Vijfje 2

Vijfje 2 - Seizoen 2003-2004

Yannick Abrahams (2003) -
Jonnes Bouma (2003) Aanvoerder
Lennart Hofstra (2003) -
Ruud Horlings (2003) -
Mark Huisman (2003) -
Jesper Knoop (2003) -
Eduard van der Zwaag (2003) -

Drs. Vijfje 2: Vijfje 2 gaat voor periode 2

Op het moment van schrijven is Drs. Vijfje 2 bezig met het zoeken naar de juiste vorm voor de 2e periode. De eerste vier wedstrijden werden allemaal vrij onnodig verloren van ondermeer de drie teams die momenteel de eerste drie plaatsen in de competitie in nemen. Pas in onze zesde wedstrijd pakten we ons eerste punt en daarna zijn we echt begonnen met futsallen: een 10-0 overwinning.

De NUL inderdaad. Geen tegendoelpunten. Het schijnt dat Roelof (keeper Vijfje 1) hiervan elke nacht badend in het zweet wakker wordt. En niet omdat hij dan een natte droom heeft, of hij zijn alcohol er uit pist, maar omdat jij er nachtmerries van heeft. Nog nimmer heeft hij met Vijfje 1 het gepresteerd deze prestatie te verrichten. Wij wel. Jonnes wel. Jonnes is namelijk onze keeper. Ondanks dat wij met Vijfje 2 stijf onderaan stonden was Jonnes de minst gepasseerde keeper van de hele 2e klasse K. Verder is Jonnes samen met Sop aanvoerder en heeft hij in het oprichtingsbestuur gezeten. Een pikant detail over Jonnes is dat hij naast/boven een (oude?) hoerenclub woont in een enorme kamer voor een prikje. Tot op de dag van vandaag weten we niet hoe hij dit voor elkaar heeft gespeeld.

Onze verdediging bestaat uit Lennart, Mark, Eduard en Sop. Deze heren zijn logischerwijs de minst gepasseerde verdediging van onze klasse. Lennart is onze Pabo-boy en beschikt bij uitwedstrijden over een auto. Dit is niet de reden dat hij in Vijfje 2 speelt, hij kan ook goed futsallen. Daarnaast heeft Lennart sinds kort de weg naar Der Witz ook gevonden.

Mark is onze melkdrinker van het geheel. Naast melk drinken zit Mark ook nog in de NSK-commissie en speelt hij bij het sterrenteam in de interne competitie: de Panna Panters. Mark heeft de speciale gave dat hij geblesseerd kan zijn en toch op de dansvloer in The Palace is te vinden. Naast deze gave beschikt Mark ook nog over futsal kwaliteiten die verder niemand van Vijfje 2 reeds heeft ontdekt.

Eduard is gespecialiseerd in balletjes buitenkant-links met een boogje over de verdediging heen, waar hij als meestal zelf achterna loopt, omdat zijn medespelers deze pass niet begrijpen. Een dodelijk wapen.

Sop probeert samen met Jonnes dit zootje ongeregeld een beetje te sturen c.q aan te voeren. Hij is speciaal geschikt in het vergeten van de pasjes. Na een futsal-rugby wedstrijd op de Grote Markt voert hij de Drs. Vijfje schouder uit de kom bokaal aan. Deze oprichter van Drs. Vijfje is volgens de statistieken de enige Vijfje 2 speler die nog nooit heeft gescoord.

Onze aanvallers zijn Marthijn, Ruud en Yannick. Marthijn bewees al in de allereerste oefenwedstrijd van Drs. Vijfje dat hij menig tegenstander op de vierkante meter kan dollen. Marthijn's schoten zijn zo precies, dat hij soms per wedstrijd wel vijf maal de paal weet te raken. Het gebied waar deze gast zich nog moet bewijzen is alcohol: op vrijdagavond is hij na de wedstrijd vaak de eerste afhaker.

Ruud kwam er van alle selectiespelers als laatste bij en heeft de hele voorbereiding gemist.  Ruud kan als geen ander power pasta maken en woont in een huis met marmeren vloeren en een eigen porno-hol. Ruud is het prototype spits die je lekker een balletje in de voeten kunt spelen. Het grote nadeel van Ruud is dat hij een erg druk persoon is en hij af en toe zijn prio's bij zijn clubje bewegingswetenschappers heeft liggen.

Yannick is ons kleine frivole manneke die beschikt over een zeer verfijnde techniek waarmee hij reeds vele schoppers het bos in heeft gestuurd. Yannick reageert in de zaal beter dan op de fiets, wat voor deze blessure gevoelige jongen soms uiterst gevaarlijke situaties oplevert. Doordat Yannick nog jong is, zal er nog voldoende tijd zijn om zijn drinkgedrag aan de groep te tonen.

Met deze stumpers moeten wij het dus dit jaar doen. En wat moeten we doen: promoveren en wel via de nacompetitie, want kampioen worden zit er niet meer in. We hebben dus tot begin januari 2004 om echt in vorm te komen, onze tegenstanders te mislijden en op elkaar ingespeeld te raken. Daarna gaat het er echt om wanneer de 2e periode begint en helemaal als we de nacompetitie halen.

Onze sponsoren