Nieuws

Bezwete blote basten (Wedstrijdverslag V1)

Eindelijk was het dan zo ver. Één hele zomer wachten. Sinds 28 april. 133 dagen geleden. Ja inderdaad lieve volgers, zo lang geleden was de laatste competitiewedstrijd van Drs. Vijfje 1, maar wat was het wachten het waard!

Op een oververhitte vrijdagmiddag (8 september red.) kwamen de sexy boys van V1 tezamen om een heerlijke pasta bolo naar binnen de schuiven in de GS (gezamlijke sauna) van het huis van Max. Dé nieuwe aanvoerder van dit seizoen. Eindelijk genoeg gelikt bij de trainer en inmiddels heeft hem dat dus de band opgeleverd. Maargoed, terug naar de sauna. In de blote basten veegden de talenten de farfalle met saus en feta (ja, die aanvoerdersband doet rare dingen met je) naar binnen. Eenmaal de buikjes rond gegeten en de oksels volgezweet was het tijd voor de dampende mannen om zich weer aan te kleden en naar de bus te verhuizen. De bus die deze avond richting Winsum ging rollen. Onderweg was de sfeer goed en had uiteraard DJ Olde Keizer de bluetooth als eerste uitgevonden en de toon gezet. Gardameer of Rome, pizza met tonijn, ach je kent het wel…. Een keer met de ogen geknipperd en gearriveerd in de sporthal te Winsum. Een gloednieuw gebouw was het strijdtoneel van de avond. Daar troffen we iemand (h)aan die we niet helemaal herkenden, Haantje was gehesen in een wit hemd en een chachi broek. Waar die vandaan kwam zal niemand weten…

De kleertjes werden aangetrokken en de boys maakten zich klaar voor de warming-up. Lekker warm gespeeld en scherp om te beginnen aan de wedstrijd. Na de drie afgelopen verliespartijen was het team van Barelds om Winsum eindelijk een poepie te laten ruiken.

Fluit fluit, de wedstrijd begint. Vijfje begint scherp en komt op voorsprong. Max draait geweldig weg bij een tegenstander en zet Richard voor open goal, 0-1! De droomstart gaat door want snel volgt na de openingstreffer de 0-2. Eerste Divisie-debutant Bibi weet na 5 minuten al zijn eerste goal al te maken. Dan blijft Drs. Vijfje maar doordenderen, binnen de minuut glijdt (letterlijk) vanaf buiten de stippellijn de grootste Tukker de bal binnen. Wereldgoal met een sliding, zelden vertoond. De wedstrijd ging verder en het kon natuurlijk niet altijd zo makkelijk gaan. De Brabo op goal dacht: ‘Ach, ik kan wel even een balletje door m’n stokken laten rollen….’, 1-3 dus. Vlak voor rust was de captain nog niet tevreden en zag een getoucheerde bal binnenvallen bij de eerste paal! Met 1-4 gingen de roze geharnaste mannen de kleedkamer in.

Hoe Richard de score in de eerste helft opende deed hij dat ook in de tweede helft zo. Ook in dezelfde goal helaas. Want nu stond zijn eigen keeper daar die hij passeerde… Binnen 4 minuten na rust leek Winsum erg snel terug te komen in de wedstrijd. De kansen daarop waren er zeker. Na 10 minuten stond de teller van de overtredingen op 4. Het werd tijd voor de vijfde overtreding in de tweede helft dacht Bok. Jammer dat hij dit bedacht in zijn eigen strafschopgebied. Penalty tegen. 5e overtreding. De tweede aanvoerder van Winsum ging achter de bal staan. Max riep nog naar Ties: ‘Je weet welke hoek, Ties!’. Dit verwijst naar de thuiswedstrijd tegen Winsum in de Struikhal toen hij een 10-metertrap in de rechteronderhoek schoot. Gelukkig wist Ties wel beter en ving hij de bal in de andere hoek, nog steeds 2-4 dus! Je voelt de bui misschien al hangen, maar toen was het tijd voor de 6e overtreding. Niemand anders dan Max stak zijn hand omhoog en daar kwam de bal tegenaan. 10-metertrap. Dezelfde nemer was uit op revanche. Hij loopt aan… Schiet hem in de rechterhoek… Maar wederom staat daar de (op één na) jongste telg, die met een reactie de nemer van scoren weet te houden. Ties houdt de stand voor een tweede maal op 2-4! De wedstrijd gaat door en het uit Griekenland ingevlogen  talent raakt in een duel gewond aan zijn hoofd. Met een bloedende kras wordt hij gewisseld en komt niet meer aan spelen toe. Vervolgens neemt Bibi voor de tweede keer het team op sleeptouw en maakt de 2-5! De opluchting heerst eindelijk bij het team van Barelds. Winsum doet nog een poging met een meevoetballende keeper. Hier scoort Vijfje twee keer uit. Alleen voor open goal of zonder echte keeper, dan kunnen de pupillen van het team scoren, exact, Rik Slomp. Een intikker en een inprikker (zoals hij wel vaker doet) met zijn geslachtsdeel maakte de eindstand tot 2-7.

De stemming die heerste was euforisch en de sfeer was ontzettend goed na de wedstrijd. Bert haalde weer een kratje (uit de voorraad van Ede, red.) op uit zijn auto. De BVOOD’tjes gleden er lekker in en de harde kern van Vijfje 1 ging hun gezicht nog even laten zien in All Round. Daar werd de overwinning gevierd tot in de vertrouwde late uurtjes en was de eerste vrijdagborrel er weer eentje om nooit te vergeten! ;)

Verder zien we jullie graag allemaal volgende week verschijnen op de tribune van de Struikhal. Hier staat de stadsderby tegen PKC op het programma. Gegarandeerd spektakel. Bijzijn is meemaken. Tot dan!

Door: Tiesje