Vijfje 5

Vijfje 5 - Seizoen 2010-2011

Rob Bos (2009) -
Sander de Hond (2007) Keeper
Alexander Landers (2006) Aanvoerder
Robbin van der Linde (2008) -
Benjamin Lueber (2008) -
Willem van Roekel (2011) -
Robbert Schluter (2008) Aanvoerder
Kasim Sietsma (2008) -
Bart Sinnige (2009) -
Mark Smid (2010) -
vijfje5_01.jpg

Aad de Mos kon de rekensom niet beter verzinnen. 10/2=5. Als je teamnaam (v10) na zeven jaar zo bruut van je wordt ontnomen, zoek je naar alternatieven om te wennen aan je nieuwe naam. En hoe toepasselijk is dan zo’n simpele optelsom. Vijfje 10 gaat naar de 2e klasse en wordt Vijfje 5.

De doelstellingen zijn weer scherp geformuleerd. Kampioen alom: in de tweede klasse, in de beker en in de kroeg. Wie verzint het ook.

10/2 heeft wéér een metamorfose moeten ondergaan. Vaste waarden Danny Disselman van Dissel (transfervrij), Christiaan Het Gevoel Nieuwenhuizen (transfervrij), Patrick Coño Lubbers (nu technische staf) hebben afscheid genomen van de rechthoekig omlijnde Bühne. Komt nog eens bij dat Huug het nodig achtte om een half jaar een sabbatical te nemen om zichzelf te vinden in Zuid-Korea, en dat Lex, Benji en Koots zichzelf in de tweede seizoenshelft eveneens aan zo’n halfjaartje zullen blootstellen.
Een kat in het nauw maakt rare sprongen, maar een Poes zoekt het nauw van een kat juist op. Wat ik daarmee bedoel te zeggen is dat je het vertrek van zulke vedetten uit respect naar hun alleen maar mag opvangen met spelers waar het team kwalitatief vooruit op gaat. En zo geschiedde.

Te beginnen met Benjamin Lüber (Der Lueber), de transfer van The Lueger, zoals hij gedurende zijn eerste seizoen bij Drs. Vijfje genoemd werd omdat hij net als het gelijknamige en eveneens Duitse pistool uiterst doeltreffend is, zat al even in de korenmolen. De technische staf heeft Benjamin twee seizoenen bij Vijfje 15 laten spelen om zo te kijken of zijn Duitse deugden en kwaliteiten constant bleven, of dat ze door het Groninger studentenleven naar de filistijnen zouden worden geholpen. Toch zal de inwenningsperiode van The Lueger bij 10/2=5 niet zeer lang duren: naast het feit dat hij qua achtergrond perfect in het ensemble past, speelde Benjamin door de seizoenen heen ook al een paar potjes mee. Hij behoorde zelfs tot de uitverkorenen om de v10-selectie op te vullen op het beruchte Noorddijker Indoor Beachsoccer Toernooi in januari 2009, wat uiteindelijk door de toenmalige Tieners werd gewonnen.

Tweede interne aanwinst is Kasim Sietsma. Dit kalend karakter is natuurlijk zeer bekend onder de oudere leden, en nieuwe leden zullen de beste man reeds hebben leren kennen als de nieuwe wedstrijdsecretaris van de vereniging. Ik ken niemand die hij nog niet heeft vertelt dat hij is opgegroeid op de straat en dat hij heel Hoogezand en Sappermeer in de pocket had door iedereen op de Cruijff-courts weg te spelen. De waarheid ligt wat gevoeliger. De familie “Sietsma” komt namelijk uit het Oostblok, waar ze hebben moeten vluchten voor de ijzeren vuist van een lokale dictator. In zijn geboorteland werd hij al jonge leeftijd in een sportinternaat gestopt om de looplijnen er bij de Brinta in de ochtend in te gieten. Aan zijn talent en aangeboren leiderschap gaat 10/2 nog vele plezier beleven.

De overige aanwinsten komen van buiten de vereniging, maar zijn voor sommige teamleden geen onbekenden. Mark Smid is dit seizoen captain van TKB 4 en heeft zich bij die vereniging flink gemanifesteerd. Begin vorig seizoen stelden Abe, Lex en Benji deze transfer al voor aan v10’s TC. Hij werd toen echter te licht bevonden. Hoewel hij zowel tactisch als technisch het spelletje meester is, was hij letterlijk te licht. Het nodige TKB-commissiewerk en lange uren in het Flophouse hebben Mark gelukkig weer wat op gewicht gebracht. De bierpens wordt er as we speak door Rinie Jurna weer afgetraind. Mooi om te weten is dat hij regelmatig wordt opgebeld door vrienden met een piratenradiostation om belachelijk verhalen te verzinnen. Dat zijn maten zelf niet genoeg creativiteit hebben, blijkt uit hun bijnaam voor hem: Smid.

Via Poes kwamen we op onze volgende aanwinst: Michael Wijnalda (roepnaam: Gio) brengt namelijk de nodige ervaring met zich mee. De Leekster Eagles hebben hem klaargestoomd om in de selectie te komen, maar Gio koos ervoor de bal op het grasveld te laten rollen. Onze ruwe groeidiamant wilde met zijn 29 luttele levensjaren toch eens weten of het studentenleven wat voor hem is en waar beter dan naast Poes in de Jut kom je daar achter?

Ten slotte is er voor de tweede seizoenshelft nog een knaller binnengehaald. Peter Pie Swart is aanvoerder van vv Ezinge 1 (waar Guuh en Alejandro ook te bewonderen zijn) en een ouderwetse nummer 10. Daarnaast is deze jongen bij vv Lycurgus jeugdtrainer en werkt hij bij Het Poortje met moeilijke kinderen. Van zijn bijnaam aldaar wil ik jullie ook niet onthouden: getuige de speciale omgangsvormen bij deze instelling gaat hij binnen de muren van zijn werkplek als Peter Swaffel Swart door het leven.

Ik doe natuurlijk de blijvende spelers tekort als ik ze ook niet even noem. Sander Ollie de Hond hoedt het doel, Robbin Poes van der Linde en Captain Alex Lex Landers betrekken de achterste linie, Bart Abe Sinnige, Rob Alejandro Bos en Robbert Benji Schluter zorgen voor het nodige vuurwerk. Frank Koots Klapschaats Posthumus, de eerdergenoemde Coño en ik vormen de technische staf. Een verdere introductie van ons blijvers is gewoon niet mogelijk: alle superlatieven hebben op de Vijfje-site en in de Pannarama’s de revue reeds gepasseerd. Maar alle gekheid op een stokje: anders blijf ik maar schrijven.

De Nestor.

Onze sponsoren