Vijfje 8

Vijfje 8 - Seizoen 2010-2011

Erwin Boer (2009) Keeper
Aart Hatzmann (2009) Aanvoerder
Hans Hoekman (2009) -
Marten Lammers (2009) -
Harm Sietze Leerink (2009) -
Robert-Jan Moes (2009) -
Jurjen Smeenk (2009) -
Roelof Waalkens (2010) -
Julius Westendorp (2009) -
Thom Wortelboer (2009) -

Wederom ein Gute mittag,

Wij, heren van Vijfje 8, zijn inmiddels een jaartje onderweg. Het eerste jaar begon vol goede moed, met zelfs kampioensverwachtingen. Na enkele wedstrijden werden die ambities snel de kop ingedrukt. De teller stond na tien wedstrijden nog op 0 punten. Echter, dit ging niet ten koste van de sfeer. Na elke nederlaag werd er gewoon lekker nagedronken in jut. In plaats van een overwinnings pitcher, hadden wij de E.D. pitcher, die vaak door ons zelf werd uitgedeeld.

De tweede helft van het seizoen waren we eindelijk op elkaar ingespeeld en begon het te lopen. Punt na punt werd binnengehaald. Op de ranglijst kregen we weer wat ploegen in het vizier. Dit resulteerde in een super spannende slotfase van de competitie. Uiteindelijk werd handhaving in de 2e klasse bereikt. Dit werd uitbundig gevierd tijdens een teamweekend in het nostalgische Scheveningen.

Nu over tot de orde van de dag, het nieuwe seizoen. Het sterren ensemble van V8 is in tact gebleven en er is zelf één nieuwe aankoop gedaan. Roelove Waalkens is aangetrokken om de gelederen te komen versterken. Hij is aangetrokken omdat we dit seizoen met enkele lange stage periodes te maken krijgen. En natuurlijk omdat hij toch zo echt een fijne vent is. Om een compleet beeld van de selectie te geven, zullen we alle spelers even bij langs gaan.

Erwin Boer:

Keeper van beroep.

Voer hier uw tekst in

Marten Lammers:

Verdediger van beroep. Dit is een hele mooie jongen, die de chicks met hordes om zen vinger heen bindt. Dit bleek wel tijdens het weekend in Schevingen, waar hij met de knapste chick van Scheveningen aan de haal ging. Of toch niet ;) (snapje, ze was niet lekker) Ook is hij een lastige eter, bleek tijdens onze etentjes voor de wedstrijden. Lammie lust alles, behalve, vis, spek, ham, champions, pasta, etc. etc… Vorig seizoen haalde hij een goed gemiddelde met 9 doelpunten, helaas waren 2 daarvan in het eigen doel. Er gingen tranfer geruchten over een overstap naar REUZ. Gelukkig ging dat niet door, want we kunnen deze bikkel harde mandekker zeker niet missen!

Julius Westendorp:

Inkoper van beroep. Deze Fries was aan het begin van vorig seizoen de grote onbekende in ons team. Maar inmiddels is hij niet meer weg te denken. Al snel bleek dat deze jongen veel talenten had. O.a. low low low naar de grond gaan, knietjes incasseren, vrouwtjes inpalmen en afpalmen en sfeer maken in kleedkamer en kroeg. Waar Julius in het begin van het seizoen nog wel eens versteld stond over het buitensporige gedrag van onze spelers, neemt hij nu het voortouw. Tijdens zijn verjaardag brak hij letterlijk de tent af in eigenhuis. Schade 200 eurie. Eind vorig seizoen waren we even bang dat het einde carriere was voor onze Juul. Echter lijkt zijn knie voorlopig hersteld en kan hij weer van waarde zijn voor V8.

Thom Wortelboer:

Antilliaan van beroep. Deze belhamel uit Norg zit reeds met zijn dikke luie bakkes op Bonaire. We zullen hem het eerste half jaar moeten missen i.v.m. stage. De stage zal neer komen op rum drinken en delegeren. We zullen hem zeker gaan missen, want feestjes met wortel zijn altijd raak. Zo raakte hij op onze Sinterklaas avond opgesloten in de WC. Eerst dacht iedereen aan weer zo’n flauwe grap van wortel. Echter na 30 min. bleek hij toch echt vast te zitten. Erwin trachte hem nog via het verwijden van de scharnieren zijn vrijheid terug te geven, maar hij faalde. Uiteindelijk bleek de enige uitweg dwars door de deur heen te beuken. Kosten 100 eurie. Ook zijn uitzwaai feest was weer een knallertje. Hij lag direct aan de ketting en werd de hele kamer mee gezeuld door de aanwezige stripster. Ook kwijlde hij als een hond toen hij haar poesje mocht zien. En moest hij huilen toen hij van ons afscheid nam. We zien hem weer na de winterstop. 

