Nieuws

Lustrum Drs. Vijfje Dag -69

Lustrum Drs. Vijfje Dag -69

Lieve Vijfjes,

 

We hebben een mijlpaal bereikt! Het is nog maar precies 69 (nice) nachtjes slapen totdat G.S.F.V. Drs. Vijfje 15 jaar oud wordt! Aangezien ze bij de Olympische Spelen ook zo dapper de dagen aftellen, leek dat ons voor de start van het lustrum ook wel leuk!

Alvast een een paar hele belangrijke save-the-dates die jullie in je agenda moeten zetten: woensdag 28 maart wil je als het even kan vanaf 13:00 geen enkele verplichting meer hebben, en zorg ervoor dat je in het aansluitende Paasweekend de vrijdagavond en de zaterdagmiddag en -avond (30 &31  maart) vrij houdt. Dan rest ons nu een toelichting op de gehele lustrumplanning. Veel tekst! Voor degenen met een aandachtsboog van maar 20 seconden hier een beknopte samenvatting.

TL;DR: maandag 12 maart V1 vs. Nederlands team (zaal)dinsdagavond 27 maart fissa want Vijfje is jarig, woensdagmiddag 28 maart voetballen op Grote Marktdonderdagavond 29 maart low-key-fissavrijdagavond 30 maart live muziek & fissazaterdag 31 maart diner & gala fissa in Nienoord.

 

Toelichting Lustrum Evenementen

Rest van het artikel: leesminuten +/- 88 min.

Na al flink wat promotie en evenementen gedurende het jaar, is het nu toch tijd om het vuur echt aan te gaan wakkeren. Aangezien wij overkomen zijn met hoogmoedswaan en omdat we er samen met jullie een zo groots mogelijk lustrum van willen maken, leek het ons wel handig jullie nog even te attenderen op de aankomende evenementen! Gelieerd aan ons thema “Blauw Bloed” (klik hier voor themabekendmakingsfimpje) hebben we de nodige evenementen bedacht die zowel goed bij het het thema als bij Vijfje passen. Voor een snel overzicht: zie de banners die zo goed als overal staan!

 

Drs. Vijfje wordt op dinsdag 27 maart 2018 precies 15 jaar oud, en vandaar dat we die avond vanaf 22:00 onze lustrumweek koninklijk aftrappen met het Openingsfeest in de Jut & Jul. Even Frankie Piscina een droomomzet bezorgen. Naast dat iedereen een gratis welkomshotje krijgt is er natuurlijk uiteraard ook een GRATIS FUST. Een goede vorstelijke outfit moedigen wij natuurlijk ten zeerste aan; zo roepen we ook een Koning en Koningin (hokjesdenken, scusi) van de borrel uit met de mooiste outfits! Ik trek vast mijn skipak aan om als Prins Friso te gaan (RIP Friso, RIP Paul Walker, RIP Henk Bleker).

 

De woensdag (28e). De enige dag in de lustrumweek waar je écht overdag vrij moet regelen. Cancel je college, regel vast een invaller op werk, zeg de lunch met je moeder af. Vanaf 13:00 wil je er absoluut bij zijn! Met onze eigen bierkar op locatie gaan we met z’n allen lekker een potje ballen op de Grote Markt! Onder het mom van: beter goed gejat dan slecht bedacht nemen we deze traditie die het voorgaande lustrum heeft ingezet blindelings over. (Oud)teams en commissies kunnen allemaal meedoen, dus mailen mailen mailen naar lustrum@vijfje.nl en meedoen met het Grote Markt Toernooi. Inleg per team is 25 euro. Daarnaast krijgen alle deelnemers een GRATIS LUNCH bij de McDonalds in de Herestraat. Dus niet afgezaagd 1 per team, nee, een gratis lunch voor elke deelnemer. Na afloop van het toernooi kunnen de gretigaards natuurlijk nog ruimschoots afpilsen in de Jut!

