Nieuws

Interview Saïd Bouzambou

Interview Saïd Bouzambou

Stel jezelf even voor, wie ben je, wat doe je? 

Ik ben Said Bouzambou. Ik ben woonachtig in Vlissingen en 31 jaar oud. Ben sinds 2014 international bij Nederlands zaalvoetbalteam. Nu onder contract bij FC Eindhoven Futsal. Daarnaast zijn we druk bezig met voorbereiden voor het EK. Naast dat ik voetbal ben ik ook sportcoördinator in de Gemeente Vlissingen. 

Hoe ben je in aanraking gekomen met zaalvoetbal en wat vind je er zo mooi aan?

Ik ben ermee in aanraking gekomen toen ik oliebollentoernooi ging spelen met mijn veldvoetbalclub tijdens de kerst. Daar merkte ik dat ik het veel leuker vond dan veldvoetbal en het ging me ook een stuk beter af. Zo ging het balletje een beetje rollen en ben ik met vrienden een zaalvoetbalvereniging begonnen. Hier zijn we als vriendenteam begonnen en schoten we eigenlijk al heel snel door naar het hoogste niveau in Nederland. We gingen de Eredivisie in en vanaf toen heb ik bij verschillende clubs in Nederland en België gevoetbald en zelfs nog een tijdje in Azië. Ik heb al een leuke carrière gehad en het zaalvoetbal heeft me daarmee ook veel gebracht. Ik heb al veel van de wereld mogen zien en heb er veel plezier in en dat is uiteindelijk het belangrijkste.  

Hoe combineer je spelen in het NL team met je dagelijks leven?

Dat is een behoorlijke afstand, omdat zoals ik al aangaf werk in Vlissingen. Het is heel goed plannen. Gelukkig werk ik parttime en niet fulltime. Meestal trainen we in de avond en overdag werk ik als sportcoördinator en zo eind van de middag vertrek ik in de auto naar training. 

Heb je tot nu toe al 1 moment/ervaring wat je het tofste vond in het zaalvoetbal?

Dan denk ik aan mijn tijd in Indonesië. Hier heb ik verschillende seizoenen gespeeld en daar werd zaalvoetbal wel op een hele mooie manier beleefd. Je leeft daar als een full time prof. In het weekend speelde je wedstrijden voor duizenden mensen. Bij onze wedstrijd voor het kampioenschap speelden wij voor achtduizend mensen. Dat is dan wel een hele andere belevingswereld van het zaalvoetbal dan hier. Hier heb ik veel mooie momenten gehad en kan ik niet 1 moment uit kiezen. 

Is het zaalvoetbal in Indonesië dan ook groter?

Ja, zaalvoetbal is daar een heel groot begrip. Het begint al op de luchthaven dat mensen met je op de foto willen. Het is echt een zaalvoetballand en het leeft allemaal. Als je dan weer in Nederland komt dan voelt het allemaal wel weer anders. 

Had je dan niet in Indonesië willen blijven?

Ja, eigenlijk heeft corona roet in het eten gegooid. Ik heb er 3 of 4 keer gespeeld en toen werd het een corona brandhaard en werd de competitie eruit gegooid met pogingen tot hervatten. Eigenlijk wil ik nog wel weer een keer die kant op als het weer kan met corona. 

Hoe zie jij het EK voor je, wat is je doelstelling?

Vanuit het marketingteam begrepen wij al wel dat dit het grootste Futsalevenement ooit wordt. Dus qua omvang, qua grootte en publiciteit. We gaan in de Ziggodome spelen waar zo’n 10000 man verwacht werd. Met corona gaat dit in ieder geval in de groepsfase niet door, maar er is nog hoop voor het vervolg van het toernooi. Ik ben één van de jongens die nog nooit een eindtoernooi heeft gespeeld dus dat is wel heel vet om mee te maken. Je speelt tegen de beste teams van de wereld. We spelen bijvoorbeeld tegen Portugal, de regerend wereldkampioen. Dat zijn mooie dingen om mee te maken.

De doelstelling vind ik wel een lastige. Als gastland ben je meteen op papier de zwakste als je realistisch kijkt. Ons doel is om de volgende ronde te halen. Dan heb je al echt gestunt. Eerst wedstrijd tegen Oekraïne en daarna dus tegen de wereldkampioen Portugal, dus dat wordt wel lastig. Als afsluiter tegen Servië, een subtop Europees land, met hele goede spelers. We hebben er vertrouwen in om de volgende ronde te halen en zijn echt niet bang dat we een pak slaag krijgen, absoluut niet. We hebben in het verleden laten zien wat we in huis hebben, dus de voorbereiding moet zo goed mogelijk zijn en dan kijken we wel hoe het balletje gaat rollen. 

We lazen een artikel van jou over het Jeugdfonds Sport. Hoe ben jij in aanraking gekomen met hen?

In het verleden heb ik gebruik gemaakt van het fonds. Ik kom uit een gezin van 10 kinderen en schreef me wat laat in bij een voetbalvereniging, waar het allemaal was begonnen. Maar door hen ben ik de verenigingswereld ingerold, doordat zij contributie voor mij gingen betalen. Sindsdien heb ik altijd goed contact met de organisatie. Als zij wat nieuws gaan realiseren qua project dan help ik ook waar dat kan. 

Wat weet je van Drs. Vijfje?

Mo (Attaibi) zei het toevallig net dat het de grootste zaalvoetbalvereniging van Nederland is en dat het vanuit Groningen is. Dat verbaasde me eigenlijk wel, want verder ken ik het niet. Groningen ligt ook helemaal aan de andere kant van Nederland ten opzichte van Vlissingen.

Het is wel echt jammer dat jullie niet in Groningen de poulefase spelen..

Ja klopt, maar Kazachstan is wel echt een ploeg waar je van kan genieten in Groningen. Het is geen Kazachstan, maar eigenlijk Brazilië dat er speelt. Zij hebben zeven Brazilianen en dat is echt vet voetbal om te zien.

Reacties

Log in om de reacties te lezen en te plaatsen