Nieuws

Ode aan de Thuisspeelavond!

Ode aan de Thuisspeelavond!

Ode aan de Thuisspeelavond

Wat voor oudere leden een begrip is, kan voor nieuwe leden binnen de vereniging nog onbekend klinken. Twee keer per jaar kleurt de Struikhal compleet blauw en roze tijdens dit voetbalevenement: de Thuisspeelavond (TSA). 

Elk jaar rond november en februari komt het voor dat zowel Heren 1 als Vrouwen 1 thuis speelt. De wedstrijdsecretaris zorgt ervoor dat niemand deze wedstrijd hoeft te missen door het complete programma van de rest van Drs. Vijfje te cancelen. Alle teams, op V1 en Vr1 na, zijn vrij en dus in de gelegenheid onze toppers aan te moedigen. 

De dag begint meestal rond 17:00 uur met een Pre Match Drink Session (PMDS) bij de Paddepoelbar. Helaas zal de PMDS de volgende keer ergens anders plaatsvinden door het faillissement van de bar. Rond 19:00 begint de opmars richting de struikhal met bijbehorende sfeeracties. De voetbalavond wordt afgetrapt rond 19:30 door V1 waarna de vrouwen om 21:00 uur volgen. De fenomenale sfeer op de volle tribune gaat de volledige drie uur uur door en gaat gepaard met een heerlijk biertje. Na de tijd zet het feest van de tribune zich voort in ‘t Flop (clubgebouw van The Knickerbockers) of in onze eigen stamkroeg Jut&Jul.

Dit is wat leden over de TSA zeggen:

Cyril Kuipers:

"De Thuisspeelavond. Twee avonden per jaar waar de gehele vereniging zich met elkaar verbindt middels datgene waar wij goed in zijn: futsal en bier. De enige avond in het jaar dat er meerdere uren achter elkaar goed voetbal op de mat wordt gelegd in de Struikhal. Waar de FEC een poging zal doen om de zaal om te toveren tot een studentikoze voetbaltempel. Waar altijd voor spektakel wordt gezorgd: al dan niet om het spel, rellende tegenstanders, vlaggen in het plafond of een ongelukkig voorval met een onschuldig vuurwerkje en een bank. Waar het maar om één ding draait: Vijfje. Vanaf het moment dat we de kroeg instappen, de tribune bestijgen, het veld betreden tot het moment dat we met z’n allen opnieuw de bar opzoeken. De vrijdagavond is van Vijfje, en deze is extra speciaal."

 

Bram Olde Keizer - Aanvoerder V1:

"De Thuisspeelavond is de avond waar heel V1 het hele jaar naar uitkijkt. De voorbereidingen, de PMDS, Brigata Cinque, het publiek, de muziek: alles klopt op deze avond. Om als speler deze wedstrijden te mogen spelen geeft een heerlijk gevoel, het voelt haast alsof je niet meer kan verliezen. Al ben je als speler vooral met het spel bezig, toch krijg je wel wat mee van het publiek, dat geeft extra motivatie. Je blijft 50 minuten volle bak gaan en zet een stapje extra. Hoe meer publiek, hoe beter! Om na de wedstrijd in het publiek te gaan staan en Vrouwen 1 naar de overwinning te schreeuwen is fantastisch. Biertje in je linkerhand, je rechterhand in een vuist en gas! Om vervolgens na twee overwinningen je kop eraf te schroeven in ‘t Flop of de Jut (met veel gratis fusten) en de dag erna wakker te worden met een kater is legendarisch."

Tamar de Weerd:

"De Thuisspeelavond is één van de mooiste avonden van het jaar. Ook niet zo gek als je drie geweldige dingen combineert: voetbal, alcohol en gezelligheid. Eerst met je teamgenoten, vrienden en andere Vijfjes naar een kroeg, daarna gezamenlijk naar de ACLO. Daar begint het allemaal pas echt! Met z'n allen zing en schreeuw je de eerste teams naar een overwinning en nuttig je een heerlijk aantal (alcoholische) drankjes. Het feest na de wedstrijd is ook altijd een gegarandeerd succes. Al met al is het gewoon een geweldige avond waar je bij moet zijn geweest!"

 

Gelukkig hebben we de beelden nog! Want het ziet er niet naar uit dat we dit jaar nog een PMDS en TSA meemaken. Dus geniet even bij de beelden van afgelopen jaren en hopelijk zien we iedereen op de volle tribune in het volgende seizoen.

Reacties

Log in om de reacties te lezen en te plaatsen

Onze sponsoren