Nieuws

Goededoelendag 2022

Op vrijdag 16 december hebben wij met een groep enthousiaste vijfjes een middag geholpen op twee verschillende zorglocaties om een bijdrage te leveren aan het welzijn van de inwoners van onze mooie stad Groningen. 

De eerste groep vijfjes verzamelde bij het woon- en talentcentrum voor mensen met een niet aangeboren hersenletsel aan de Laan Corpus Den Hoorn. Eenmaal aangekomen werden wij in groepjes verdeeld en deden wij samen verschillende activiteiten. Sommige van ons gingen wandelen met een aantal bewoners en enkele vijfjes mochten hun gouden keeltje laten horen tijdens de vrijdagmiddag karaoke. Verder hielp een groepje mee bij een onderzoek van de RUG om te kijken naar de rolstoeltoegankelijkheid van winkels in Groningen. Dit bleek helaas nog niet op alle plekken goed geregeld tot frustratie van de bewoners en dat is erg begrijpelijk. Gelukkig hebben de bewoners genoten van de middag. Ze vroegen gelijk wanneer wij weer langs zouden komen. 

De tweede groep vijfjes bezocht het talentencentrum Drakennest voor doven en slechthorenden. Wij kregen eerst een rondleiding door de zorglocatie. Hier werd kennis gemaakt met de verschillende afdelingen en met de bewoners. Daarna zijn wij in twee groepen opgedeeld. De ene groep ging samen met een aantal bewoners een boodschap doen in het winkelcentrum Paddepoel. Doordat vrijwilligers vaak hun handen vol hebben aan de begeleiding en verzorging van de bewoners, schieten de leuke uitstapjes er soms helaas bij in door een tekort aan vrijwilligers. De tweede groep ging spelletjes spelen in de gezamenlijke ruimte. Wij hebben rummikub gespeeld en gesjoeld. Vooral in dit laatste spel waren de bewoners erg goed. Ook groep twee heeft een fantastische dag gehad. Een dag die zeker voor herhaling vatbaar is. 

Wij kunnen met elkaar terugkijken op een bijzondere en geslaagde dag. Vrijwilligers vinden in de zorg is op dit moment erg lastig. Hopelijk hebben wij met deze dag een deur geopend en kunnen wij vaker een middag komen helpen. Wij hebben van ieder moment genoten en wij hopen de bewoners ook. Wij willen namens de LuCo alle vijfjes bedanken die ons bij deze dag geholpen hebben. Zien wij jullie, en de rest van de vereniging, volgend jaar ook bij goededoelendag?

Liefs, 
LuCo ’21-‘23

Reacties

Log in om de reacties te lezen en te plaatsen