Vijfje 2

Vijfje 2 - Seizoen 2004-2005

Sjoerd Griffioen (2003) -
Lennart Hofstra (2003) -
Ruud Horlings (2003) -
Mark Huisman (2003) -
Mark Imandt (2003) -
Jesper Knoop (2003) -
Cuma Pisak (2003) Aanvoerder
Henkjan Pol (2003) -
vijfje2_01.jpg

Braziliaanse samba? Italiaanse zakelijkheid? Nee, buitenaardse schoonheid.

Kan ik, als captain van dit team, bovenstaande uitspraak ook rechtvaardigen? Dat is natuurlijk de vraag. Iedereen kan blaten, een mooi verhaal ophangen, dure woorden gebruiken, V1 bewijst dit elke week. Echte onderbouwing ontbreekt vaak. De stelling welke ik poneer is dan ook: V2 kan niet alleen blaten als de beste, maar geeft daarnaast wekelijks voetballes aan wie hem maar wil krijgen. Om deze, in de ogen van de onwetende, wellicht boude stelling te onderbouwen geef ik in onderstaand stuk eerst de theoretische onderbouwing met bespreking van de bouwstenen van dit voetbalwonder: de spelers, gevolgd door een analyse van de statistieken en andere bewijsvoering.

De theoretische onderbouwing kan het beste gegeven worden door de voetbalmeester zelf te citeren: Cruijff dus. In een vraaggesprek met het overbekende voetbalblad: Zaalvoetbal voor gevorderden stelde hij ooit de volgende theorie op: “Wanneer je dus geen balverlies leid, ken je dus ook nooit een goal tegen kreigen. Da’s logisch. Nou, as je dus dan ook nog een keeper op gool hebt die dus geen bal doorlaat, in pincipe, ken de tegenstander helemaal inpakken. Het enegste wat je dan dus nog hebt te doen, is gewoon die bal erin schoppen. As ik dus as voorbeeld de wedstrijd van afgelopen week neem van het beroemde Drs. Vijfje 2 tegen die pieljagers uit Leeuwarden, dan zie je dus wat ik bedoel.” Goed, wellicht is de lezer nog niet overtuigd, ondanks dit steekhoudende betoog van de grootmeester zelve. Daartoe wil ik refereren aan enkele andere citaten van vaste supporters van ons.

Willempie over ons nieuwe talent: “Diet keepert hebt dust int principet allest.”
Hugo Borst over Sjoefie (ofzo): “Uitstekende pass, multifunctioneel, gewoon prima dus. Wist u trouwens dat er geruchten gaan dat hij een dubbelleven leidt. Zo wordt hij regelmatig gezien bij schimmige feesten met een hoop naakte vrouwen. Maar da’s maar een gerucht natuurlijk.”
Van Gaal in een politiek correcte bui over onze excuusallochtoon: “Genoeg kwaliteit is er absoluut. Dat snap ik, maar snapt u het ook? Wanneer het lukt om middels ons uitgekiende scoutingsapparaat een spits te zien in een met goud behangen medelander, met een net te foute auto, die gewoon altijd blijkt te scoren, heb je niks te klagen. Lijkt mij.”
Co over “de Boom”: “Als je dus gewoon altijd aanspeelbaar bent en dan ook nog een medespeler weet te vinden, doe je het gewoon goed. Pak je ook nog je doelpunten mee, speel je bij mij gewoon altijd.”
Henny over zijn naamgenoot: “De naam is al prima, verder zit ie regelmatig voor en zijn haar zit ook nog goed. Ik weet trouwens niet hoe ie kan playbacken.”
Dickie met zijn duidelijke uitleg over de nog kleinere kapitein: “De terugkoppeling van middenveld naar de verdediging, op de aanval, via de backs, die ik dus die opdracht ook altijd probeerde te geven bij Oranje, is dus uitstekend verzorgd.”
Roberto over het kanon: “Ik weet niet hoe hij doet, maar hij weet zelfs bij een plofbal nog het ventiel te vinden. Onhoudbaar.”
En tenslotte Jacco over Jesper: “Ja, die kan een aardig balletje raken, prima forehand ook. O, hadden we het over futsal. Uhh.....geweldig loopvermogen, prima pass, gevoel voor de ruimte, dat zie je zo.”

De statistieken zijn verder eenvoudig. Het tweede: heeft een beter doelsaldo dan het eerste en de volle 100 % score in de eerste klasse, walst de tweede klasse plat en wint de beker.

Bewijs geleverd, dit lijkt me toch geblaat van de bovenste orde en daarnaast tegelijk overtuigend bewijs van de superieure voetbalkwaliteiten, gestoeld op de mening van vele verschillende kenners.

Iemand

Onze sponsoren