Nieuws

Vijfje steunt Niger!

Voor de tweede maal heeft Drs. Vijfje een Afrikaans elftal voorzien van voetbaltenues. In samenwerking met AfricaSport is een dameselftal uit Niger voorzien van voetbalkledij. Niger is een land in West-Afrika dat ongeveer 22 keer groter is dan Nederland en evenveel inwoners heeft. Leven in Niger is zwaar: 80% van het oppervlak bestaat uit de Sahara-woestijn. Volgens de Verenigde Naties is Niger het minst ontwikkelde land ter wereld.


De autoriteiten in Niger zijn erg conservatief op het gebied van vrouwensport. Om het vrouwenvoetbal een klein hart onder de riem te steken, heeft Drs. Vijfje via AfricaSport een dameselftal voorzien van tenues. Het team komt uit de wijk Yantala in Niamey, de hoofdstad van Niger. AfricaSport ondersteunt lokale initiatieven in Afrika die jongeren en ouderen de mogelijkheid bieden aan sport te doen en die over onvoldoende ondersteuning beschikken om hun activiteiten uit te bouwen.

Drs. Vijfje hoopt met deze donatie een kleine bijdrage te kunnen leveren aan de mogelijkheid tot sporten voor de meisjes in Niger. 

Reacties

Log in om de reacties te lezen en te plaatsen