.. schijnt...

Remko. Tja, Remko. De lulligheid voor hem zit hem in de persoon die dit stukje voor z’n rekening neemt.  Positieve bewoordingen jegens deze ik-futsal-op-het-algemene-uur-in-lange-broek persoon zijn daarom lastig, zo niet schier onmogelijk. Pielen tussen 42 tegenstanders is voor hem niet ongewoon, het krijgen van zo rond de 42 tikken ook niet. Dat er soms een medespeler tussenstaat om ook daarin even te participeren lijkt hij tot nu toe niet te beseffen. Maar als oudgediende van het eerste uur (de enige nog) heeft hij zijn sporen ruimschoots verdiend en is hij een bepalende speler.

Luc is het broertje van en als zodanig bij Vijfje 4 gekomen. Vriendjespolitiek – dat hadden we snel opgepikt binnen die vijfjecultuur – bezorgde ons zo weer een speler. Hij kan natuurlijk niks en loopt als een gemeentewerker die een uur in een tochtige keet heeft zitten klaverjassen, maar dat doet er niet toe. Ook geselecteerd op haardracht is hij de 3elangharige werkschuwe in het team; de veters zijn niet aan te slepen zo. Maar toch is hij een zakelijke voetballer die taai, scherp, snel en sterk is. Zeker een aanwinst.

Leon; u allen welbekend, is de beste straatvoetballer van Vijfje. Met afstand. Het gemak waarmee hij die bal laat gaan – op de vierkante meter – is fenomenaal. Het gemak waarmee hij die bal laat gaan – op meer dan die vierkante meter – is soms verbazend afwezig. Maar zijn passeerbewegingen zijn onnavolgbaar en hij is iemand waarvoor naar het stadion gegaan wordt. Dat hij de bal aan een touwtje heeft en houdt gedurende op z’n minst 30 seconden is natuurlijk niet onlogisch na een hele dag met vervelende betweterige pubers in een lesauto zitten.

Tom is een ‘brother’ van Twentse origine. Hoewel hij meer weg heeft van Martin Drent dan van Mourad Boukhari speelt hij als de laatstgenoemde. Ook zijn opvallende muzieksmaak en nauwelijks klassiek plattelandse vocabulaire maken dat wij hem binnenkort ook met muts, 1 handschoen en meer van die ‘from the hood’-blingbling in het veld verwachten. Hij is technisch vaardig en scoort veel, wederom een product van goed scouten bij de algemene uren waar hij – wel gewoon in korte broek – opgepikt is.

Frank. Een filosoof. U en ik dachten waarschijnlijk dat de studie Filosofie gewoon een grap was van eeuwige studenten die hun bestaan moesten legitimeren, maar het blijkt echt te bestaan. Deze door de IBG gesponsorde oefening voor het stempelen en interessant doen in de kroeg, valt nauwelijks te rijmen met de kant van Frank die zich wel nuttig maakt en een zeer goede speler bewijst te zijn. Hij is onze topscorer en kan overal uit de voeten. Dat die voeten uit een soort te korte lange hawaiibroek komen die ofwel die kleur had, ofwel idd zo goor is als hij eruit ziet, maken frank met zijn bowlingschoenen een bezienswaardigheid binnen en buiten de zaal.

Krijn: de letterlijke rots in de branding van de aanvalsgolven, is ook een oudgediende van V3 en dus van het mooie voetbal. Zijn machtige armen – geoefend door de edele klootschietsport en verslepen van bier – dienen om elke bal te stoppen binnen zijn bereik. Zijn benen dienen om elke bar te vinden binnen visueel bereik. En daar het lopen naar de bar niet in een ziedend tempo hoeft willen zijn benen nog wel eens wat laat uitschuiven richting lage ballen. Echter hij is vlak na Roelof de beste keeper van Vijfje en een topper in ons team.


Over mijzelf (Joris) wil ik mij graag uitlaten in de meest positieve bewoordingen. Ik wil me graag afschilderen als een technisch topper, een mentale mentor en meer van die Suske-en-Wiske titels. Maarja, ik wil ook wel een rode ferrari en een bloedmooie nymfomaan met een drankzaak als vriendin en dat zit er ook niet in…


Onze sponsoren