Nieuws

Urk 1 vs Vijfje 1

Het is vrijdag 30 september 2022. Competitiewedstrijd nummer drie staat op de planning. Als voorbereiding op deze wedstrijd, die wordt gespeeld 'OP' Urk, maak ik m’n huis schoon en pak het camperbusje in. Dit keer helaas niet samen eten met m’n team, want er ligt een weekendje weg in het verschiet.

Eind van de middag vertrek ik samen met m'n vriendin in ons camperbusje alvast naar Urk. Het zonnetje schijnt en naarmate we dichter bij het poldergebied komen waait het ook harder. We arriveren uiteindelijk in de haven van Urk en parkeren onze camper. Er zitten veel oude mannetjes, vermoedelijk gepensioneerde vissers, bij elkaar op een paar bankjes om de dag door te nemen. Verder zijn er in de omgeving voornamelijk vissersboten te zien. Urk schijnt de grootste vissersvloot en visverwerkende industrie van Nederland te hebben (bron: Wikipedia).

We besluiten om even een stukje door de oude dorpskern te lopen richting de kust. De oude dorpskern ziet er pittoresk uit. Nadat we enkele huisjes en smalle steegjes hebben bewonderd komen we aan bij de kust. Een mooi uitzicht en er is ook nog een kitesurfer actief, verder is er niemand op het strandje of langs de kust te bekennen. Een foto van de authentieke vuurtoren zit er helaas niet in, deze staat in de steigers.

Inmiddels lopen we terug naar de camper en halen nog snel wat brood zodat we de andere ochtend ontbijt hebben. Met m'n hoofd ben ik ondertussen al met de wedstrijd bezig. Ook heb ik enorme honger, gelukkig heb ik voorbereidingen getroffen en moeten we het eten alleen nog maar opwarmen. Ondertussen zie ik op m'n mobiel dat de rest van het team ook onderweg is, ik krijg een foto waarop Ties in slaap is gevallen met in zijn armen onze mascotte 'Jantje' (de giraffe). Als ik de foto bekijk denk ik terug aan vroeger toen ik ook nog jong was en tijdens een lange busrit in slaap kon vallen. Het is in ieder geval een heel lief gezicht en het maakt me trots dat ik een soort vader figuur kan zijn binnen dit team en ze hopelijk nog wat kan leren.

Even later arriveren we bij sporthal 'De Schelp'. Eerst breng ik maar eens een bezoekje aan het toilet. Bij het openen van de deur bots ik bijna tegen trainer Bart Berelds aan, schijnbaar heeft de trainer wat last van wedstrijdspanning.

In de sporthal wordt op dit moment de wedstrijd Urk 2 vs Emmeloord 1 gespeeld, de gemoederen lopen hoog op en er zijn enkele opstootjes. Altijd leuk zo'n derby. Ondertussen zitten we te wachten op de rest van het team. De eerste uitwedstrijd waren we als team al te laat en nu lijkt dit weer te gebeuren. Bert wordt bozer en bozer. Het busje is alweer te laat. Hij is woest en schreeuwt dingen als 'onprofessioneel', 'weer te laat', 'ik had ze nog gewaarschuwd, vertrek op tijd', 'Kut BOK’ (ook al is hij niet bei) en 'zou Julius weer de verkeerde afslag hebben genomen'. Maar goed, 10 a 15 minuten te laat kwam ook het busje aan. Snel omkleden en aan de warming-up beginnen.

De tribune zat helemaal vol, allemaal mannen en twee vrouwen. Allen aanhangers van Urk, op één trouwe Vijfje supporter na. De wedstrijd zat vol passie, strijdlust, spanning en eindigde in een ware apotheose. Het wedstrijdverloop gaat als volgt: 0-2 voorsprong Vijfje (0-1 vlak voor rust), 3-2, 3-3 met meespelende keeper in de laatste minuut en vervolgens ook nog de 3-4 uit een corner in deze laatste minuut. Het mooie is dat Urk de hele wedstrijd onze ingestuurde corner herkende, maar helaas voor hen waren ze het in de laatste minuut toch weer vergeten. Na afloop zeiden de Urker supporters tegen de enige supporter van Vijfje dat het een mooie wedstrijd was (en dat was het ook) en dat ze op het eind van de wedstrijd zagen dat Vijfje meer 'de wil' had om te winnen. In de kleedkamer deden we met het hele team een vreugdedans op ons mooie lustrumlied, we kunnen deze avond wederom Zegevieren!

Na een overwinningsbiertje in de kantine van Urk vertrok m'n team naar Groningen, met een tussenstop bij maccie Joure en is het waarschijnlijk nog geëscaleerd in de All Round. Ondergetekende vertrok met de camper naar camping 'Het Urkerbos' om daar heerlijk te slapen met op de achtergrond het geluid van regen, heel veel regen. In de ochtend ontwaak ik met een gevoel van euforie en dit gevoel blijf ik de hele dag houden. Niet vanwege het vooruitzicht van een heerlijke Urker kibbeling die ik rond lunchtijd ga eten, maar van de overwinning de avond ervoor. De hele dag voel ik in m'n lichaam blijdschap (+ pijn en vermoeidheid, maar dat terzijde). Het was een echte teamprestatie en zo voelt het ook echt. We zijn echt een team, een leuk, gezellig, strijdvaardig team, met allemaal mensen waar ik van houd.

Houd je ook van ons? Laat dan in de comments weten of je graag een Vijfje 1 OnlyFans pagina zou willen volgen.

PS Meer inhoudelijk over de wedstrijd te weten komen? Beter kom je dan gewoon elke wedstrijd kijken om ons te zien shinen.

 

Liefs,

Goemie

Reacties

Log in om de reacties te lezen en te plaatsen