Vijfje 15

Vijfje 15 - Seizoen 2004-2005

Alrik Baltus (2003) -
Jan Willem Bloemen (2003) -
Thijs van Dongen (2003) -
Martijn de Jonge (2003) -
Sierd-Jan Jongsma (2005) Aanvoerder
Jacob Pieffers (2003) -
Marijn van Wieringen (2003) Keeper

Het 15e (en laatste) team van Drs. Vijfje, bestaat uit acht voetballers vol talent (de een wat meer dan de ander) die elkaar goed aanvullen, zoals de eerste wedstrijd bleek. Tolbert 5 werd de zaal uitgeblazen, 11-4. We hebben allemaal een verleden als veldspeler, in competitieverband zaalvoetballen is voor iedereen nieuw en vergt ook zeker enige aanpassing. Toch voelde iedereen elkaar goed aan, er werd goed gecombineerd, zodat het vertrouwen voor het vervolg van de competitie groot is. Gisteren werd tijdens ons eerste bezoek aan Style afgesproken dat we een gooi gaan doen naar het kampioenschap. Of dit voorbarig is na een gewonnen wedstrijd tegen de nummer laatst van de competitie zal blijken. Zeker was wel hoe later het werd en hoe meer bier er werd gekocht, hoe sterker het vertrouwen werd. Ons team bestaat uit de volgende spelers:

1. Marijn van Wieringen: is, anders dan zijn shirtnummer doet vermoeden, geen keeper maar verdediger. Hij staat nu al bekend als een 'klutsvoetballer'. Voor degenen die niet begrijpen wat ik hiermee bedoel: hij is een speler die in staat is elk duel in zijn voordeel te beslissen door bij elk gevecht om de bal deze te veroveren met behulp van zijn lange (bijna uitschuifbare) benen. Hij komt uit Amersfoort, is 21 jaar oud en doet een studie waar hijzelf niet zeker van is wat het inhoudt, zodat het voor mij al helemaal onmogelijk is om er iets zinnigs over te zeggen.
5. Al(cohol)rik Baltus: is de bierzoeper van het team. Deze tukker uit Holten is altijd in staat om grote hoeveelheden van het goudgele vocht naar binnen te werken. Dat dit soms zijn prestaties op het veld be?loedt blijkt wel uit het eigen doelpunt (overigens ook zijn enige goal) die hij onze eerste wedstrijd maakte. Heeft naast Hip Hop en bier drinken sinds kort een nieuwe hobby, vrouwen versieren wat hem bijna net zo goed afgaat als zuipen ('mag ik even brutaal zijn'). Deze verdediger studeert economie en is 22 jaar oud.
7. Jan-Willem Bloemen: Technische voetballer met een neusje voor de goal. Dit liet hij de vorige wedstrijd blijken door er drie te maken en na schitterende acties ook nog voor assist te zorgen. We hopen dat hij met de druk om kan gaan, want er wordt veel verwacht van deze speler die daarnaast ook niet de beroerdste is om een biertje mee te gaan pakken, zo bleek woensdag tijdens de wedstrijd van Oranje. Hij had de hele dag in bed gelegen na ons eerste bezoek aan Style, dus ik moet hem nageven dat ie in stijl begonnen is. Je komt uit Twente of je komt het niet. JW, zoals zijn bijnaam luidt, is 21 jaar, studeert bedrijfskunde aan de rug en is woonachtig in 
Ootmarsum.
8. Sierd-Jan Jongsma a.k.a Tjeerd: dat ben ikzelf, de captain van dit team sinds mijn benoeming gisteravond. Het eerste wat je vervolgens moet doen is een stukje schrijven. Als ik geweten had dat dit er allemaal bij kwam kijken dan had ik het nooit gedaan, Reuser bedankt. Over jezelf schrijven is altijd wat lastiger, vandaar dat ik het kort zal houden. Ik ben eerstejaars sociologie, woon in Markelo (Twente) en ben 19 jaar. Uitgaande van de eerste 
wedstrijd kan ik goed meekomen, in de zaal en in de kroeg. Zoveel zuipen die studenten nou ook weer niet. Ik ben in contact gekomen met Vijfje, via Martijn die ik al kende (collega's), zodat ik nu in de zaal mag opdraven op het middenveld.
9. Jacob 'PISTOL' Pieffers a.k.a Sjaak: zijn bijnaam, waar hijzelf ontevreden mee is, heeft een wat dieper liggende reden waar ik hier dan ook niet over uit zal wijden. Staat ook wel bekend als Pete Sampras, Anastasiou, 
Peter van Petegem en Mario Cippolini. Staat voor het eerst van zijn leven tussen de palen en doet dat niet onverdienstelijk, zeker als je nagaat dat hij de ballen tegenhoudt met zijn werkhandschoenen ("je denkt toch niet dat ik 40 pleuro voor keeperhandschoenen ga lappen"). Zorgt daarnaast voor hilarische momenten door rushes van achteruit naar het vijandelijke doel te maken. Jacob is op dit moment aan het afstuderen, we weten niet of hij 24 of 29 is en hij komt net als Alrik uit Holten.
10. Thijs van Dongen: de man met het overzicht op het veld. Technisch erg sterk en staat altijd op de goede plaats wat hem vier goals opleverde de eerste pot. Dat hadden er overigens meer kunnen zijn als hij iets scherper 
was geweest (we hopen dat dit nog komt anders dan leggen we hem niet meer elke klaar op de doellijn). We verwachten zeker nog veel van hem dit seizoen. Deze speler, uit de Castricum afkomstig, heeft als jeugdspeler (als aanvallende middenvelder op 10) op hoog niveau meegedraaid en dat kun je nu nog merken. Hij is 18 jaar en studeert econometrie aan de Hanze Hogeschool. Er moet nog even bij vermeld worden dat Thijs de enige speler is die liever op vrijdag dan op woensdag voetbalt. Ja, er zit altijd wel zo'n eigenwijs tussen.
14. Martijn de Jonge a.k.a. Reuser: teert nog steeds op zijn in het verleden vergaarde roem. Iedereen heeft al moeten horen dat hij tegen Collins John heeft gespeelt en dat deze toen geen poot aan de trapper kreeg. Daarnaast werd Ramon Zomer net verkozen boven hem toen Twente een keuze moest maken. Al deze verhalen hebben echter geen betrekking op de huidige situatie. Reuser (iedereen mag raden naar het hoe en waarom van zijn bijnaam, je komt er toch niet achter) heeft zijn oude vorm nog niet helemaal te pakken, na een tweejarige rugblessure. Zijn derde helft is daarentegen nog altijd even sterk. Studeert overigens economie, is 22 en komt net als ik 'oet Maarkel'.
?. Erik Cazemier: is nieuw in ons team en we hopen dat hij een versterking is. We weten echter zeker dat het niet eenvoudig is om zomaar met dit hoge niveau (4e klasse!!) mee te kunnen. Gisteren hebben het team en hij zich aan elkaar voorgesteld en we verwachten dat hij zich prima zal vermaken. Om meer over deze speler te weten te komen zal hij eerst een keertje mee moeten spelen, dus na morgen (Winsum uit) volgt nadere informatie.

Rest me nog even te zeggen dat ieder lid van ons team uitkijkt naar een lange en succesvolle carrière onder contract bij de beste futsalclub van Nederland.

Onze sponsoren