Nieuws

Wedstrijdverslagen Vr3 & Vr1

Vrijdag 1 oktober, een klassiek regenachtig herfstavondje. Waar de bladeren je om de oren vallen, ging dit hetzelfde met doelpunten in de Struikhal. Vrouwen 3 (Vr3) en Vrouwen 1 (Vr1) konden zich nat maken voor twee top affiches en waren gebrand om met drie punten richting de Allround te klappen naderhand.

Vijfje Vr3, spelend in het blauw, tegen Winsum Vr1, spelend in het iets lichter blauw (clutch). Eerder dit seizoen stonden de twee giganten ook al tegenover elkaar in de beker. Een bloedstollende 2-2 moest met de door Vijfje gewonnen strafschoppenserie worden beslist. Een voorbode van een zenuwslopende pot voor onze dames. Om 19:00 uur wisten de wedseccers van V35 niet wat hen te wachten ging staan. Wat opviel was dat Vr3 een 6e man had in vorm van de scheids, N. van het Slot. Dit betaalde zich al snel uit door een niet gegeven corner voor Winsum in de vijfde minuut.

Vrouwen 3 had minder geluk in de afronding. Ilse haalde zo nu en dan een keer uit, maar trof herhaaldelijk de wendbare scheenbeschermers van de tegenstanders. Vervolgens probeerde Jellien het maar eens, na een prachtig opgezette aanval, maar schiet van 3 meter naast. Nog geen halve minuut later wordt ze gevloerd door een harde bal tegen haar gezicht. Typerend tot nu toe. We gaan rusten met een 0-2 achterstand, maar het is nog zeker niet voorbij.

De keepster van de vijand had het overigens erg koud in de zaal. Dat kon je zien, omdat ze dikke handschoenen aan had. Op de tribunes werd ze dan ook wel bejubeld met de bijnaam The Green Glove.

Terug naar het voetbal. Een betere start van de tweede helft konden de dames van Vrouwen 3 zich niet wensen. Een herboren Ilse schiet niet tegen de tegenstander aan en plaatst hem prachtig in de hoek! Met het publiek erachter was de comeback daarna al snel aan, 2-2. Maar de achtbaan ging al snel voort en Winsum laat weer van zich horen met een knappe 2-3. Captain Eva is het zat en dacht: ‘ik doe het zelf maar’. Ze stormt helemaal van eigen helft naar voren en puntert de bal in het dak van het doel. 3-3!

Emoties lopen hoog op in de slotfase. Met name de dames van Winsum delen hier en daar een kleine mentale tikjes uit, door wat onsportieve acties. Suslov zou er trots op zijn.

Ondertussen wordt de scheidsrechter ook nog gecomplimenteerd door de tegenstander. Rariteiten in de Struikhal. De 3-4 blijkt uiteindelijk toch de nekslag en Winsum Vrouwen 1 gaat er ietwat geflatteerd met de drie punten vandoor..

Na het vuurwerk van vrouwen 3 kwam het affiche van de avond: Het vlaggenschip van de dames tegen Libertas VR1. Oftewel, een clash tussen de oude meester Sees Bergman (onder facebookvrienden bekend als Sesare Bergomi) en onze eigen Teuny. De nieuwe sponsor van Libertas, Weed Free Services, zorgde al voor wat voorzichig gegrinnik op de tribunes. Echter, onze onderzoeksjournalistiek-afdeling heeft met een snelle Google-search kunnen uitvinden dat er geen cannabis-gelden in de selectie van Libertas gepompt worden, maar dat het gaat om een onkruidverdelgingsbedrijf.

Dan de wedstrijd. Libertas had van de gelegenheid gebruik gemaakt om een soort van oranje verkeershesjes aan te trekken als tenue, waarbij de rugnummers ook nog eens net te hoog op de desbetreffende hesjes stonden. Dat kleren de vrouw maken, werd al snel duidelijk: Een dubbele terugspeelbal op de sluitpost van Libertas resulteerde in een vrije trap die gemakkelijk werd binnengetrapt door Jet.

Het was duidelijk dat Vijfje in de eerste helft de overhand had. Nadat een overtreding van Libertas niet werd afgefloten, wist Libertas bijna de gelijkmaker te maken. Er stond echter wel degelijk een keeper in de Vijfje-goal die de inzet wist te keren. Toen de scheidsrechter zijn bril weer had gevonden, wist Tessa Peters twee keer te scoren waardoor de ruststand op 3-0 kwam te staan.

Libertas kwam vervolgens niet goed uit de kleedkamers: Een corner (jammer dat doelpunten uit standaardsituaties niet meer in de selectiedoelstellingen staan, kut bestuur) werd afgerond door Laura de Groen. De geest was uit de fles voor de Libertanen, en na doelpunten van Vesna, Jet, Nina (eerste eredivisie goal!) en Laura stond er een mooie 8-0 eindstand op de borden.

De 3 punten konden dus mee in de (liber)tas naar de Allround. Hoe de rest van de avond verliep weet niemand.