Nieuws

Ridder Sop

Daaaaaaaaaaar sta je dan, de dag die je wist dat zou komen is eindelijk hier!!!! Of nouja, Sybrand Jissink a.k.a. Sop wist er eigenlijk niks vanaf. Met een smoes van oud gediende en tevens prominent VOS-lid Sierd-Jan Jongsma werd hij dinsdagmiddag 26 april naar de Buitensociëteit in Haren gelokt voor de lintjesregen van 2k22. De aanwezigen: Sop zijn zus Mariëlle en tevens initiatiefnemer voor het lintje, zijn vriendin, ouders, Paus, oud-P Leo, huidig P Jes en Soppie zelf natuurlijk. De beste man stond een beetje verdwaald naar z'n telefoon te staren op de parkeerplaats want SJ was niet komen opdagen, heel raar. Blij verrast was hij natuurlijk, toen bleek dat hij hier aanwezig moest zijn voor het ontvangen van een koninklijke onderscheiding, 'vo! 

Onder het genot van een bakkie pleur en gratis gebak werd om 13:00 een plechtige ceremonie aangeslingerd o.l.v. Grunningse burgermeester Koen Schuiling. In de zaal: zes inwoners van de gemeente Groningen die in het zonnetje werden gezet + aanhang, waaronder ook Leo's pa, wat Leo zelf ook niet wist en gepaard ging met een "huh, papa????" vlak voor de ceremonie. Nou goed, dan vraag je je natuurlijk af, hoe komt het nou dat Sop als jongste decorandus van Grunn (vet) zo'n lintje weet te bemachtigen? Velen zullen hier niet vreemd van opkijken, maar ik wil het toch nog even uitleggen aan de Vijfjes onder ons die niet wekelijks midden in de nacht volgespamd worden met (on)gevraagde adviezen, creatieve ideeën of gewoon mooi gelul. 

  • Sop heeft niet alleen Drs. Vijfje opgericht maar is ook trainer en lid van de Raad van Advies geweest + initiatiefnemer voor het Vijfje Orakel
  • Sop was jarenlang vrijwilliger bij de KNVB (o.a. als bestuurder bij de bestuurscommissie zaalvoetbal), waar hij een zilveren speld voor heeft ontvangen
  • Sop is mede oprichter van Exstudiantes waardoor zij nu in Grunn, Utrecht, Amsterdam en Zwollywood spelen
  • Sop heeft dagelijks & algemeen bestuur gedaan bij de ACLO en zit daar nog steeds in de Raad van Advies
  • Sop heeft bij The Knickerbockers o.a. jarenlang de dotCom (internetcommissie) gedaan en andere toffe acties opgezet

Schappelijk lijstje lijkt me wel en zo dachten Wille en Max daar ook over. Fun fact: Sop en Wille zijn op dezelfde dag geboren, dubbel feest dus in huize Jissink. Proost op de ridder en de koning! Maar ondanks bovengenoemde prestaties bleek het niet makkelijk om zo'n lintje aan te vragen. De zus van Sybrand is hier zo'n vijf jaar geleden al mee begonnen, want voor zo'n aanvraag heb je vreselijk veel officiële documenten en onderbouwingen nodig en dan gaat daar zo weer een paar maand overheen want het is en blijft de gemeente natuurlijk. John Kid heeft in seizoen '17/'18 al een mooie brief geschreven met, zoals hij zelf omschrijft, genoeg veren in Sop z'n arie om hem dat lintje aan te smeren. Lekker gewerkt John. Maar goed, het is en blijft Sop natuurlijk. Heb je de aanvraag rond, wordt ie afgekeurd omdat Soppie een tijdelijke rijontzegging heeft. Hahahahahaha. Toen wilde de gemeente niet meer meewerken, de boot in. Zonde!!! Gelukkig probeerde Mariëlle (de lieve zus) het een paar jaar later weer opnieuw. Leontine werd ingeschakeld om de brief namens Vijfje te updaten en Sop bleek zijn rijgedrag verbeterd te hebben. En zo kwam het dat er dit jaar dan toch een koningklijke onderscheiding voor Sop werd gefixt. 

En ja mensen, u las de titel goed. De meeste vrijwilligers worden Lid in de Orde van Oranje Nassau. Daar was Sop niet zo bei. Hij had wel wat meer verdiend. En dus werd ons Sop, oprichter van deze prachtige vereniging, Ridder in de Orde van Oranje Nassau. Heel vet. Een Ridder en een Paus bij Vijfje, dat doen niet veel verenigingen ons na. Super vo!!!

Ridder Sop, je hebt het verdiend en we hopen als vereniging nog vele jaren van je netwerk, expertise en (on)gevraagd advies gebruik te mogen maken. 

Liefs,

Bestuur van Delft

Reacties

Log in om de reacties te lezen en te plaatsen

Onze sponsoren