Nieuws

Drs. Vijfje neemt afscheid van Klaas Kremer

Men zegt dat wij een voorbeeld moeten nemen aan de oudere generaties. En dus ging een afvaardiging van het bestuur een hapje eten bij Klaas Kremer, onze lieftallige keeperstrainer. En niet zomaar, nee dit was een afscheidsetentje. Na zeven jaar (met wat tussenpozen) trouwe dienst, neemt Klaas afscheid van Drs. Vijfje. Vijfje neemt afscheid van een man met een voorliefde voor stevige muziek, goede drank, een Bourgondisch leven en bovenal zaalvoetbal. En van al deze vier factoren ontvingen we een voorproefje.

Voordat we amper zaten, stond er koud bier en frisse wijn voor onze neus. Waarop Klaas vroeg: “Zullen we gaan barbecueën?” Daar zegt geen weldenkend mens nee tegen, en dus ging de barbecue aan. Aanmaakblokjes in de stenen barbecue, kolen erop een aansteken maar. Met een onkruidbrander. Juist. De kooltjes tien minuutjes verhitten met de brander van een paar honderd graden en erna de grill vol leggen met kipsaté, riblappen en gemarineerde kip. Puur Bourgondisch. Onder het genot van al dit lekkers kwamen vele anekdotes op tafel, waarvan wij er een jullie niet willen onthouden.

Tijdens een WK of EK had Klaas V1 en V2 uitgenodigd om bij hem thuis te komen eten en voetbal kijken. Dit was in Sop zijn gloriedagen. Zoals Sop betaamd kwam hij ietsje later, om welke reden dan ook. Hard gefietst vanuit Groningen naar Leek in een pittig temperatuurtje vroeg Sop of hij zich even op kon frissen in de badkamer, wat kon. Klaas was echter vergeten dat Dita, zijn vrouw, zich aan het inzepen was in bad. Sop loopt de badkamer binnen en komt tot de ontdekking dat er inderdaad, bedolven onder het sop, nog een dame in het bad ligt. Zonder blikken of blozen stelt hij zich keurig voor en doet hij waarvoor hij gekomen is, even opfrissen en verlaat hij de badkamer weer. Classic Sop.

De barbecue wordt afgesloten met een luistersessie naar stevige Ierse Folkpunkrock, gespeeld door de heren van Flogging Molly. Uiteraard hebben wij Klaas niet met lege handen laten zitten. We hebben hem een klein aandenken namens de club geschonken, waarvan hij beloofd heeft deze met trots te dragen. Klaas, ontzettend bedankt voor je inzet voor onze club en de overheerlijke barbecue!

Reacties

Log in om de reacties te lezen en te plaatsen