Vijfje 13

Vijfje 13 - Seizoen 2004-2005

Johan Bekius (2003) -
Jorrit Boer (2003) Keeper
Job Boon (2003) -
Erwin van Elst (2003) -
Joris Hanssen (2003) -
Bart Koenders (2003) Aanvoerder
Feike Kramer (2003) -
Martijn Juan Krol (2003) -
Jetze Luhoff (2003) -
Erik Volders (2003) -

Aanvankelijk was iedereen binnen het team erg ambitieus. Met het kersverse bestuurslid als degene met het hoogste woord. “We worden toch wel kampioen he? Voor minder doen we het niet!”  Haast direct werden mijn enthousiaste uitingen getemperd. “Dat dachten we vorige jaar ook, valt nog wel tegen.” Het werd meteen de eerste wedstrijd duidelijk dat mijn dappere, doch in mijn ogen re?, titelaspiraties op weinig gebaseerd waren.

Ondanks veel actieve sportverenigingsleden binnen het team (bestuurslid knickerbockers (Feike), bestuurslid Vijfje (Joris), Spoco-lid (Jorrit), bestuurslid TAM (Martijn), trainer van een 1e dameselftal (Johan), een aanvoerder (Bart)), twee vaders waarvan ? pater familias die reeds zijn 40e lente heeft meegemaakt en zijn sporen verdiend heeft in het bankwezen (Job) en de ander die na de vakantie tot zijn stomme verbazing tot de ontdekking kwam dat hij linksbenig was! (Jetze), een notaris in spe (Erwin) en Erik, gingen we gelijk in het openingsduel onderuit.

Na een ruime voorsprong met rust, gaven we de geslepen veteranen die voor opponent door moesten gaan, te veel kansen. Deze kansen werden tot ons afgrijzen genadeloos afgemaakt, waardoor de hoge verwachtingen vrijwel direct de prullenbank in konden. Een nederlaag bij het eerste duel van het seizoen en mijn debuut als Futsaller. En dit alles nog wel tegen hoogbejaarde, incontinente mannen. Kon het dramatischer? Ons team onder aanvoering van Bart Koenders had duidelijk gefaald. Hoe kon dit gebeuren? De oorzaak lag voor de hand. “Te weinig samen gevoetbald”, “eerste wedstrijd pas”, “even wennen”. Je kent ze wel, de verzachtende, maar niets aan de situatieveranderende, uitspraken.

Dat deze termen wederom op lucht gestaafd bleken te zijn, blijkt uit ons laatste resultaat. Een vernederende pak op de broek, een oplawaai van jewelste. Echter ondanks deze op het oog pessimistische blik op het team, is het de gezelligheid dat hoogtij viert. 10 mooie gekken bij elkaar, daar is helemaal niks mis mee. Tel daarbij op het hoge percentage leuke jongens 6 in het team en je hebt het recept voor een zinderend seizoen!

Onze sponsoren