Vijfje 11

Vijfje 11 - Seizoen 2004-2005

Bart Doorn (2003) -
Jan Geerling (2003) -
Joep Hoveling (2003) -
Gertjan Medendorp (2003) -
Nick Pols (2003) -
Matthijs Rienks (2003) Aanvoerder
Boike Teunissen (2003) Keeper
Albrecht van der Wier (2003) -
Mark Zee (2003) -
vijfje11_01.jpg

Super 11

11 is natuurlijk het getal dat bij voetbal als eerste geassocieerd wordt met veldvoetbal. Een aantal van de hierna gepresenteerde spelers is tevens actief op het veld of is dit geweest. Eenmaal in de zaal zie je hier maar heel zelden iets van terug.

Vijfje 11 komt uit in de 4e klasse AL. Doelstelling vooraf moet natuurlijk promotie naar de 3e klasse zijn.

Albrecht van der Wier: Student Personeel & Arbeid. Zijn futsalervaring heeft hij opgedaan tijdens de interne competitie ACLO. Waar bij FC Gist nog "Blonde God" op zijn shirt pronkte, staat er op zijn Vijfje shirt simpelweg "Wier". Vorig seizoen met Vijfje 7 uitkomend in de 3e klasse, waar hij in de voorhoede speelde. Het duurde echter iets te lang voordat hij tot scoren kwam. Dit seizoen heeft hij er dan ook voor gekozen om vanuit de verdediging de aanval op te zetten en dan zelf voor de goal te verschijnen. In tegenstelling tot vorig seizoen heeft dit inmiddels al geleid tot een doelpunt in het begin van de competitie.

Bart Doorn: Student Accountancy & Controlling. Zijn voetbalervaring heeft hij opgedaan op het veld bij de jeugd van Wykels Hallum. Tegenwoordig is hij op het veld actief bij The Knickerbockers. Dit jaar voor het eerst competitie spelend in de zaal. Typerend voor Bart is dat hij doorgaans het duel met de verdediger opzoekt. Wil het niet lukken de tegenstander met een aantal schijnbewegingen te passeren, dan volgt de "klutsbal", die meestal in zijn voordeel spreekt. Buiten het veld is Bart een rustige ietwat stille jongen, maar dit verandert na het nuttigen van een aantal biertjes al snel.

Gertjan Medendorp: Officieel student Financial Services Management, maar doorgaans weet hij ons op onze wedstrijddag, woensdags, te vertellen dat hij er al weer een dag "weekend" op heeft zitten. Na 10 jaar veldvoetbal en vervolgens een "sabbatical year" is hij dit jaar begonnen met futsal. Naar eigen zeggen vindt hij het verschil in het spelletje nog wel eens lastig. Gertjan valt als speler te typeren als een momentenfutsaller, eenmaal aan de bal ontstaat er dreiging, gepaard met vele acties. Hij speelt het liefst als 'hangende' spits. In verdedigend opzicht soms ietwat te gemakzuchtig. Buiten het veld ziet hij overal het positieve wel van in. Tevens mag hij graag even biertje kopen. Ontstaan er na afloop van een wedstrijd initiatieven om naar Style te gaan, dan is Gertjan van de partij.

Jan Geerling: Naast zijn American Studies heeft hij het druk met zijn eigen bedrijfjes. Op www.filmvisie.nl recenseert hij films en op www.snelspel.nl beoordeeld hij games. Wat voetbal betreft heeft hij zijn keeperervaring opgedaan bij diverse veldverenigingen en in de zaal tijdens de interne competitie ACLO. Door zijn positie in het veld heeft hij het overzicht. Door veel te coachen weet hij de spelers op hun plek te zetten. Daarnaast houdt hij met zijn snelle reflexen menig bal uit het netje.

Joep Hoveling: Student International Economics & Business. Na een aantal jaren in jeugdteams op het veld te hebben gespeeld begon het voetbal vorig jaar weer aan Joep te trekken. Ditmaal niet op het veld, maar in de zaal. Vorig seizoen spelend bij Vijfje 8, dit seizoen verhuist naar dit woensdagteam. Joep speelt bij voorkeur, evenals in zijn jeugdjaren, links achterin. In het veld is Joep naast fanatiek, luid en duidelijk aanwezig. Hij waardeert hard werken, verzaak je als teamgenoot dan krijg je het van hem te horen. Buiten het veld is hij een liefhebber van de grote dance feesten. Daarnaast is hij actief lid van studentenvereniging Fleks, waarmee hij ook uitkomt in de interne competitie ACLO.

Mark Zee: Uit Bergen op Zoom overgekomen om bij Drs. Vijfje te futsallen en Geneeskunde te studeren (in die volgorde...). 's Weekends is hij op het veld actief bij FC Bergen. Mark is de "benjamin" van ons team. Hij is later aan ons team toegevoegd en kwam als verdediger als geroepen. Ben je aanvaller van de tegenpartij dan heb je aan Mark een blok aan je been. Je zult hem minimaal twee keer moeten passeren, voordat je hem kwijt bent. Bij balbezit schakelt hij snel om. Typerend aan Mark is dat hij het spelletje "simpel" probeert te spelen, een methode die in de praktijk doorgaans niet de eenvoudigste is.

Nick Pols: Student Economie. Naast zijn studie is hij nog werkzaam in het welbekende horecacomplex aan de Grote Markt ZZ. Hij staat heel relaxed in het leven. Uit het niet nader te specificeren aantal jaren studie waarin hij onlangs zijn "P" heeft behaald valt dit al enigszins op te maken... Eenmaal binnen de lijnen zie je van deze relaxedheid niets meer terug. Met verbeten gezicht scoort hij op de onmogelijkste manieren. Nick valt als speler te typeren als de blanke uitvoering van Nwankwo Kanu. Met zijn onverwachte acties weet hij menig tegenstander op het verkeerde been te zetten. Vorig seizoen kwam Nick uit voor Vijfje 7.

Matthijs Rienks: Student Technische Planologie. Evenals Albrecht en Nick vorig seizoen uitkomend voor Vijfje 7. Na een niet vlekkeloos seizoen uiteindelijk degradatie te weten voorkomen. Dit seizoen de aanvoerdersband overgenomen van Jan Klomparends, met dat verschil deze band nu te dragen voor Vijfje 11. In het bewaarnummer van vorig seizoen werd Matthijs door deze zelfde Jan omschreven als de persoon die voor voldoende schotkracht zorgde in het team. Naast het spelen in de zaal ook nog actief op het veld. Binnen de lijnen is hij een heel ander persoon dan erbuiten.

Helaas hebben we door verschillende omstandigheden nog maar ? wedstrijd met ons complete team weten te spelen. Dit was gelijk de wedstrijd waarin we ons, tot nu toe, enige punt hebben gehaald. Dit met een voor futsal hoogst uitzonderlijke uitslag: 0-0. Op de eerste wedstrijd na hebben we de overige wedstrijden nipt verloren. In de returns liggen zeker kansen om nog een flink aantal punten te behalen, waarmee alsnog de vooraf gestelde doelstelling na te streven!!

Onze sponsoren