Nieuws

Oud Vijfjes vertellen - Marleen Peper

In deze rubriek geven we ongeveer één keer per maand het woord aan een oud-Vijfje. Dit keer is Marra Pippa aan het woord, lees snel wat zij van haar tijd bij Vijfje vond en wat voor advies ze voor nieuwelingen heeft!

Kun je je even voorstellen?

Hoi! Ik ben Marra Pippa (Marleen Peper) en ik ben 26 jaar. Inmiddels woon ik in Zwolle waar ik ook zaalvoetbal bij Exstudiantes. Ik werk in Steenwijk als leerkracht in het speciaal onderwijs. 

 

Hoe lang ben jij betrokken geweest bij Vijfje en wat was jouw rol bij de vereniging?

Ik heb vier jaar mogen voetballen in het altijd gezellige VR7. Daarnaast ben ik actief geweest in verschillende commissies. Zo heb ik vele mooie toernooien mogen organiseren met de ToCo, twee mooie thuisspeelavonden neergezet met de TaCo (nu onderdeel van de FEC), veel gezopen bij de EsCo en een jaarboek gemaakt met de AlCo. Naast deze mooie momenten heb ik de ALV meerdere malen van overheerlijke baksels voorzien met de fantastische BaCo. 

 

Hoe kijk je terug op de tijd bij Vijfje?

De Jut & Jul was mijn tweede thuis. Nadat ik zelf gevoetbald had of wedstrijden had gekeken op de tribune bij de ACLO, was dat de plek waar de vrijdagavond afgesloten werd. Of je hier nou met je hele team of in je eentje binnen stapte, het was altijd feest. Naast deze avonden heb ik vele mooie evenementen meegemaakt zoals de gala’s, het lustrum, de kerstdiners en teamdates. Een geweldige tijd om aan terug te denken en heel veel fijne vrienden aan over gehouden. 

 

Welke evenementen staan je nog het meeste bij?

De wintersport naar Frankrijk en de Costa Brava Cup in Lloret de Mar waren toch wel mijn hoogtepunten. Ook de bekerfinale van onze dames in Rotterdam waar we met een bus vol supporters naar toe gingen was een mooi evenement. 

 

Wat vond je het leukst bij Vijfje?

Het leukste aan Vijfje vind ik het warme gevoel. Toen ik vorig jaar zo af en toe nog eens terugkwam voelde het direct als thuiskomen. ‘Eén biertje doen’ heb ik vaak geprobeerd, maar mislukte altijd. Een avond vol bier en jägerbombs werd vaak afgesloten in Westerhaven met een Turkse tosti bij Youssef. 

 

Welk advies zou je nieuwe leden geven om de leukste tijd uit hun Vijfje jaren te halen?

Wees lekker jezelf. Ga rondkijken naar wat jij leuk vindt om te doen binnen de vereniging. Eten met je team, voetballen in de zaal, biertjes drinken onder de douche en pitchers bier in de Jut. Om dit alles nog leuker te maken zou ik zeker adviseren om actief lid te worden. Schrijf je in voor zoveel mogelijk evenementen, zet je in voor een commissie waarmee je wekelijks gaat vergaderen en zuipen of help mee met het leiden van de vereniging door een bestuursjaar te gaan doen. 

 

En ten slotte: wat is Vijfje voor jou in 5 woorden?

De vrijdagavond is van Vijfje. 

Reacties

Log in om de reacties te lezen en te plaatsen