Nieuws

Damstra Installatietechniek TOP Toernooi 2021

Damstra Installatietechniek TOP Toernooi 2021

Op 30 juni 2021 werd de 15e editie van het TOP toernooi gehouden in het Sportcentrum te Groningen. Deze editie werd mede mogelijk gemaakt is door Koninklijke Damstra Installatietechniek BV.

Dit jaar deden er tien teams mee uit zowel het noorden als het oosten van het land, waarvan negen uitkomend in Topklasse E en F, en één in de Eerste Divisie A. Na een seizoen waarin slechts twee tot vijf competitiewedstrijden gespeeld konden worden, waren de zalen van het ACLO Sportcentrum deze avond weer gevuld met teams van hoog niveau.

Na het ontvangst en de welkomspeech trapten onze eigen mannen van V1 in Poule A het toernooi af tegen V.V. Hoogeveen. Ons vlaggenschip kende moeite tegen Hoogeveen en verloor haar eerste wedstrijd. Dit werd gelukkig rechtgetrokken met drie overwinningen waardoor V1 als poulewinnaar eindigde, gevolgd door de nummer twee Futsal Dragten. Dit betekende dat V1 en Futsal Dragten de halve finale behaalden. V.V. Hoogeveen kon haar vorm niet voortzetten en eindigde als derde in de poule. Z.V.V. Drienerlo en Real Camaradas eindigden respectievelijk als vierde en vijfde in Poule A.   

In Poule B maakte Z.V.V. DOSKO de dienst uit om uiteindelijk met acht punten ongeslagen eerste te worden in de poule, gevolgd door Z.V.V. REUZ die ternauwernood met zes punten op doelsaldo de tweede plek behaalde en dus samen met Z.V.V. DOSKO de halve finales bereikten. Almelo Futsal redde het met een derde plek op ongunstig doelsaldo net niet, al werd de nummer 10 van deze ploeg wel uitgeroepen tot de beste speler van het toernooi door fraaie acties en doelpunten. Eerste divisionist Futsal Winsum en WMC/EP de Treffer kwamen in Poule B met vier punten net te kort om een plek in de halve finales te bemachtigen.

Dit alles betekende dat de eerste halve finale werd gespeeld door de heren van Drs. Vijfje en Z.V.V. REUZ. Deze wedstrijd werd dominant gewonnen door Vijfje met een 3-0 eindstand. De tweede halve finale tussen Z.V.V. DOSKO en Futsal Dragten was zenuwslopend en werd uiteindelijk pas na penalty’s beslist in het voordeel van Z.V.V. DOSKO. De finale werd dus gespeeld tussen thuisspelend Vijfje en de recente topklasse promovendus Z.V.V. DOSKO. Vijfje kwam op een 1-0 voorsprong maar gaf deze toch in de laatste minuten uit handen en zag Z.V.V. DOSKO winnen met een 1-2 overwinning. Een zeer knappe prestatie van Z.V.V. DOSKO, helemaal gezien de geringe selectie van vijf veldspelers en de 100 speelminuten! Z.V.V. DOSKO nam met de zege naast de eer het geldbedrag van €250,- en een beker mee naar huis. 

Al met al een zeer geslaagd toernooi en we zien alweer uit naar de 16e editie van het TOP toernooi mét publiek! Tot volgend jaar.

Reacties

Log in om de reacties te lezen en te plaatsen

Onze sponsoren