Nieuws

5 studententips om jouw leven makkelijker te maken!

5 studententips om jouw leven makkelijker te maken!

‘Dit jaar wordt echt mijn jaar!’, hoor je mensen vaak moedig zeggen op 1 januari. Nu zijn we een maandje bezig en zien we de goede voornemens van mensen in elkaar storten bij bosjes. Om dit dit jaar daadwerkelijk jouw jaar te maken heeft de RedaCie voor jullie vijf fantastische uiteenlopende tips om het leven net een stukje makkelijker te maken.

Tip 1: Vijfjes regelen 

We scoren immers allemaal liever in de kroeg dan in de zaal, toch? Een goede openingszin is dan cruciaal bij het contact maken met jouw Vijfje crush. Waar de zinnen: 'Deed het pijn toen je uit de hemel viel?’ en ‘Geloof je in liefde op het eerste gezicht, of moet ik nog een keer langslopen?’, in een sporadisch geval wellicht werken, hebben wij er eentje die een veel grotere slagingskans heeft. Meermaals getest door leden van de RedaCie met louter succes. Dus volgende keer als je in Allround staat kun je elk knap Vijfje aanspreken met de vraag: ‘Hoe ging je wedstrijd?’. Gespreksstof gegarandeerd! 


Tip 2: Avocado pit uit de avocado halen

Waar plastisch chirurgen in 2020 al waarschuwden voor avocado letsel zijn er in anno 2024 nog steeds mensen (lees: de voorzitter van de RedaCie) die niet weten hoe je nou verantwoord de pit uit de avocado haalt. Daarom voor eens en voor altijd: snij de avocado in de lengte doormidden, leg je wijs- en middelvinger naast de pit, je duim aan de schil kant onder de pit en duw met je duim de pit eruit terwijl je met je wijs- en middelvinger tegendruk geeft. Kind kan de was doen! 


Tip 3: Studeren

ChatGPT, punt. 


Tip 4: Girl math

Dit is een inmiddels welbekend fenomeen en zeer geliefd door het kletsmoppie van de RedaCie. Want hoe fijn is het om in deze dure tijden de illusie te creëren dat je meer geld hebt dan daadwerkelijk het geval is. Contant geld is immers gratis, een pakketje terugsturen levert geld op en als het avondeten in de WieBetaaltWat wordt gezet heb je gratis gegeten. Aan dit rijtje voegen wij er graag één toe: ‘Als iedereen van je team één keer een pitcher haalt, ben je aan het einde van de avond katjelam terwijl je maar één drankje hebt betaald.’ Zo beleef je een mooie avond en bespaar je ook nog eens geld. Tel uit je winst!


Tip 5: Afko’s

Hoe sneller je een zin kan uitspreken, hoe meer tijd je bespaart en tijd is geld. Dus vanaf nu beschrijven we een typische vrijdagavond als: ‘Voor de wedstrijd lekker avo’s (avocado’s) uit de B (bonus) bij de ap (Albert Heijn), daarna verzamelen in de Kleka (kleedkamer) om vervolgens een PiBeCo (pitcher berenburg cola) te bestellen in Allie (AllRound).’

Reacties

Log in om de reacties te lezen en te plaatsen