Nieuws

Verslag Gideon van Ligten TOP Toernooi

Verslag Gideon van Ligten TOP Toernooi

Toast to the ones here today
Toast to the ones that we lost on the way
'Cause the drinks bring back all the memories
And the memories bring back, memories bring back you (Maroon 5)

De start van het zaalvoetbalseizoen is het Gideon van Ligtentoernooi, ter nagedachtenis aan de overleden oud-trainer van (onder meer) Vijfje. Aan de start stonden landskampioen Vijfje 1, kampioen van de hoofdklasse Vijfje 2, en eredivisieclubs Libertas, Marlene, ZVV Den Haag, Futsal Rotterdam en Exstudiantes.

Het werd een prachtige ouverture van een (gelet op alle uitslagen) ongetwijfeld weer een spannend seizoen!

In poule A plaatsten Libertas en Vijfje-1 zich voor de halve finale, maar het werd een heuse thriller. Vijfje 1 startte tegen Exstudiantes en leek in het begin van de wedstrijd veel sterker te zijn. Meike scoorde met een intikker (na een schot / pass van Peters) de 1-0, maar oud-Vijfje speelster Maureen scoorde in een snelle tegenaanval de gelijkmaker. Ondanks dat het overwicht voor Vijfje was (met goede schoten van Jet, Laura, Nina en nog eens Meike) werd dit ook de eindstand. Kennelijk smaakte dit voor Exstudiantes naar meer, want ook tegen Libertas en ZVV Den Haag werden de punten gedeeld. Tegen Libertas liep Vijfje-1 tegen een 0-2 nederlaag aan (twee keer Jessie Prijs die aan slechts een halve kans genoeg heeft). Maar omdat ZVV Den Haag weer met 1-0 van Libertas wist te winnen, kwam alles aan op de laatste wedstrijd tegen ZVV Den Haag. Het overwicht was (weer) voor Vijfje-1, maar het duurt even voor de bevrijdende eerste treffer valt, en wat voor één! Meike neemt in een soort sleepbeweging de bal mee, slalomt tussen twee verdedigers door en rondt keurig af. Als vervolgens Meike, Laura en Peters een fraaie aanval afronden met een doelpunt van Laura is dat net genoeg om op doelsaldo de halve finale te halen (drie ploegen eindigden met vier punten)!!

Poule B viel ten prooi aan Marlene, waarbij Futsal Rotterdam op de tweede plaats eindigde. Vijfje-2 weerde zich kranig, maar moest de eredivisieploegen in de ranglijst voor zich dulden. Maar niet dan nadat ze Futsal Rotterdam op 0-0 wisten te houden! Bovendien scoorde Sophie het mooiste doelpunt van het toernooi. Fleur gooide de bal heel ver uit en Sophie kopte de bal in één keer door, over de keeper heen, net onder de lat!! Futsal Rotterdam probeerde het de hele avond meerdere keren zo te doen, maar Vijfje-2 deed het gewoon.

In de halve finale kwam Vijfje-1 verdiend op voorsprong tegen Marlene. Vesna passeerde haar man en gaf mooi voor op de tweede paal, waar Meike op haar post stond (en zo hielden zij #Meikestaatweltweedepaal in ere…). Hoewel Vijfje 1 de wedstrijd eigenlijk domineerde, wurmde één aanvalster zich op de achterlijn voorbij haar man en gaf goed voor: 1-1, … penalties en Marlene nam deze beter. De andere halve finale eindigde in een enigszins omstreden overwinning voor Libertas. Lang leek het ook daar op een gelijkspel uit te draaien, totdat een schot op de arm van een Rotterdamse verdediger stuitte. Was dit hands? Werd de arm niet tegen het lijf gehouden? Kon de verdediger hier iets aan doen? Het wachten is op een VAR voor de zaal.

Na een minuut stilte voor Gideon werd het een spannende finale tussen Marlene en Libertas. Marlene had het betere van het spel, maar wederom dankzij Jessie kwam Libertas op voorsprong. Marlene bleef het proberen, was in de slotminuut nog heel dicht bij de gelijkmaker (HOE werkte die keeper die bal nog over de lat???), maar het eindsignaal was onverbiddelijk.

Door Bart Arentz

Reacties

Log in om de reacties te lezen en te plaatsen