Vijfje 9

Vijfje 9 - Seizoen 2004-2005

Jan Willem Baveld (2003) -
Kris Brussen (2003) -
Jan Willem van Dijk (2003) -
Arne-Joost Douma (2003) -
Wessel van der Goot (2003) Keeper
Theo Nguyen Le (2003) -
Raoul Slier (2003) Aanvoerder
Justin Stolk (2003) -
Darko Veenstra (2003) -

Zondagavond, 7 uur, ik zit verveeld voor de tv en zap. University of Texas – Texas Tech: College football. Zap. Notre Dame – Navy Academy, meer college football. Central Michigan – Toledo, nog meer college football. De Red Skins tegen de Dolphins, NFL. De Timberwolves tegen de Celtics, NBA. De Cardinals tegen de Red Sox, baseball. En dan eindelijk, om kwart over twaalf ’s avonds een anderhalve minuten durende samenvatting van alle hoogtepunten van de Champions League van de afgelopen week. In een flits zie ik Owen scoren en Shevchenko juichen. Maar voor ik het geluid harder heb kunnen zetten is alles alweer voorbij en wordt er weer overgeschakeld naar een kunstgrasveld ergens in Alabama waar beren van kerels elkaar de healthcare in beuken en overal op het veld hoopjes op de hard rennende neger maken. Op het moment van schrijven bevind ik mij in het land waar onze weledele voetbalsport alleen door 7-jarige snotventjes and 15-jarige beugeldragende bakvissen wordt beoefend. Oh ja, op voetbalgebied is het afzien geblazen in Ypsilanti, Michigan, ergens hoog in the midwest van de Verenigde Staten van Amerika.

Van alle plaatsen waar je ter wereld kunt studeren, moest ik weer zo nodig naar Amerika om een semester lang verstoken te blijven van alle vormen van voetbal. Met de andere international students deden we eerst nog omslachtige pogingen om een balletje te trappen, maar bij gebrek aan alles (ballen, netten, spelers, talent) zit dat ook op een dood spoor. Nou ben ik daar niet zo heel rouwig om, want al bij de eerste wedstrijd schopte een 100 kilo zware Maleiser me al over de omheining waardoor ik 6 weken met een ingetapete enkel liep. Nu de winter in aantocht is, en het wordt hier echt teringkoud, zou je denken dat het misschien wel een idee zou zijn om de zaal eens op te zoeken, maar niemand lijkt hier te beseffen dat de zwaartekracht ook onder een dak gewoon door gaat en dat de bal indoor ook gewoon rond is. En s’nachts, tussen mijn dromen over going dutch met Cameron Diaz of Lindsay Lohan door, droom ik zo nu en dan over de paar woensdagen en de meeste vrijdagen toen de talenten van Neuf over het Corpus Huys heersten of in Groningse provincie hun swingende sambal-voetbal toonden.

Zoals de meeste dromen is dit ook in het geheel niet gebaseerd op de werkelijkheid, want vorig jaar was het voetbal vaak niet aan te gluren en dat Martinistad kampioen werd, tsja, daar zal niemand meer iets over horen (over dit onderwerp zijn al genoeg grappen gemaakt, vraag een willekeurig iemand uit Neuf voor details). Toch waren er nog genoeg lichtpuntjes in de diepe duisternis. Zoals de Scharen van Raoul. De Rushes van Baveld. Het Overzicht van AJ. De Vlammende Schoten van Der Bomber. De Onmogelijke Goals van Darko. De Slaloms van Jantje. De Saves van Wessel. Of de Dribbels van Tejo. Zoveel voetbalgeweld vind je in dit voetbal-gehandicapte land niet. Maar niet alleen op het veld schitterde de ster van Neuf (wederom, bespaar me de grappen), maar ook in de keuken, waar in AJ’s penthouse, Baveld’s lounge of Raoul’s Crib vaak van een onooglijke pasta werd genoten. De tot zich genomen koolhydraten gebruikten de meeste Neufers in de wedstrijd dan voor uitgebreid puffen en hijgen, het geven van onmogelijke passes en zo hard mogelijk uit het systeem lopen. Na afloop werd de nieuwste wanprestatie dan weer vriendschappelijk ge?lueerd in Cafe Emma, nee euhm, Cafe Style, of vanaf AJ’s balkon waar men na middernacht een uitstekend uitzicht heeft op de helft van de lamme fietsers die zich tegen de stoeprand te pletter reden en keihard met hun bakkes op de straat klapten.

Ook dit jaar houden de prestaties van Neuf weer niet over, zo werden onlangs de eerste punten van het seizoen bemachtigd doordat onze gewaardeerde tegenstanders van Mad Joe niet waren komen opdagen. Helaas treffen de financi? problemen in het profvoetbal ook Neuf, want door bezuinigen kon Neuf zich niet versterken op de transfermarkt. Gelukkig wist het managent de huidige talentvolle spelersgroep bijeen te houden zodat ook dit jaar de doelstelling ongewijzigd blijft: het verbranden van alle uit pasta verkregen calorie?op woensdagavond om die vervolgens de rest van de week in bier weer aan te vullen. Forza Neuf!

Onze sponsoren