Vijfje 1

Vijfje 1 - Seizoen 2010-2011

Rutger-Jan Buijs (2007) Keeper
Daniel Hoffer (2003) Aanvoerder
Amir Zarza (2008) -
Bas Heun (2008) 4.
Moufid Cheikh (2015) 5.
Paul Heun (2008) 6.
Emre Sönmez (2016) 7.
Johan Verburg (2003) 8.
Carlos Paays (2010) 11.
vijfje1_01.jpg

V1: Emre en zijn mannen

De voorbereiding loopt ten einde, de eerste competitiewedstrijd is zojuist geweest en V1 begint vorm te krijgen. Het zal sommige mensen niet ontgaan zijn dat er enkele nieuwe gezichten in het shirt van V1 lopen. Ook de vorig jaar in V1 spelende mensen is dit niet ontgaan. Gesteld kan worden dat deze spelers op geen enkel front een verzwakking zijn.

Nieuwste aanwinst van buitenaf gaat door het leven onder de naam Carlos Paays. Afkomstig van leekster Eagles 2 heeft hij eindelijk het mooie studentenleven omarmd en gooit zich daar dan ook genadeloos in. Er is ? ding waar je niet om heen kan: hij is klein. Niet een beetje klein, maar klein in de categorie van Maradona. Wij kunnen alleen maar hopen dat Drs. Vijfje voor Carlos is wat Napoli voor Maradona was. Maar Carlos heeft nog meer gemeen met de pluizenbol uit Argentini?Ook Carlos houdt wel van een feestje. Net binnen Vijfje, maar nu al een graag geziene gast in de Jut. Vond het wel toepasselijk om het langst in de Jut te blijven bij het openingsfeest en de Jut maar meteen af te sluiten. Als benjamin van dit team is hij jong van geest en bevlogen, zowel in het veld als in de kroeg. Vol goede moed en zonder oog voor gevaar is geen situatie te hoog gegrepen voor hem. Want wie gaat er zonder ooit van pikken gehoord te hebben, meedoen met doorgewinterde spelers als Kluut, Johan en Paus? Er zijn er niet veel die het dan nog voor elkaar krijgen om twee maal op rij niet te winnen!

Ook aangetrokken van buiten is Hilbrand Klijnstra. Moet helaas nog zijn opwachting maken voor Vijfje. Door een ongelukkige samenloop van omstandigheden is hij nog niet in staat om aan te sluiten bij de selectie, maar van horen zeggen kunnen wij niks dan spektakel van deze jongen verwachten.

Volgende op de lijst van nieuwkomers is Bas Heun. De ene Bas wordt ingeruild voor de andere. Gaat deze nieuwkomer doen wat oude, bolle Bas vorig jaar niet deed: omschakelen. Vorig jaar nog genomineerd voor draver van het jaar en nu zomaar aansluitend bij V1. Omschakelen moet dus wel goed komen. Is omschakelen echt de enige vereiste om voor V1 gevraagd te worden?. Nee, tuurlijk niet. Bas had nog een tweede ‘truckje’. In V2 stond hij namelijk bekend om zijn ik-pis-hem-bij-de-tweede-paal-wel-in goals. Kan hij meer aan zijn spel toevoegen dan alleen maar die doelpunten en gedraaf? Is Sees in staat om hem iets bij te brengen…? We kunnen alleen maar hopen en afwachten.  

Blijven natuurlijk over de ouwe rotten van V1, de veteranen. Tsja, wat moet je nog over deze mannen zeggen wat niet allang gezegd is…. Eerst maar eens de keepert, Rutger-jan Buijs. In een notendop: Iedereen kent hem als Paus, waarom? Geen idee. Hij is ouder dan het gemiddelde lid van vijfje, houdt van een drankje en zit in de jut voornamelijk te pikken. Dit totdat hij van zijn kruk af komt om mensen lastig te vallen. Met een paar drankjes op kan Paus namelijk even aardig als irritant zijn, spreek hem dus op de late uurtjes maar eens aan en kom erachter welke van de twee hij die avond is. Maar, moet gezegd worden, als sluitpost van V1 doet hij het niet onaardig, alleen die ballen die doorgekopt worden blijven een verrassing. Ondanks dat hij lesgeeft op een middelbare school en een van de veteranen is, is hij niet je stereotype rolmodel. Hij past zich liever aan aan het niveau van zijn leerlingen, dan dat hij de rol van leraar op zich neemt. Dit niveau neemt hij dan ook graag mee de zaal in en laat het aan andere over om alles in goede banen te leiden. De aangewezen man hiervoor is uiteraard de baas van V1. Nee, nee, nee. Niet Sees. Kluut!

