Vijfje 10

Vijfje 10 - Seizoen 2005-2006

Kjelle Blom (2003) -
Danny van Dissel (2003) -
Arjan van Koolwijk (2003) -
Nestor Landers (2003) Aanvoerder
Wouter Leduc (2003) Keeper
Martijn Schotkamp (2003) -
Mark Schuls (2003) -
Robert Sparreboom (2003) -
vijfje10_01.jpg

Zet uw Vijfje op Tien.

Je voelt hem al komen, weer laait de strijd op om een nummer op je afstandsbediening. Vijfje 10 zou mediair kunnen gaan. Futsaluitzendrechten zijn nog niet verkocht, veel mensen kijken liever niet naar Talpa’s Sportuitzendingen en de zender Talpa heeft het nummer 10 nog niet duidelijk geclaimd vanwege een rechtsstrijd met SBS. De vrijdagavond, waarop de meeste van onze wedstrijden worden gespeeld is bezet met slechte programma’s: zeg nou zelf – wat is er nog te beleven op een vrijdagavond voor de buis? Vijfje 10 zou mediair kunnen gaan. Problemen daarbij zijn dat het beoogd publiek waarschijnlijk de Style of de trein naar het ouderlijk huis induikt, en dat het tiende in de vierde klasse speelt. Aan dat laatste probleem wordt dit seizoen hard gewerkt. We gaan promoveren.

Met een onveranderd team is v10 (als enige binnen de club!) het nieuwe seizoen in gegaan. Dat is nogal wat voor dit team, want de laatste twee seizoenen heeft het team telkens een complete metamorphose moeten ondergaan, wat resulteert in twee man in de huidige selectie die de geboorte van het 10e nog hebben meegemaakt: Mark Schuls en ondergetekende. Door bewust geen nieuwe spelers te werven, hebben we nu een ingespeeld team en weet iedereen (in psiepe) wat ze van elkaar kunnen verwachten. Kijk je naar de eindstand van vorig seizoen, (middenmoot), dan zou je zeggen dat het wel erg vermetel is om v?het huidige seizoen de titel alvast te claimen. Toen ging er alles mis, en volgens een foutieve redenering zou dat betekenen dat nu niets meer mis kan gaan. Geen geblesseerde Martijn, geen negatief doelpuntensaldo van Seb, geen kaarten voor Mark (maar dat liep dit seizoen al weer mis) en vooral geen geklungel.

Ook het begin van dit seizoen was niet al te best. Met veldvoetbaluitslag 4-3 werd in de Leekster zaal verloren en dat hadden we compleet aan onszelf te danken. Desalniettemin zijn we na dit slippertje weer hard op weg om ons doel na te streven. Niet voor niets staan we op het moment van schrijven weer tweede in de Interne Competitie van Vijfje.

Wat zouden we de bankhangende TV-kijker kunnen bieden? Niet dat saaie tactische gesal  van de selectieteams (sterker nog: tactiek is moeilijk te traceren in ons spel), maar keihard gebikkel (Arjan en Danny), nerveus makend gepiel (Robert Romano*  en Kjelle), nutteloos commentaar voor, na en tijdens de wedstrijd (Mark en ondergetekende),  uitputtende conditie (Martijn en Jos) en pure dramatiek -Clousaeu meets The Godfather- (Wouter’s kritische blik op het spel). Een mooi avondje televisie dus.

Of het ooit van een eigen omroep komt, is op het moment nog de vraag. Dat we kampioen worden, is gewoon een feit. Beter gezegd: het moet een feit zijn. We dragen nu al kampioenspolo’s en het bierbeque-kampioensfeest wordt al op poten gezet.


Jullie kunnen ons daarbij helpen. Blijf eens zitten na een selectiewedstrijd om te kijken naar onze kunsten – of zet uw Vijfje op Tien.

De Keeper

99591465.jpg
Wouter Leduc

De Verdedigers

53311106.jpg
Kjelle Blom
15406265.jpg
Danny van Dissel
89160548.jpg
Martijn Schotkamp
20030086.jpg
Mark Schuls

De Aanvallers

44357340.jpg
Arjan van Koolwijk
20030069.jpg
Sebastiaan Landers (c)
30147657.jpg
Robert Sparreboom

Vertrokken

18203263.jpg
Jos Lips

Onze sponsoren