Nieuws

Wedstrijdverslag V29-V34

Soms heb je van die affiches die als onpartijdige supporter enorm zullen trekken. Een mooi voorbeeld hiervan was voor mij de wedstrijd tussen Vijfje 1 en het Nederlands Elftal. Als nieuweling destijds was ik nog niet volledig geïndoctrineerd door Vijfje en een pot met voetballer van het Nederlandse zaalvoetbalteam, daar keek je echt naar uit!

Ondertussen is het anders, Vijfje heeft mijn een onuitwisbare indruk achtergelaten en dat maakt dat je ook kan genieten van de krochten van het zaalvoetbal waar een aantal van onze studenten (en beginnende arbeiders) zo thuis in zijn. De pot tussen V29 en V34 is op voorhand zo'n pot. In deze competitie, waar ook V35 in speelt, vind je zo bij elkaar ongeveer een volledig elftal aan (oud)bestuursleden. Dit belooft dus spektakel en psychologische spelletjes. Het spektakelstuk bleef echter uit.

Dan over op de orde van de dag, de wedstrijd zelf. De ongeschreven regel: 'geen spelers uit hogere competities bijlenen', werd vakkundig aan de laars gelapt door V34 door een keeper uitkomend in de 2e klasse onder de lat te posteren, het schijnt zelfs dat deze keeper op het veld een selectiekeeper is van TKB. V29 maakte ook gebruik van een leenspeler om de gemiste kwaliteiten van dokter van Dijk op te vangen, deze speler is een welbekend renpaard luisterend naar de alias Warno Jilps. Het spelbeeld van de eerste helft was enigszins wat men kon verwachten: V29 zet V34 aardig onder druk wat resulteert in counters van V34. Het hoogtepunt van de eerste helft was wel een schuiver van Frozone nadat deze vakkundig de aanwijzingen op de bordjes volgde die hem het bos in leidden.

De tweede helft was, evenmin als de eerste helft verrassend, al kwamen er nu eindelijk doelpunten. Na 5 minuten werd de score geopent door Laars van V29. Voderick en Sneeze hogen de score vervolgens op naar 3-0. Dit alles zonder al te veel moeite en zonder echte individuele hoogstandjes. De laatste 10 minuten besluit V34 geen genoegen te nemen met een 3-0, de keeper gaat meevoetballen en er wordt zowaar gevoetbald op de helft van de tegenstander. Dit resulteert in de kansen die niet uit konden blijven en in slotminuten komt dan toch het doelpunt om de eer te redden. Middels een schuiver van afstand laat M. Schultink de 3-1 op het bord aantekenen. Dit is ook meteen de eindstand.

Voor de onpartijge supporter was het grote geluk van de avond dat de pot om 19.00 begon. Dankzij deze timing kon de persconferentie over de Coronaupdate gevolgd worden, zo was er toch nog vermaak langs de lijn.