Wie? Kluut! De aanvoerdert. Door zijn ouders Daniel Hoffer gedoopt maar verbeterd naar Kluut. Vorig jaar was hij nieuw met de aanvoerdersband, dit jaar……voorzitter van de drs.Vijfje! Deze man is uiterst ambitieus en neemt zijn verantwoordelijkheid voor de vereniging, hopen we dan maar, zeer serieus. In de kroeg doet hij wat oudjes doen; zitten en pikken met een biertje om hem wakker te houden. Is ook wel te begrijpen als je kijkt hoe druk deze jongen het heeft. Dus mocht je deze lange man tegen komen: Pas op voor zijn ambities (geldt voornamelijk voor de dames) en houdt hem wakker (geldt ook voornamelijk voor de dames). Wat balanceert een slome aanvoerdert uit…precies, een bezige Marokkaan. Het is mij een eer om aan u voor te stellen: Moufid Cheikh, maar aangezien dat een beetje lang is, noemen we hem Mo. Eigenlijk noemen we hem altijd al zo. Deze BaCo-drinkende heer weet iedereen goed wakker te houden. Met zijn vlijmscherpe opmerkingen, botte verschijning en allochtonen moppen is hij niet op zijn bekkie gevallen. Een tip voor iedereen die het genoegen heeft zich in een gesprek te bevinden met hem; ‘anything you say can and will be used against you’. Een zin die hij ook vaak genoeg te horen heeft gekregen maar niet omdat hij iets fout heeft gedaan, maar omdat hij gepakt wordt. Maar er is een exotisch typ in V1 te vinden en wel in de persoon van Amir Zarza. Dit exemplaar laat zich in tegenstelling tot de Mo een stuk moeilijker vinden, aangezien hij zich zelden in de Jut laat zien. Een plek waar je hem sneller tegenkomt is in de zaal en dan waarschijnlijk vastgeplakt aan de linkerkant van de lijn met een bal aan zijn voet. Maar denk nou niet dat je hem hier ook kan vangen. Deze man laat zich uiterst moeilijk pakken en verslindt zijn tegenstanders met huid en haar. U bent dus gewaarschuwd. Voordat je de bal van zijn voet probeert te stelen, zul je met een derdegraads vernedering naar huis wordt gestuurd, maar niet voordat je een panna hebt mogen ontvangen.

Zullen we hem dit jaar ook betrappen op een aanval in de combinatie. Of nog verrassender: zullen we hem nog eens in de Jut mogen bewonderen. Hierbij stel ik een poll voor op de site!

Een speler die we ook zeker niet moeten vergeten is Johan Verburg, a.k.a. Shenkie. Twijfelde aan het einde van het seizoen nog of hij het aankon om nog een jaar V1 te spelen. Misschien was een club als Extudiantes meer zijn ding geweest. Ook voor Johan staat de vernietigende klok des tijds niet stil. Heeft op moment van schrijven aangegeven dat hij zich toch steeds ouder gaat voelen. Mogelijk dat het naderende einde van zijn studie hier wat mee te maken heeft. Ondanks dat de ochtenden hem steeds zwaarder worden, knalt hij nog altijd lekker door in Huize Maas. Kan deze jongen zich opladen om ook dit seizoen te schitteren?

Een speler die dezelfde kant op gaat en eigenlijk allang zijn beste tijd heeft gehad is natuurlijk Paul Heun. Vorig jaar debuterend in V1 en dit jaar de man die zich zal moeten profileren als een veteraan, maar kan hij dit, want als we eerlijk zijn ontbreekt het deze man aan in het oog springende kwaliteiten. Gegeven, hij kan een beetje draven, zijn techniek is niet heel slecht en scoort wel eens maar is dat genoeg voor V1? Want laten we niet vergeten: het is en blijft een domme veldvoetballer, en laten we eerlijk zijn, die horen niet in de zaal! Dus of deze jongen zich ooit nog gaat aanpassen aan de zaal dat zal komend jaar moeten blijken.

Dan hebben we nog over ? speler: code 99. We zouden hem bijna vergeten. S9 Is zelf al jaren overtuigd van zijn kwaliteiten, en dit jaar lijkt ook Sees overtuigd. Vorig jaar de nodige kilo’s kwijtgeraakt en lijkt zich dit jaar vrijer te bewegen in het veld. Onze attaturk maakt een erg gedreven indruk en zal er ook alles aan doen om Sees te behagen. Zelfs al moet hij hiervoor een keer koken voor het team of ( zou het echt!?!) ? keer naar de Jut komen voor een drankje na de wedstrijd. Al lijkt wat het koken betreft de kans groter dat zijn moeder het koken voor ons gaat doen Dit mag de pret echter niet drukken. Wolla-Wolla heeft zichzelf nu al gebombardeerd tot topscoorder van het vlaggenschip, maar moet eerst de ballen bij de tweede paal maar eens gaan inschieten wil hij hier ook echt een gooi naar doen.

Aan Sees en Klaas de schone taak om dit bij elkaar geraapte zooitje wekelijks naar de overwinning te schreeuwen. Al hebben ze zich voorgenomen om dat dit jaar minder te gaan doen. Iets wat alle supporters jammer zullen gaan vinden. Maar wees gerust, want het is nog maar de vraag of dit gaat lukken. Ongetwijfeld zal Sees nog even chaotisch zijn als de voorgaande jaren, en nee hij is er ook niet duidelijker op geworden. Als Sees even de weg kwijt is moet hij dit stuk er maar bij pakken en even kijken wat voor spelers hij ook al weer in de kuip heeft.

Onze sponsoren