Vijfje 3

Vijfje 3 - Seizoen 2004-2005

Jan Borghuis (2009) -
Bart Essink (2003) -
Vincent Fokke (2003) -
Rik Hermanides (2003) -
Remko de Jong (2003) -
Joris Kampman (2003) -
Ben van der Veer (2003) -
Krijn de Vries (2003) keeper
vijfje3_01.jpg

Drs. Vijfje 3: Op zoek naar sambafutsal!

Een mengeling van spelers uit oud V3, V4, V5, V8 en een nieuweling resulteerde in Vijfje 3. Een kruistocht in het verre Friesland en het opdraven in ons eigen Estadio Corpus zal het geliefde sambafutsal op moeten leveren. De trein is aardig op weg, inzittenden de volgende dudes:

Krijn de Vries: 1985, het jaar dat Evert van Benthem als eerste over de finish van de Elfstedentocht gleed was de start van Krijn’s leventje. Deze sluitpost is een zekerheidje, zelden tot nooit op een foutje te betrappen. Naast zijn futsalprestaties weet hij ook op klootschietgebied zijn mannetje te staan: de nummer twee van Nederland!

Joris Kampman: Als zijn praatjes een weerspiegeling van zijn futsalkwaliteiten zouden zijn was Vic Hermans regelmatig op de tribune van Estadio Corpus te bekennen. Vic Hermans is nog niet gesignaleerd, dus trek uw conclusie. Toch is Joris zowel binnen als buiten de lijnen een dragende kracht. Hij futsalt vanuit zijn hart: met passie en overgave. Onlosmakelijk verbonden met Joris is Remko. De meer haat dan liefde verhouding tussen deze twee matadoren is onbeschrijflijk.

Remko de Jong: Filosoof van de eerste orde. Kan met de meest niet terzake doende opmerkingen komen. Verkerend in een soort trance maakt hij onnavolgbare bewegingen en legt menig tegenstander in de luren. ’s Weekends pendelt hij op en neer tussen Groningen en Amersfoort om daar de veldvariant te bedrijven.

Kasper Tichelaar: Zal over een poosje zijn biezen pakken en de wijde wereld in trekken. Zolang hij nog onder ons is genieten we met volle teugen. Met zijn witte sportsokken (‘van voetbalkousen krijg ik blaren’) stoomt hij op van achter naar voor. Verwoestend uithalen en doen alsof het de gewoonste zaak van de wereld is.

Vincent Fokke: Dit gevoelsmens wil na zijn bestuursjaar zijn voeten laten spreken. Vanaf de kant heeft hij zijn kwaliteiten voor de vereniging meer dan waar gemaakt. Gezegend met een overdosis aan bezorgdheid ‘of het allemaal wel goed komt’ gaat hij door het leven. Durfde na twee wedstrijden de nodige arrogantie te uiten, door te roepen dat ‘Vijfje 3 kampioen wordt’. Terecht overigens.

Rik Hermanides: Beter bekend als Smickey D. Eigenzinnige man die geheel zijn eigen weg gaat en doodleuk met een Aussie en een baseballpetje in de UB vertoeft. Dwars tegen de gevestigde orde in is aan hem wel besteed. Liefhebber van het spel, zowel technisch als tactisch zeer vaardig. Zolang vrouwlief geen roet in het eten gooit beleeft het 3e veel plezier aan hem. How bizare?

Jan Borghuis: Lachend van oor tot oor. Man met de slingerbenen, was niet vies van verrassingen tijdens zijn eerste wedstrijd. Presteerde het op de avond van zijn V3 debuut om koppend te scoren en zijn eerste biertje ooit weg te tikken… Heeft zijn ouderlijke thuis nog niet geheel los gelaten en moet daar regelmatig aan zijn verplichtingen in het oosten des lands voldoen, zou dit soms het geheim van zijn slingerbenen zijn?

Bart Essink: Parel uit het oosten, het Woekerend Talent. Vijfje 3 maalt er niet om. Zolang de ‘mensen met futsalverstand’ het vertikken om op woensdagavond een kijkje te komen nemen zit het wel goed en zal 3 zich geen zorgen hoeven maken. Richtte samen met Smickey D. na wedstrijd 2 de kampioensfeest commissie op. Heerlijk, het gepaste geloof in eigen kunnen!

Ben van der Veer: Zal de boeken in gaan als aanvoerder van het team dat in het seizoen 2004 - 2005 jaar kampioen werd in de 2de klasse C. Als aanvoerder heeft Ben de zaakjes altijd tip top in orde. Hij regelt onder andere het vervoer en zorgt voor gepaste invallers als deze nodig zijn. Ook in de zaal zou je hem kunnen betitelen als de ‘aanvalsleider’. Door zijn sluwheid vaak de minst geliefde speler van de tegenstander. Hij eist ballen op en is gezegend met een Cristiano-Ronaldo-achtige manier van spelen.

vijfje3_02.jpg

Onze sponsoren