Nieuws

Een terugblik op de Thuisspeelavond

Vrijdag 10 november was het zover, de eerste thuisspeelavond van het seizoen. Waar in de zaal de laatste handjes aan de decoratie werden gelegd, had zich in de Paddepoelbar al een aanzienlijke club supporters verzameld om hun promillages omhoog te werken. Onder luid gejoel en beladen met schittermagisch vuurwerk kwamen ze richting de ACLO gelopen. De vrouwelijke garde van de TaCo voorzag iedereen van cakejes en de laatste TOTO's en lootjes werden verkocht.

Al heel snel stroomde de zaal vol en steeg de spanning: kunnen V1 en VR1 de lijn van winnen op de thuisspeelavond voortzetten? Dat was voor iedereen de vraag. 20.00 uur, het was tijd om te beginnen met de eerste wedstrijd. Een interland tegen de boys uit Dragten. Onder het anthem van Dre Hazes Jr., begeleid met de dancemoves van ons hert Raymon, luid gebrul van de Ultras en een prachtige confettiregen kwam het vlaggenschip op. De spanning was van de gezichten af te lezen. We hadden er zin in. Met live commentaar (op Facebook) van Sven Jach en Pieter-Jan Snijders gingen de heren van start. Al snel viel de eerste goal...... voor Drs. Vijfje!!! Yes, we begonnen lekker, dit werd onze avond dacht iedereen. Maar ook al snel viel deze droom weer in duigen. De wedstrijd werd niet gewonnen, 2-4. Helaas, maar we hadden natuurlijk nog een kans met onze dames.

Eerst maar de loting, een paar mensen gelukkig maken met materiële bezittingen. Imke noemt de nummertjes op, maar niemand juicht..... het is niet helemaal goed te verstaan. Dat was jammer, want er waren natuurlijk prachtige prijzen. Uiteindelijk kwam dit allemaal goed en konden er veel mensen blij worden gemaakt met hun gewonnen waar. Het volgende op het programma, de wedstrijd van de dames. Weer een spectaculaire opkomst met een inmiddels al wat lossere Raymon. De wedstrijd begon niet al te goed, binnen 5 minuten al twee tegendoelpunten en een eigen doelpunt tegen.... niet best. Desondanks bleef de sfeer goed, de ultras lieten hun keeltjes galmen in de hoop meer leven in het spel van de vrouwen te blazen. Ook de pop van vorig jaar werd nog even gesignaleerd maar dit durfden ze toch niet goed aan. Dit alles hielp helaas niet genoeg en de eerste helft eindigde in een verdrietige 0-6. Tijd voor een intermezzo, even die positiviteit vasthouden. Er mocht op ons hert geschoten worden #huntingseason. Een select groepje dat deze prachtige prijs gewonnen had, verzamelde zich bij de penaltystip. Oswin had zelfs speciaal zijn voetbalschoenen uit de kast gehaald en dat had effect want hij ging er met de eer en een lustrumpakket vandoor. Een fantastische prijs als je er nog maar 5 in huis hebt. Dan door met de tweede helft. Vr1 scoort, feest, de zaal gaat helemaal los. De tegenstander had niks meer tegen ze in te brengen en zo werd de tweede helft gewoon door Drs. Vijfje gewonnen! Na de wedstrijd ging het dak eraf (thanks Douwenga).

Nadat alle confetti eerst moest worden opgeruimd, wat niet makkelijk was, werd er in de Jut een gratis fust in gegooid. En wat was het gezellig!!! De hele Jut was volgepakt en het feestje ging nog heel lang door. Brandon zag er werkelijk heerlijk uit in de prinsessenjurk, yass boo slay!!! Persoonlijk vond ik dit de beste thuisspeelavond die ik ooit heb meegemaakt en kan niet wachten tot de volgende keer! 

XOXO 

Reacties

Log in om de reacties te lezen en te plaatsen