Nieuws

Digitaal wedstrijdformulier

De KNVB heeft besloten om vanaf komend seizoen over te stappen op het digitale wedstrijdformulier. Hierbij zal het gebruik maken van een mobiel digitaal wedstrijdformulier (mDWF). Deze zal ingevuld kunnen worden door een app op je smartphone of tablet.

De grootste veranderingen zullen de afschaffing van het papieren wedstrijdformulier en van de plastic spelerspassen zijn. De plastic spelerspassen zullen worden vervangen door een digitale spelerspas en zullen dan ook niet meer nodig zijn bij een wedstrijd. De spelerspassencontrole zal plaatsvinden via de app, waarbij het wel nog steeds noodzakelijk is dat je een pasfoto bij je spelerspas hebt. De foto van je oude plastic spelerspas zal ook als foto gebruikt worden bij de digitale spelerspas, het is dus niet noodzakelijk om een nieuwe foto naar de secretaris te sturen. Mocht je echter een nieuwe pasfoto willen op je spelerspas, tot 31 oktober is het mogelijk om je pasfoto aan te passen. Dit kan door een pasfoto te mailen naar secretaris@vijfje.nl

Aanvoerders zullen via de app van tevoren de spelers op moeten geven die meespelen. Mocht de aanvoerder niet meedoen, dan kunnen ook andere spelers het wedstrijdformulier invullen. De scheidsrechter zal via de app dus de spelersopgaaf controleren en zal na de wedstrijd via de app ook de uitslag invullen. Een belangrijke vraag voor veel teams is ongetwijfeld of er nog steeds spelers van andere Vijfje teams geleend kunnen worden. Dit zal nog steeds mogelijk zijn, door middel van een zoekfunctie kunnen andere Vijfje leden aan het wedstrijdformulier worden toegevoegd.

De app is nog niet te downloaden. In de loop van augustus zal de app beschikbaar worden, zowel voor iOS als voor Android. Verder uitleg over het gebruik van de app zal dan volgen. Mochten er vragen zijn over het mDWF, dan kunnen deze natuurlijk altijd aan het bestuur gesteld worden.

Reacties

Log in om de reacties te lezen en te plaatsen