Nieuws

Verslag 2e Thuisspeelavond

Na de fantastisch georganiseerde thuisspeelavond in november mocht de FEC opnieuw een poging doen om het publiek te vermaken. Ze hadden dit keer een filmpje in elkaar geflanst, waarin Arjan Vriesema en Eva Verduin zichzelf hadden gefeut om als VAR-scheidsrechters te acteren. Na het showtje van de FEC was het dan tijd voor hetgeen de toeschouwers echt waren gekomen, los van hun kop eraf schroeven uiteraard. Er stonden namelijk wedstrijden van V1 en VR1 op het programma.

V1 was als eerste aan de beurt. Zij speelden tegen WMC 1. Op papier een gewaagde tegenstander en dit bleek ook in de eerste minuten van de wedstrijd. Hoewel Vijfje het betere van het spel had kwamen de bezoekers toch na een klein kwartier op voorsprong. Vijfje antwoorde hier snel op, want niet veel later was het Haroun die met een fraaie actie zijn tegenstander het bos in stuurde en de bal langs de keeper schoof. 1-1. In de tweede helft kwam Vijfje opnieuw op achterstand, maar wisten ze nog geen minuut later alweer gelijk te maken. Hierbij was Tjalling de doelpuntenmaker. In de slotminuten voerde V1 de druk op, wat resulteerde in het neermaaien van Goemie in de cirkel. Hij ging zelf achter de bal staan en zette de eindstand koelbloedig op het scorebord. 3-2!

Na de geweldige wedstrijd van V1 wachtte VR1 een lastige pot tegen de koploper van de eredivisie, KTP Nieuw Roden. Het bleek ook al snel een stroeve wedstrijd te worden. In de eerste helft werd er wel geprobeerd te voetballen, maar werd er van beide kanten niet heel veel gecreëerd. Dit resulteerde in de brilstand bij rust. In de tweede helft begon KTP Nieuw Roden sterk. Zij scoorden al in de eerste minuut de 0-1. Vijfje moest hierdoor met een antwoord komen en die kwam in 10 minuten later. Sharon was alert na een schot van Arte en werkte de bal het doel in! Hierna braken spannende minuten aan, maar uiteindelijk was het genoeg om een 1-1 over de streep te trekken!

Deze uitslagen waren uiteraard een mooie basis om helemaal naar de klote te gaan in de Jut. Uiteraard waren de dames van Nieuw Roden hier ook weer van de partij. Niemand weet helaas hoe de avond is afgelopen.