Nieuws

Achterhoeks 1e divisie avontuur voor Vijfje 1

Eindelijk is het dan zo ver, waar we afgelopen seizoen met 13 verschillende spelers en 5 verschillende keepers voor hebben gestreden. De rentree van G.S.F. V. Drs. Vijfje 1 na 8 jaar in de Eerste Divisie.

Met goede moed verzamelt de selectie zich om 16:00 op het Centraal station. Volgepakt met de nog niet lustrumtenuetas, Jantje de mascotte en wat banaantjes voor in de rust, vertrekt de parel van een spelersbus richting Hummelo. Dit bruisende dorp is het tussenstation op weg naar Terborg waar de wedstrijd gespeeld gaat worden. Onderweg werd er door wat hitjes te luisteren een eerbetoon gebracht aan een Volendams zangduo dat recentelijk uit elkaar is gegaan.

In Hummelo staan 5 bakken en 3 pannen vol pastasalade klaar. Deze zijn bereid door de ouders van Rutger. Grote shoutout naar strijders Gerwin en vooral Miep. De hongerige selectie weet goed raad met de hoeveelheden waar Miep mee heeft gekookt. Nu de mannen alleen nog maar hongerig zijn naar doelpunten en de buikjes rond hebben gegeten kan na nog wat koffie met koekjes de bus verder rijden richting het strijdtoneel van deze avond.
Door wat problemen met Google Maps en het richtingsgevoel van sommige chauffeurs komen we iets wat later dan gepland aan bij de sporthal. Na een bespreking staan alle neuzen dezelfde kant op en kan de wedstrijd gaan beginnen.

Brasil ‘77 trapt af en daarmee begint het avontuur in de Eerste Divisie van V1. De eerste helft wordt er vanuit beide kanten wat afgetast en wordt er hier en daar een kansje gecreëerd. De thuisploeg moet het in de eerste helft vooral hebben van de goede lange ballen van hun keeper. Vijfje 1 wil graag voetballend richting het doel van de tegenstanders komen wat een aantal keer gelukt is in de 1e helft. In 20 minuten zuivere speeltijd weten beide ploegen niet de scoren en gaan we met de brilstand de rust in.

In de tweede helft weet Drs. Vijfje de wedstrijd meer naar zich toe te trekken, maar weet zichzelf niet te belonen. Het is namelijk de thuisploeg die op voorsprong komt. Een schot uit de tweede lijn ziet de Groningse doelman, die zijn hoofd nog wat te veel bij de scheiding van Nick en Simon had zitten, onder zich doorrollen. 1-0. Na deze tegenslag wordt het vuurtje in het veld extra aangewakkerd bij de spelers. Er is meer felheid en de gretigheid om te scoren wordt steeds maar groter. 4 minuten voor tijd vraagt trainer Barelds een time-out aan. Plannen gemaakt voor het slot van de wedstrijd. Het keepersshirt met nummer 10 wordt gepakt en staat klaar om erin te komen. Dan is het de dekselse nummer 69 die voorkomt dat er met meevoetballende keeper wordt gespeeld en neemt de 1-1 op zijn rekening. Hoe de bal erin is gegaan heeft eigenlijk niemand goed gezien. Het net bewoog en de bal lag erin. Dat is het belangrijkste nieuws. Door vermoeidheid aan beide kanten ontstonden er in de laatste 2 minuten nog grote kansen. Echter was het de Brasiliaanse doelverdediger die er met de eer vandoor ging en het bij 1 doelpunt wist te houden. 1-1. Einduitslag. Één punt gepakt in de verste uitwedstrijd dit seizoen is een prima begin. Nog maar 2,5 uur rijden naar Groningen en dan kan de 3e helft eindelijk beginnen…

Door: Ties van Gemert