Vijfje 5

Vijfje 5 - Seizoen 2003-2004

Sander Bijwaard (2003) -
Hans Haselhorst (2003) Aanvoerder
Rik Hermanides (2003) -
Mark Imandt (2003) -
Bas Kroon (2003) -
Rik Smit (2003) -
Arjan Soer (2003) -
Krijn de Vries (2003) Keeper
Christian de Wilde (2003) Aanvoerder

Seizoenverslag Vijfje Vijf

Dan wordt het nu toch eindelijk eens tijd dat er iemand van Vijfje 5 eens een pen laat spreken in plaats van de mond. Vijfje 5 zit vol met persoonlijkheden, wat het een team maakt die soms anders oogst dan de normale vorm van zaken. Zo hadden wij in het begin van het seizoen een afwachtende houding en dolenthousiast om nu eindelijk in competitieverband een balletje in de zaal de trappen. En het begon allemaal zo voorvarend en heel erg goed. De eerste wedstrijden werden minimaal met 8 doelpunten verschil gewonnen en een aantal keren werd zelfs door de defensie de nul gehouden. Ik herinner me nog een wedstrijd van ons tegen DNB/Floor-Line uit Assen, waarbij we letterlijk 50 minuten lang balbezit hadden en de wedstrijd zonder enige inspanning met een 8-0 winst mee naar Groningen nemen. Ik herinner me nog een wedstrijd waarbij er voor elkaar gevochten werd en met 13-2 van Groningen 1 werd gewonnen. Verder is memorabel de eerste overwinning op Xing Futsal op 14 januari dit jaar, onze fantasie-concurrent, na een verschrikkelijk goede eerste helft stond het scorebord op 4-0, voor de blauwhemden uiteraard. Xing had in de 10 voorgaande wedstrijden nog niet ? keer achtergestaan. Ze kwamen echter goed terug, omdat wij ons lieten terugzakken tot 4-3, in plaats dat wij ze zouden uitcounteren, hielden we het extreem spannend en trokken we uiteindelijk aan het langste eind.

Na de wedstrijd tegen Xing Futsal was er een lange pauze ingelast door de KNVB, waardoor we ongeveer anderhalve maand niet aan de bak konden. Heel erg vervelend natuurlijk en het spelen van oefenpotjes en trainen is ook niet alles. Uiteindelijk mochten we weer aantreden in februari tegen Groningen 1 (eerste wedstrijd 13-2). Vanaf deze wedstrijd begon het verval, 6-6 gelijk. Een tegendoelpunt in de laatste minuut, dat vreet aan iedereen en we waren erg teleurgesteld. Hoe vreemd het ook is om het uit te leggen, en ik kan het nog steeds niet goed uit leggen, maar vanaf die wedstrijd is het niet meer beter gegaan met Vijfje 5. Hoe in de eerste wedstrijden alles werd gewonnen op pure bluf en vertrouwen van ^?ij zijn de beste^?waren na deze wedstrijden alleen maar moeilijker en zwaarder. En natuurlijk stelt de tegenstander zich anders op, alleen al omdat we arrogante studenten zijn en omdat we in de bovenste regionen meespelen. Weer was er een maand tussen voordat het Koningenteam moest aantreden. Dit keer was de KNVB zo leuk om drie wedstrijden in ? week tijd in te plannen. Er werd aangetreden tegen LTC (uit), Gieten (uit) en weer LTC (thuis). Er werd uit bij LTC met wat moeite gewonnen met 5-3, Sop was daarbij en werd zelfs herkend op de tribune van de Assenaren. Tegen Gieten uit kropen we door het oog van de naald en wonnen we in de laatste minuut door een goal van Smikkie met 5-4. Echter het vertoonde spel was niet om naar huis te schrijven en het lijkt of bijna iedereen lood in zijn benen heeft en er steeds minder voor elkaar gewerkt wordt. De thuiswedstrijd tegen LTC werd gelijkgespeeld met 3-3 door een dwaling van de scheidsrechter die in de laatste seconden een vrije trap geeft, die volgens de regels absoluut niet correct was. Het geluk was niet aan onze zijde en de bal vloog er verdomme ook nog in. Ik kan me er nog over opwinden, Smitze wilde bijna de scheidsrechter verbouweren en zijn schoenen moesten het ook lijden. LTC droop lachend af.

