Nieuws

In memoriam Rutger-Jan Buijs 

In memoriam Rutger-Jan Buijs 

Bedroefd hebben wij kennis genomen van het overlijden van Rutger-Jan Buijs, binnen Drs. Vijfje beter bekend als Paus. Hij is komen te overlijden aan de gevolgen van darmkanker in de ochtend van 31 december 2022 in Zuidhorn, met op het voeteneind van zijn bed een Vijfje sjaal. Paus is overleden op 40-jarige leeftijd. 

Vanaf 2007 heeft Paus zich met hart en ziel ingezet voor de vereniging. Hij heeft vanaf het eerste moment zijn bijdrage geleverd om de vereniging te laten groeien tot waar ze nu staat. Het is niet voor niets dat Paus dit jaar de eretitel van Lid van Verdienste gekregen heeft. Hij is recordspeler van V1 en was tevens (keepers)trainer van V1 totdat hij ernstig ziek werd. In het seizoen 2011-2012 heeft hij de functie van Penningmeester bekleed binnen het bestuur. Vervolgens heeft Paus nog in vele commissies gezeten: de Raad van Advies, de Kas Commissie, de Sponsor Commissie en de Commissie voor Verwerking Beleidsplan. Daarnaast heeft Paus het clublied “Het Vijfje gevoel” van Vijfje geschreven. Door dit nummer zal Paus zijn Vijfje gevoel voor altijd in de vereniging blijven vloeien. 

Wij herinneren Paus als een betrokken en gedreven man. Hij was een geliefde sportman binnen Vijfje en een vaderfiguur voor de jongens van V1. Zijn spelintelligentie en opvattingen zullen voor altijd bij ons blijven. Paus blijft voor altijd in ons blauw-roze hart en zal door iedereen gemist worden. Paus is en blijft voor altijd een Vijfje. 

Het bestuur van Drs. Vijfje wenst zijn naasten veel sterkte en kracht toe bij het dragen van dit grote verlies.

Met vriendelijke groet,
Namens het bestuur van G.S.F.V. Drs. Vijfje

Reacties

Log in om de reacties te lezen en te plaatsen