Nieuws

Eerste thuiswedstrijd van het seizoen voor G.S.F.V. Drs. Vijfje 1

In de vorige speelronde heeft het mannelijke vlaggenschip een punt over gehouden aan het buitenlandse avontuur in de Achterhoek tegen de Hollanders van Brasil’77. Waar 3 punten misschien terecht waren geweest, konden we achteraf leven met een gelijkspel na een 1-0 achterstand. Diezelfde avond zijn enkele gretige elanden de dorpskroeg van Hummelo ingedoken om apezat bij de ouders van Rutje afgezet te worden door Taxi Anita, helaas niet Anita zelf.

Eindelijk was het dan zo ver, de eerste thuiswedstrijd in een uitverkochte ACLO Struikhal tegen Excelsior’31 uit Rijssen, een dubbele thuiswedstrijd voor de tukker(s) in ons team. Na een pasta carbo met eiwit van Haantje konden we naar de sporthal waar de nieuwe Lustrum tenues op ons lagen te wachten. Spullen aan, bespreking klaar, voetballen maar!

Eerst natuurlijk nog de warming up. Deze was eigenlijk niet om aan te gluren, maar gelukkig begonnen we wel acceptabel aan de wedstrijd. Over de eerste is eigenlijk niet heel veel te zeggen. Vijfje controleert en heeft vooral de bal, maar weet nog niet tot echte kansen te komen. Excelsior komt er aan de andere kant af en toe gevaarlijk uit, maar de keeper speelt fantasTIES (haha, wat leuk, nog nooit gemaakt zeker). Dat Max de laatste tijd te veel naar sluipschutters heeft gekeken, werd wel duidelijk en hij nam de beenveeg van Ronald Goedemondt dan ook iets te serieus en maaide de tegenstander volledig onderuit (Linkje onderaan artikel). Counter eruit gehaald, geen gele kaart, mooier kon het eigenlijk niet. De wedstrijd leek met de brilstand de rust te halen, maar door een geniale ingeving van ons Richard kwam Vijfje vlak voor rust op een 1-0 voorsprong. Snel hierna ging de zoemer af en konden we de kleedkamer opzoeken.

De tweede helft was een stuk leuker. Excelsior begint beter te voetballen en de eerste minuten van de tweede helft zijn zij ook de betere ploeg. Op het moment dat Vijfje zich begon te herpakken schoot de beste speler van Excelsior de bal stijf in het kruis, je kon de bal eigenlijk alleen maar langs horen vliegen. Vijfje is echter niet onder de indruk van de tegengoal en gaat zelf volop in de aanval en krijgt enkele goede kansen die toch wel in een doelpunt omgezet moeten worden. Dat je niet per se zelf hoeft te scoren, wordt wel duidelijk door een eigen goal van de tegenstander die Goemie op zijn naam krijgt (heeft hij in ieder geval ook een keer gescoord dit seizoen #love). Na de 2-1 volgt een gruwelijke goal van opnieuw Richard. Vanuit de rechterkant met de linker punt ‘links boom’n in’t toet’n an’ (linksboven in de kruising). Excelsior vroeg een time-out aan en ging met meespelende keeper spelen. Ze creëerden hiermee een paar kleine kansjes, maar maakte het keeper Ties niet heel moeilijk. Ties was zelfs zo weinig onder de indruk van de meespelende keeper van Excelsior en besloot het zelf maar even voor te doen door de bal in de lege goal van de tegenstander te schieten, vlak nadat Max ook al het balletje in de lege goal had geschoven. Met 5-1 op het bord blijft Excelsior het proberen met meespelende keeper, maar Vijfje hoeft niet bijzonder goed te verdedigen om het Excelsior daarmee lastig te maken. In de laatste minuut krijgt Haantje de bal aan de zijlijn, wipt de bal omhoog om vervolgens twee spelers terug naar het Twentse bos te sturen, doet een 1-2’tje met Julius en zet de einduitslag van 6-1 op het wedstrijdformulier. Na 2x 20 minuten zuivere speeltijd vindt het scorebord ’t mooi geweest en gaat de zoemer voor de laatste keer deze wedstrijd af.

De spelers geven elkaar een hand en na afloop worden de supporters in Vak-V nog even bedankt waarna de spelers op de bar mogen bij de Allround voor de commissiebekendmaking.

Na twee wedstrijden 4 punten, een gedeelde 2e plek en een ontzettend leergierig team, wie weet waar dit eindigt?

Door: Bram Olde Keizer

Volg Drs.Vijfje.1 op Instagram om volledig up to date te blijven!