Het mooie van dit verhaal is dat er altijd hoop gebleven is op het kampioenschap en dat we dit ook waar moesten maken in verband met ons geblaat het hele seizoen. Echter het was ook nog niet voorbij, immers we hadden nu drie keer gelijk gespeeld en nog niet verloren en 1x van Xing Futsal gewonnen. Dat betekende dat we 6 verliespunten hadden en onze directe concurrent Xing Futsal 3 verliespunten (verlies tegen ons). Een optelsommetje geeft dan aan dat we gewoon de uitwedstrijd van Xing moeten winnen en we zijn weer koploper. Voor deze wedstrijd moest natuurlijk wel van REUZ gewonnen worden, echter ook deze wedstrijd werden punten laten liggen en werd het wederom 3-3. Ongelooflijk dat er in die wedstrijd zo weinig gescoord is, omdat REUZ bijvoorbeeld een doelsaldo heeft van 143-120. En dan spelen wij 3-3 tegen deze gasten, dat is toch verschrikkelijk. Desalniettemin met alle hoop reizen we af naar Norg om de topper tegen Xing Futsal te spelen. Wederom wordt er net als in de eerste overwinning scherp en agressief begonnen, wat al snel in een doelpunt resulteert van onze legendarisch Zuid-Afrikan Beithawaard. Na een achterstand van 2-1 en 3-2 komen we uiteindelijk met 4-3 voor en houden dit zowaar vast en brengen de koploper de tweede nederlaag toe. Het gat tussen ons en Xing Futsal bedraagt om dit moment dan nog 2 punten. Genoeg punten om nog hoop te houden, tot een week later wanneer we tegen Gieten spelen. Er wordt in Gieten een totaal andere wedstrijd gespeeld dan tegen Xing, waarom kunnen we dan niet zo futsallen ? Echter met nog een minuut te spelen hebben we een 4-1 achterstand omgebogen tot een 5-4 voorsprong. Binnen 1 minuut verspelen we ook net zo goed de 5-4 voorsprong en verliezen de wedstrijd met 6-5. Een aantal dure fouten van persoonlijke aard nekken ons in deze wedstrijd. Het verschil in punten is daarom opgelopen in 5 punten en de droom is verder weg dan ooit.

Dan komen we nu bij de wedstrijd aan waar ik eigenlijk over wilde schrijven in dit stuk. Deze wedstrijd werd gisteravond 5 april gespeeld in Vries tegen REUZ. Wij zouden de reuzen wel even gaan slachten. Niets is minder waar en we beginnen slecht zonder scherpte en echte bezieling. Voetballend staat er een goed team, echter de teambezieling die er in de kroeg wel is, ontbreekt in het veld. Er weinig voor elkaar gedaan en de vorm is compleet zoek. Hoogtepuntje is het debuut van Menno Burkunk bij Drs. Vijfje. Hij had zich een leuker debuut voorgesteld, er werd namelijk troosteloos verloren met 6-12. Ja, 6-12, je leest het goed. Een afstraffing van formaat en onze monden zijn dichtgespijkerd en hoofden gebogen. Dit doet pijn en zal het hele seizoen nadreunen tot het begin van het volgende seizoen. Het geblaat en geschreeuw is voorbij en een jaartje futsal is qua ambitie dit jaar ten einde.

Dat neemt niet weg natuurlijk dat we er volgend jaar weer bij zijn, wederom een grote mond. Wederom anderen op de staart willen trappen en praatjes en weddenschappen in de vereniging willen brengen.

Echter, nu is er tijd voor bezinning, TOPPERS van Vijfje 5 bedankt. Xing gefeliciteerd.

Stukje Almanak

Allereerst wil ondergetekende even kwijt dat ondergetekende heel erg blij is voor deze mooie club uit te komen. Dat we trots mogen zijn wat we gerealiseerd hebben en dat we naam hebben gemaakt in positieve zin in futsalwereld en ook buiten futsalwereld (lees: in de kroeg).