Jurjen Smeenk

Wijnspecialist van beroep. Smeenk is onze opa van het team, in zijn gedrag helaas niet altijd terug te zien. Smeenk loopt keurig nominaal in zijn scores op het veld, één goal voor en één E.D.tje. In de liefde loopt Smeenk echter niet nominaal, onlangs nog een 2-4 verliespartij in eigen huis met Fleur. De grootste nederlaag kreeg hij voor zijn kiezen met Hilda, er gingen wat geruchten dat die vieze Wortel er mee te maken had, maar dat is nooit bewezen. Helaas ging het over tussen Smeenk en zijn jeugdliefde, wat toch als een schok aankwam in de V8 selectie. Als opa zijnde zou je verwachten dat Smeenk niet snel op de kast zal zitten. Smeenk zit er echter vaker op dan af. Ik citeer: ‘Waarom moeten jullie altijd mij hebben’, ‘Vroeger was ik nooit de lul’ ‘Echt???’. Smeenk is echter inmiddels niet te missen in V8, en staat als een ware ‘Andre Ooijer tegen Brazilie’ zijn mannetje, verder kunnen wij zijn gezelligheid en kookkunsten absoluut niet missen!

Roelof Waalkens

Groentje van beroep. Onze nieuweling, de Benjamin van de groep komt ons dit jaar versterken althans dat dachten wij. Echter een chronische knieblessure gooit voorlopig roet in het eten en moeten wij nog voor onbekende tijd wachten op Paalkens zijn kunsten. Zijn knieblessure belemmert zijn danskunsten echter niet, iedere week twist Waalkens er vanuit de schouders er lekker op los en toont hij zijn unieke moves. Voor de rest, sjah zullen we dit seizoen wel zien wat deze benji in huis heeft. Naja, Zolang die maar kan Geniet’n.

Robert Jan Moes

Aanvoerder van beroep. Moes heeft zich dit afgelopen Vijfje jaar ontpopt tot topscoorder en leider van de mannen van V8. Dit jaar bleek al snel dat veel niet veel te gek gaat voor onze Moes. Bij de V8 Sinterklaas avond werden letterlijk zijn huis en kamer gesloopt, maar dit maakte allemaal niks uit. Sterker nog, Moes gooide er een schepje boven op door lachend een paar glazen kapot te knijpen om vervolgens met bebloede handen de stad in te duiken. Verder valt Moes nog wel eens op als hij te diep in het glaasje heeft gekeken. Dan is het of de armpjes in de lucht en dansen maar, of hij gaat op oorlogspad en begint ruzie met Dana te maken. Maar goed, hopen dat Moes dit jaar de mannen weer op sleeptouw neemt en dat V8 een succesvol seizoen tegemoet gaat onder aanvoering van Moes!

Aart Hatzmann

Studènt van beroep. Begin vorig seizoen was Hatzi nog geblesseerd aan zen knie, wat misschien terug te vinden is in onze resultaten. Want toen hij weer fit was begon ook de opmars van V8 richting lijfsbehoud. Een echte diehard die Hatzmann, op elke avond dat we met het team de stad onveilig maakten was Hatzmann altijd de laatste die het strijdtoneel verliet. Maar als hij dan eenmaal thuis is, gaat het lichtje ook snel uit. Als Hatzmann weer is met een vrouwtje bij hem thuis na het stappen had afgesproken, kwam het vaak voor dat Aart al in slaap was gevallen voordat het de dame in kwestie bij hem was. Deurtje bellen en telefoon bellen helpt dan niet meer, want hij is niet wakker te krijgen. Dames, zorg dus dat je er op tijd bij bent bij deze casanova. Gelukkig is Hatzi dit seizoen fit aan het seizoen begonnen en kunnen we dus direct punten gaan pakken.

Harm Leerink

Technicus van beroep. Harm is onze meest technische speler en draagt dan ook niet voor niets nummer 10. Leerink heeft soms de meest geniale acties en zet 3 man op het verkeerde been maar wil dan nog wel eens te lichtzinnig over de keeper denken. Verder valt Leerink op door wat baldadig gedrag, zo heeft hij een flex in huis waardoor veel fietsen niet veilig zijn in zijn buurt. Daarnaast houdt Leerink wel van een spelletje zo is zijn bekendste spel genaamd ‘Pik of Kont’. Voor meer info vraag Harm zelf maar even. We waren even bang dat Leerink ook zou vertrekken bij Drs. Vijfje nadat hij had aangekondigd te stoppen bij the Knickerbockers, maar gelukkig blijft hij de lichtblauwe Vijfje kleuren trouw!

Hans Hoekman

Beuker van beroep. Hansje Hoekman geeft nooit op. Als je hem in het veld voorbij bent, kom je hem gegarandeert nog 3x tegen. Sleuren en buffelen is de stijl van Hansje H. Helaas is dit niet met alles het geval. Qua alcohol gebruik is hij misschien de meest voorzichtigeste van ons team. Dit is ook niet voor niets, want als Hans los gaat, dan gaat ook hij echt los. Total los. Zo zouden we hem wel wat vaker willen zien, als beest. Echt een trainingbeest, zo zien we hem dan wel weer vaak. Hoekman houdt er wel van en slaat er zelden 1tje over. Op de trainingen moet hij vooral op afwerken oefenen. Als spits stond hij vorig seizoen in de winterstop nog op 0 goals. Geen lekker gemiddelde. De tweede seizoenshelft kwam Hoekman gelukkig op stoom en prikte hij er nog 5 in. Hopelijk komt Hoekman dit seizoen wat sneller op stoom en kan hij ons van de broodnodige goals voorzien.

Mocht je ons na dit verhaal beter leren kennen, onze nr’s staan in de almanak. TIP: Marten Lammers is nog vrijgezel.

We hopen op een mooi seizoen, tot snel in de jut en jul.

Auteurs: Moes en Hatz

Onze sponsoren