Nieuws

Het Varsity Handboek

Goed thema, FEC! But wait… wat is Varsity?

In de US, anders dan in Nederland, maakt het overgrote deel van studentenporten op een competitief niveau deel uit van hun eigen school. Net zoals college/university teams hebben middelbare en highschools één team op een competitief niveau samengesteld uit spelers van hun eigen school. Team spirit wordt dus gecombineerd met school spirit. Wanneer een team van een school wint, wint de hele school!

Peak Varsity

De top van de Varsity foodchain zijn de cheerleading squad en het vlaggenschip van de sportteams van een school, oftewel: het Varsity team van de belangrijkste sport van een school. Over het algemeen kiezen de scholen voor handegg (American football) als ze een team hebben, en scholen zonder een team kiezen voor football (I REFUSE to call it soccer!!!), basketball, baseball (jongens) of softball (meiden). Dit is het team waar de chearleeding squad voor juigt. Soms is de vlaggenschip sport niet altijd de beste sport van de school, maar het is meestal wel het meest populair binnen de gemeenschap. Neighbourhoods (in steden, waar veel school districten zijn) of towns (in kleine plaatsen, waar maar één school is) ZULLEN uitkomen om hun locale school team aan te moedigen! As for the apex of the apex; captain zijn van de cheerleading squad of van het vlaggenschip team geeft je het recht om over de school te heersen. VO! Omdat meiden handegg zeldzaam is, is er meestal geen meiden vlaggenschip team op scholen die handegg als vlaggenschip sport hebben.

Een belangrijke prestatie, los van sport, is het behalen van je “Varsity letter”. Ik heb mijne behaalt voor zwemmen! De vereisten verschillen voor elke sport, maar je moet altijd iets behalen om je Varsity letter te krijgen. Dus wanneer je het ontvangt (meestal van je coach tijdens een ceremonie aan het einde van het jaar), weet je dat je het verdiend hebt!

 

 

Mijn Varsity Letter

Speciale Varsity Activiteiten

Omdat team spirit gelijk staat aan school spirit, betekent een festival opgedragen aan de sport teams een festival voor de hele school! Net zoals we de Eerste Thuisspeelavond hebben bij Vijfje, is er ook een belangrijke wedstrijd tijdens het begin van het seizoen: Homecoming! Op mijn school mochten alleen teams deelnemen waarvan het seizoen begonnen was. Aangezien onze Homecoming in de herfst was en zwemmen een wintersport is, mocht ik niet met mijn team deelnemen! >:D

 

 

Before the Cheerleading squad at uni, I got a taste in the powderpuff event!

Homecoming is a big fucking deal. Mijn school was nogal klein, het was de enige school in mijn dorp en we hadden maar 140 studenten in elke jaarlaag. Voordat het event startte, stemt iedereen voor de Homecoming King en Homecoming Queen, beiden seniors. Zij krijgen een speciale kroon en scepter gedurende het hele weekend. En je titel wordt natuurlijk naast je naam in het jaarboek geplaatst! Vrijdag begint het en begeeft de hele school zich na de lunch naar het gymnasium, de lessen na de lunch worden gecanceld! Alle teams worden één voor één gepresenteerd, met speciale muziek tijdens de binnenkomst. Oh, en zoals je op mijn foto kunt zien, is er een Powderpuff event – De junior (11th grade) jongens vormen een cheerleading squad en voeren een cheer routine op tegen de senior (12th grade) jongens. Het hele weekend spelen de actieve teams (Modified, Junior Varsity, Varsity, Boy’s, Girl’s) thuiswedstrijden tegen hun grootste rivaal in hun sport met als toppunt de powderpuff handegg game op zondag waarin de junior meiden spelen tegen de senior meiden met ‘flag rules’ in plaats van full-on tackles. Over het algemeen winnen de seniors, natuurlijk!

So... What do I Wear?

Er zijn meerdere dingen waarop je je kunt focussen: sport, school (RUG/Hanze, iets van je middelbare school), of ‘the mystical varsity jacket’. Dit wordt zo erg geassocieerd met de sfeer dat niet alleen highschoolers hun varsity letters op een varsity jacket zetten, het wordt zelfs een varsity jacket genoemd in Nederland! Je kunt ze krijgen bij de Zara en DressMe. Pro tip: De laatste heeft Vijfje kleuren :D. Je kunt ook letters printen, zoals DRS, met 15% korting voor Vijfje leden!

 

 

We won the meet…all with random shirts and shorts on!

Als je bij het school thema wil blijven, moet je een shirt of trui met de naam en als het mogelijk is het logo van jouw school dragen. I mean.. het hoeft niet van JOUW school te zijn, je kan ook wat lenen van een vriend of bij een tweedehands winkel kijken (bijvoorbeeld bij Recessie in de Oude Kijk in ’t Jatstraat!). De beste sporten om te representeren zijn cheerleading, basketball, handegg en baseball/softball. Als het mogelijk is, let er dan op dat je kleren niet wijzen op een specifieke club of land – er zijn geen clubs in varsity sport! Een random shirt, gerelateerd aan een specifieke sport, werkt perfect!

Sport outfits kunnen gescoord worden bij sportwinkels zoals Perry Sport op de Vismarkt of Decathlon bij de Ikea… en als je het durft te vragen, kan je misschien een handegg shirt lenen van SCHEENstra!


 

 

 

Jarno is echt een voorbeeld in deze foto: anders dan zijn normale blik, volgt het thema best goed, en hij ziet er ZOOO schattig uit!!! <3
 

PLEASE trek een outfit aan dat er anders uitziet dan wat je normaal draagt, that’s kind of the point! Ik heb een royal blue/white/silver cheerleading top (dat lijkt alsof het voor basketball is) en mijn cheerleading jacket als iemand deze wil lenen? Als je wil weten hoe de cheerleading top eruit ziet, check out Peter van der Windt – he rocked the shit out of it!

 

 

Took with my own phone, hence the quality. Know why I took it? He looks good! And now V24 can finally promote something in Vijfje other than their own team ;D

Kusjes Brandon

 

Reacties

Log in om de reacties te lezen en te plaatsen

Onze sponsoren