Natuurlijk is dit bewaarnummer de ideale manier om je uiten tegenover je clubgenoten. Het krantje wordt bij iedereen op de mat gegooid en tevens staat het zwart op wit. Bij deze grijp ik deze mogelijkheid daarom ook extra hard aan om mijn overvolle hart te luchten, pfff (dat lucht al op).

Ik wil het hebben over het fanatisme tussen Vijfje teams onderling, prachtig. Wat is er leuker om vrienden van je uit te dagen voor een potje futsal. Je vrienden dan op je bek zien gaan (na jah, ik ging ervoor letterlijk, fiets, #$%cent) en ze gerust stellen met de zinsnede: “Volgende keer beter”. Wat is er erger dan de conclusie “volgende keer beter”. Het is ongelooflijk maar let maar eens op hoe vaak het gezegd wordt. Het is een uiting van onmacht en het heeft voor mij persoonlijk geen geruststellende of motiverende werking. Soms werkt het 1000x beter om zelfkritisch te zijn, en kwaad te zijn op jezelf en van je fouten te leren en heel fanatiek te zijn om die fouten te verbeteren. Om een team niet naar beneden te halen (als het tenminste nog lager kan) wil ik graag (sorry Vinnie) Vijfje 4 als voorbeeld nemen, ah laat me toch. Dit veelbelovende team heeft enige trekjes van het boven beschrevene. De ultieme redding van dit team was dus ook een oefenmatch tegen de ervaren, technisch hoogbegaafde, flegmatieke maar ook robuuste jongens van Vijfje 5. In een potje futsal van nog geen uur, ging er een nieuwe wereld open voor de aardige jongens van 4. “Bal achter standbeen langs scoren” hadden ze bijvoorbeeld nog nooit van gehoord. Nou, topspits Bas Koning heeft ze het even geleerd. In een ruit of een vierkant spelen kende Vincent alleen vanuit de boekjes, maar had het nog nooit ten uitvoer gezien. Hij stond dan ook veelal te kijken naar dit prachtige spelletje. Het was dan ook een heerlijke middag voor de Vijfje 5 futsallers. Er werd volop gecombineerd en de doelpunten vielen gemakkelijk in het netje. Het was een leuke pot, en na afloop werd er sportief gereageerd op de nederlaag, alleen kwam natuurlijk zoals altijd na verloren wedstrijd, de ‘maar’- en ‘als’verhalen op tafel. E?ding is duidelijk dat het zeker voor herhaling vatbaar is en dat Vijfje 5 dan voorbereidt moet zijn, op een meer nadenkend Vijfje 4. Immers Vijfje 4 doen het net als Vijfje 5 goed in de 3e klasse. Wat zou het mooi zijn dat beide teams kunnen promoveren naar een hoger niveau.

Dan hebben we nog directe concurrent Vijfje 7. Dit Vijfje-team onder leiding van captain Jan Klomparends is nog zoekende naar zichzelf. Dit bleek ook afgelopen woensdag (5 nov) in de Vinkhuizen Sporthal. Er werd goed begonnen, alleen de fout werd gemaakt dat het niet verder uitgebouwd werd. Zo bleef het tot 2 minuten voor het eind 1-0 voor Vijfje 7 en zagen ze in twee minuten de 3 punten weggekaapt worden en worden meegenomen door de Assenaren van DNB. Op de mooie dag 19 november zullen Vijfje 5 en Vijfje 7 elkaar dan officieel gaan bestrijden met de spreekwoordelijke hakbijl. Dit moet een prachtige partij worden op het scherpst van de snede en uitten in een fantastische pot futsal. Hierbij nodig ik jullie dan ook van harte uit om deze top-derby te bezoeken. De match wordt gespeeld om 14.00 uur op het sportcentrum (ACLO). Uiteraard vragen wederom geen vergoeding.

Namens Vijfje 5 wens ik hierbij alle leden heel veel futsalplezier dit seizoen en hou de naam van Vijfje hoog en zing daarom overal waar je bent: VIJFJE VIJFJE VIJFJE VIJFJE VIJFJE VIJFJE VIJFJE VIJFJE VIJFJE VIJFJE VIJFJE VIJFJE VIJFJE VIJFJE VIJF !!!!!!

Balou

Onze sponsoren