 

Dan donderdag (29e). De balansdag om het zo maar te noemen. Blijf overdag lekker in je nest liggen en schuif ’s avonds aan voor een simpele hap bij een nog nader te bepalen locatie. Aansluitend gaan we die avond in groepjes een retespannende en hersenkrakende speurtocht door de stad doen! De invulling hoe en wat houden we uiteraard nog even geheim, maar ga er maar vanuit dat we jullie goed zullen entertainen bij de Brood & Spelen!

 

De dag dat Jezus doodging (goede vrijdag, 30e, RIP). Wederom geven we jullie allen de kans je normale verplichtingen overdag gewoon uit te voeren. Geen dank. ’s Avonds gaan we knallen met wat lekkere (duivelse?) livemuziek op de Blue(s)night! Grotendeels bespeeld voor en door Vijfjes hebben we gedurende de avond meerdere bandjes die jullie van live muziek voorzien! De locatie wordt zeer waarschijnlijk Café de Walrus (Pelsterstraat 25). Ben jij een (oud)Vijfje die ook graag wat nummers wil mee spelen of zingen? Contact dan even Robin (06-11651337) of Abel (06-12393088) en oefen een keer mee! Hoe meer zielen hoe meer vreugd, en hoe slechter de hitjes hoe beter!

 

Zaterdag de 31e kunnen de oud-leden overdag al genieten van een uitje met de oud-leden stichting (VOS), waarna we vanaf 18:00 met z’n allen het lustrum lekker decadent afsluiten met een diner & gala in Borg Nienoord te Leek! Na een gratis welkomstdrankje en een foto kunnen we vanaf een uur of 19:00 onze tanden zetten in een luxe driegangenmenu (incl. 4 consumpties). Nadat we de eetzaal hebben omgetoverd tot balzaal kunnen we aansluitend van 23:00 tot 03:00 de avond uit dansen tijdens het gala! Uiteraard zit onbeperkt drinken incl. binnenlands gedistilleerd bij het gala inbegrepen. Na afloop rijden we met een touringcar/boozebus terug naar Groningen. Voor slechts 40 euro kan je hier al bij zijn; daar zitten de bovengenoemde lekkernijen en de terugreis allemaal bij in! +1’s en oud-leden zijn natuurlijk ook hartstikke welkom! Voor nieuwelingen is de deal door John Sinterkid nog aantrekkelijker gemaakt: die kunnen er voor 35 euro al bij zijn! Inschrijvingen gaan open op zaterdag 10 februari om 01:00 uur (in de nacht van vrijdag op zaterdag om 1 uur 's nachts dus) en we hanteren een VOL = VOL beleid. Inschrijven kan dan via het evenement op de site.** Er zijn zo’n 100 plekken, dus wees er snel bij!

 

Dan rest ons nog lekker niet chronologisch de wedstrijd van G.S.F.V. Drs. Vijfje 1 tegen het Nederlands team (zaal) op maandag 12 maart! Onze eigen Koninklijke in het Real Madrid-wit tegen Oranje; oftewel, de Konkinklijke Clash! Helaas konden we voor ons andere 1e team dat wel gewoon op het hoogste niveau van het land speelt (‘vo vrouwen 1) geen Nederlands vrouwenteam op de been krijgen als tegenstander (mede door dat deze pas recent in het leven is geroepen), dus onze excuses voor deze avond vol met beklemmende male privilege.

Entertainment rondom de wedstrijd verklappen we later, maar uiteraard kunnen jullie het nodige volksvermaak en steun van de Drs. Ultras wel verwachten! We trappen af om 20:00 in de Struikhal in de ACLO. Alle externen zijn natuurlijk van harte welkom om een kijkje te komen nemen. Toegang is hartstikke GRATIS. 

 

Naarmate we dichter bij het lustrum komen updaten wij uiteraard de evenementen met concretere informatie. Belangrijke updates over evenementen en/of inschrijvingen zullen we uiteraard op een actieve manier aan jullie allen mededelen. Mocht je al vragen/opmerkingen/suggesties hebben kan je natuurlijk altijd mailen naar lustrum@vijfje.nl of iemand uit de lustrum commissie appen!

 

Kusjes LuCo

Reacties

Log in om de reacties te lezen en te plaatsen